De weigering van Donald Trump om toe te geven leidt tot angst voor transitie-sabotage

De weigering van Donald Trump om toe te geven leidt tot angst voor transitie-sabotage

9 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Niet-medewerking kan het vermogen van Joe Biden om actie te ondernemen tegen het coronavirus en de herinvoering van milieuregels vertragen

De weigering van Donald Trump om zijn verlies bij de verkiezingen van 2020 te erkennen, heeft de bezorgdheid gevoed dat de presidentiële overgang zou worden gesaboteerd, aangezien een door Trump aangestelde weigerde de financiering voor de overgang goed te keuren en de Trump-campagne een uitgebreide juridische strategie aankondigde in een zoektocht om de verkiezingsuitslag.

Het Center for Presidential Transition, een onpartijdige adviesraad, drong er zondag bij de Trump-regering op aan om de overdracht te beginnen aan het personeel dat Joe Biden ondersteunt , wiens overwinning in omvang bleef groeien naarmate staten hun stembiljetten voltooiden.

“We dringen er bij de regering-Trump op aan om onmiddellijk met het overgangsproces na de verkiezingen te beginnen en het Biden-team om ten volle te profiteren van de middelen die beschikbaar zijn onder de presidentiële overgangswet”, zei het overgangscentrum zondag in een brief.

“Dit was een zwaarbevochten campagne, maar de geschiedenis staat vol met voorbeelden van presidenten die uit dergelijke campagnes zijn voortgekomen om hun opvolgers genadig bij te staan.”

Noch Trump, noch zijn campagne, noch politieke aangestelden hebben de macht om de overgang te stoppen, en er waren geen aanwijzingen dat de basisstappen naar Biden’s aanstelling als president dreigden te worden onderbroken.

Maar niet-medewerking van de regering-Trump bij de overgang zou het vermogen van sommige agentschappen kunnen vertragen om te handelen naar richtlijnen van Biden op essentiële gebieden zoals de reactie op pandemieën en het herstel van milieuregels, bescherming voor migranten en internationale overeenkomsten.

Lees ook:  Nederlandse politie arresteert vermeende hoofdrolspeler van het Aziatische drugssyndicaat

Een door Trump aangestelde, Emily Murphy genaamd, die administrateur is van de General Services Administration, heeft geweigerd een brief te ondertekenen waarmee het Biden-team formeel met zijn werk kan beginnen, meldde de Washington Post voor het eerst . Het papierwerk zou miljoenen dollars vrijmaken voor gebruik in het overgangsproces en het team van Biden toegang geven tot overheidsfunctionarissen en kantoorruimte en apparatuur.

Actie door Trump-regeringsfunctionarissen om de overgang te initiëren leek onwaarschijnlijk zonder de instemming van Trump zelf, die geen persoonlijke openbare verklaring heeft afgelegd in de dagen sinds de verkiezing werd uitgeroepen, maar die valse beschuldigingen van fraude heeft getweet en campagnepersoneel onder druk heeft gezet om uitdagingen uit te breiden naar de verkiezing.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLeden van het personeel van het Witte Huis van Trump en zelfs zijn campagnepersoneel beseffen dat hij heeft verloren, en topadviseurs, waaronder stafchef Mark Meadows, hebben er bij Trump op aangedrongen een concessie te overwegen, zo melden CNN en de New York Times .

Maar Trump-advocaat Rudy Giuliani, zijn schoonzoon, Jared Kushner, en anderen hebben er bij hem op aangedrongen bijeenkomsten te houden om de verkiezingsuitslag aan te vechten, meldde CNN. Giuliani en anderen hebben een uitgebreide juridische uitdaging voor de verkiezingen opgesteld, waaronder eerder ontkrachte claims zoals stemmen door dode mensen, meldde Axios .

Lees ook:  Democraten verliest volledig publiek vertrouwen in haar primaire proces op de eerste dag

De juridische strategie van Trump heeft tot nu toe geen grip gekregen, met rechters die zaken voor de rechtbank hebben geworpen wegens gebrek aan bewijs, en er waren geen aanwijzingen dat een nieuwe strategie anders zou aflopen. De Trump-campagne heeft een ‘hotline voor kiezersfraude’ opgezet, maar in plaats van hete tips, zijn assistenten die telefoontjes en e-mails aannamen, onderworpen aan een spervuur ​​van grappen van ‘linkse tieners’ en ‘verontrustende ongevraagde afbeeldingen voor volwassenen’, zei Axios.

De valse beschuldigingen van fraude kwamen echter krachtig naar voren onder de aanhangers van Trump. Het kantoor van de stadscommissaris in Philadelphia, waar het tellen dagen in beslag nam vanwege regels die door de Republikeinse wetgever waren ingesteld, was het doelwit van doodsbedreigingen, vertelde een commissaris, Al Schmidt, aan het 60 Minutes-nieuwsprogramma op zondag.

“Aan het eind van de dag tellen we de in aanmerking komende stemmen die door kiezers zijn uitgebracht. De controverse eromheen begrijp ik niet, ”zei hij. “Het tellen van stemmen die op of voor de verkiezingsdag zijn uitgebracht door in aanmerking komende kiezers is geen corruptie. Het is geen bedrog. Het is democratie.

“Van binnenuit als je naar buiten kijkt, voelt het allemaal erg gestoord.

No Title

Republican Philadelphia City Commissioner Al Schmidt says his office, which runs the vote count, has received death threats. https://t.co/LNXfXwJrbk pic.twitter.com/ouxX0xGhKX

Lees ook:  Klimaatwet de politieke macht om ongegeneerd geld van de burgers en bedrijven af te pakken


Comments

comments