Biden is van plan om het beleid van Trump snel terug te draaien met een reeks uitvoeringsbesluiten

Biden is van plan om het beleid van Trump snel terug te draaien met een reeks uitvoeringsbesluiten

9 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Biden’s geplande uitvoerende acties bepalen zijn vroege presidentiële agenda.

De verkozen president Joe Biden werkt naar verluidt aan een groep uitvoeringsbesluiten die verschillende controversiële beleidsmaatregelen van Trump zouden terugdraaien zodra hij op 20 januari aantrad.

Volgens een rapport van Washington Post is Biden van plan om onmiddellijk actie te ondernemen met betrekking tot beleid met betrekking tot klimaatverandering, immigratie en volksgezondheid. Op alle drie de punten zou de verkozen president effectief beleid implementeren dat het tegendeel is van dat van president Donald Trump.

Terwijl het land te midden van de pandemie blijft worstelen met dagelijkse recordgevallen van Covid-19 , is Biden van plan om de terugtrekking van Trump uit de Wereldgezondheidsorganisatie snel ongedaan te maken . Het bevel zou een grotere pandemische samenwerking en coördinatie met internationale partners mogelijk maken, terwijl het ook de invloed van China op de groep zou kunnen controleren .

Het bestrijden van de pandemie zal waarschijnlijk de eerste prioriteit zijn van de verkozen president, en hij vormt al een coronavirus-taskforce onder leiding van voormalig chirurg-generaal Vivek Murthy; David Kessler, een voormalig commissaris van de Food and Drug Administration; en Dr. Marcella Nunez-Smith, een professor in epidemiologie en geneeskunde aan de Yale University. De groep begint maandag te vergaderen.

Biden is ook van plan om onmiddellijk weer deel te nemen aan de klimaatakkoorden van Parijs en te proberen andere landen ertoe aan te zetten hun uitstoot te verlagen. Hij had beloofd dit tijdens het campagnespoor te doen en herhaalde dat hij die belofte zou nakomen. De verwachting van een komende bestelling werd gisteren verwelkomd door de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, die zei: “Welkom terug Amerika!” in een tweet.

No Title

Welcome back America! Congratulations to @JoeBiden and @KamalaHarris for their election! While we are about to celebrate the 5th anniversary of the Paris Agreement, this victory symbolizes our need to act together more than ever, in view of climate emergency. 🇺🇸#Election2020

Wat immigratie betreft, zal Biden naar verluidt het reisverbod dat veel moslimlanden omvat intrekken en het “DREAMers” -programma herstellen , waardoor kinderen van immigranten zonder papieren in het land konden blijven.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Geopolitieke driehoek: aanvallen van Soros op Turkije en Hongarije

Hij is ook van plan tientallen milieu- en bedrijfsgerelateerde voorschriften die door Trump en het bedrijf zijn ongedaan gemaakt, opnieuw in te voeren. Biden liep op een ‘terugkeer naar normaal’-platform, en normaal betekent schijnbaar het ontrafelen van de Trump-agenda, naast het opnieuw opbouwen van vertrouwen in de Amerikaanse instellingen.

Verschillende van de eerste uitvoerende acties van Biden zullen op dezelfde manier voldoen aan lang gekoesterde campagnebeloften. Biden heeft ook beloofd het militaire transgenderverbod op de eerste dag van zijn presidentschap in te trekken. LGBTQ-activisten verwachten dat Biden zijn belofte nakomt om al het anti-transbeleid van Trump van de afgelopen vier jaar ongedaan te maken.

Tijdens zijn overwinningstoespraak gisteravond merkten veel activisten op dat Biden specifiek naar transgenders verwees, een primeur voor een verkozen president tijdens een dankwoord.

Zonder de Senaat is Biden afhankelijk van uitvoerend optreden

De uitvoerende bevelen van Biden zullen waarschijnlijk centraal staan ​​als de Democraten er niet in slagen om begin januari twee run-offs van de Senaat in Georgië te vegen, die waarschijnlijk zullen bepalen welke partij de kamer controleert. Omdat Republikeinen waarschijnlijk de uitstekende Senaatsraces in Alaska en North Carolina zouden winnen, zouden Democratische overwinningen in Georgië elke partij 50 senatoren opleveren, waarbij de verkozen vice-president Kamala Harris als de beslissende stem zou dienen.

Zelfs als Democraten een meerderheid hebben in de Eerste Kamer, kunnen ze hun agenda belemmeren door senator Mitch McConnell, die als minderheidsleider erin slaagde de regeringsinitiatieven van Obama te laten ontsporen. Mocht McConnell een soortgelijke benadering volgen, dan zal Biden waarschijnlijk weinig vooruitgang zien op enige wetgevende agenda.

Dat zou waarschijnlijk betekenen dat campagnebeloften zoals het intrekken van de Trump-belastingverlagingen van 2017 of het doorgeven van stemhervormingen of de LGBTQ Equality Act van de tafel zouden zijn voor Biden, waardoor uitvoerende maatregelen de meest directe en effectieve manier zijn voor Democraten om ten minste enkele delen van hun agenda.

Biden heeft eerder te maken gehad met een niet meewerkende Republikeinse Partij. Hij heeft zijn werk als vice-president aangeprezen om raakvlakken met Republikeinen te vinden. De voormalige president Barack Obama werd uiteindelijk echter op dezelfde manier gedwongen om te regeren door middel van uitvoerende actie, een strategie die vaak werd beantwoord met buitenmaatse conservatieve reacties die de president ervan beschuldigden een dictator te zijn.

De uitvoerende agenda van Trump ging een aantal stappen verder dan die van Obama, en kreeg geen kritiek van conservatieve wetgevers. Trump omzeilde ook het bevestigingsproces van de Senaat voor belangrijke overheidsfunctionarissen en noemde in plaats daarvan ‘waarnemende’ hoofden van agentschappen, die buiten het normale goedkeuringsproces van de Senaat konden opereren. Die Trump-acties werden ook met stilte ontvangen door zijn Republikeinse collega’s.

Biden moet misschien zijn toevlucht nemen tot hetzelfde uiterste als Trump bij het benoemen van “waarnemend” hoofden van agentschappen, als zijn keuzes voor die posities door de Senaat worden afgewezen. The Post meldt dat sommige leden van zijn team overwegen om dit te doen – en over een paar maanden zal duidelijk worden of hij inderdaad die weg zal inslaan.Lees ook:  Hoe de politiestaat van de VS zal omgaan met een uitbraak van het coronavirus

Comments

comments