Door Trump aangestelde weigert een document te ondertekenen waardoor de overgang van Biden officieel aan het werk kan gaan: rapport

Door Trump aangestelde weigert een document te ondertekenen waardoor de overgang van Biden officieel aan het werk kan gaan: rapport

9 november 2020 0 Door Indignatie redactie

GSA-beheerder Emily Murphy houdt de overgang van Biden tegen terwijl Trump ongegronde verkiezingssamenzweringen promoot

Een obscure door Trump aangestelde persoon weigert een brief te ondertekenen waarmee het transitieteam voor verkozen president Joe Biden deze week officieel aan het werk kan gaan, zo  blijkt uit een nieuw rapport .

De General Services Administration (GSA) heeft tot taak de winnaar van de verkiezing effectief te formaliseren door papierwerk te ondertekenen waarmee de overgang kan beginnen. Het bureau verstrekt bijna $ 10 miljoen om de transitie te financieren, voorziet het team van overheidse-mails en kantoorruimte bij elk bureau en geeft toegang tot hoge ambtenaren in de hele administratie. 

De Associated Press en elk groot tv-nieuwsnetwerk hebben  Biden tot winnaar van de verkiezing verklaard . GSA-beheerder Emily Murphy weigert de brief te ondertekenen waarin hij de “schijnbare winnaar” verklaart, aldus The Washington Post.

Nu president Donald Trump ongegronde samenzweringstheorieën aandringt  om zijn weigering om toe te geven aan de verkiezingen te verdedigen, heeft de regering naar verluidt “geen onmiddellijke plannen” om de pen op papier te zetten.

“Er is nog geen vaststelling gedaan en de beheerder zal zich blijven houden aan en voldoen aan alle wettelijke vereisten”, vertelde GSA-woordvoerster Pamela Pennington aan The Washington Post.

Murphy’s weigering om het papierwerk te ondertekenen, maakte de Democraten boos, aangezien Trump weinig middelen heeft om de uitslag van de verkiezingen te bestrijden.

“Haar actie moet nu worden veroordeeld”, zei Rep. Gerry Connolly, D-Va., De voorzitter van een subcommissie van het Huis die toezicht houdt op het agentschap, tegen The Post. “Het is gedrag dat strookt met haar ondergeschiktheid aan de wensen van de president zelf, en het is duidelijk schadelijk voor de ordelijke machtsoverdracht.”

Biden’s team is optimistisch dat Murphy zal langskomen.

“Nu de verkiezing onafhankelijk is uitgeroepen voor Joe Biden, kijken we ernaar uit dat de GSA-beheerder Joe Biden en Kamala Harris snel vaststelt als de verkozen president en vice-president”, vertelde een woordvoerder van het transitieteam aan The Post. “Amerika’s nationale veiligheid en economische belangen zijn afhankelijk van de federale regering die duidelijk en snel aangeeft dat de regering van de Verenigde Staten de wil van het Amerikaanse volk zal respecteren en zal deelnemen aan een soepele en vreedzame machtsoverdracht.”

De weigering zou kunnen leiden tot de eerste overgangsvertraging in de moderne geschiedenis, met uitzondering van de hertelling uit 2000.

Trump voert een vergeefse juridische strijd  die naar verwachting geen invloed zal hebben op de resultaten van de verkiezingen, maar het kan enige tijd duren voordat deze uitkomt. Het Kiescollege zal formeel stemmen om Biden tot winnaar te maken op 14 december. Een administratief ambtenaar vertelde The Post dat de agentschappen gedetailleerde overgangsplannen hadden opgesteld, maar deze pas zouden vrijgeven als Biden formeel tot winnaar was uitgeroepen.

“Geen enkel agentschapshoofd zal op dit moment voor de president uitkomen over overgangskwesties”, vertelde een administratief ambtenaar aan The Post, voorspellend dat de hoofden van agentschappen niet met Biden’s transitieteam zouden mogen spreken.

De vertraging deed de vrees weer oplaaien dat Trump zou kunnen proberen een vreedzame machtsoverdracht te saboteren

Lees ook:  Voormalig model Amy Dorris zegt dat president Donald Trump haar seksueel heeft misbruikt

“Het overgangsproces is van fundamenteel belang om er zeker van te zijn dat het volgende team klaar is voor de eerste dag”, zei Max Stier, het hoofd van het Partnership for Public Service, dat transitieteams adviseert, tegen de outlet. “Het is van cruciaal belang dat u toegang heeft tot de agentschappen voordat u uw mensen op hun plaats zet.”

Sommige niet bij naam genoemde regeringsfunctionarissen van Trump suggereerden dat de overgang door zou kunnen gaan zolang niet openbaar wordt dat de president de nederlaag heeft geaccepteerd.

Trump, die bijgelovig is en gelooft dat deelname aan een transitie een “slecht voorteken” is, heeft toegestaan ​​dat topassistenten het proces beginnen “zolang de inspanningen niet openbaar worden”, aldus The Post.

De vertraging is een sterke breuk met de traditie. Chris Lu, die de overgang van de voormalige president Barack Obama in 2008 leidde, herinnerde zich dat hij van plan was om ‘s ochtends vroeg na de verkiezingen wakker te worden om het overgangsbureau op te zetten en miste daardoor een telefoontje van GSA-beheerder Jim Williams om hem te informeren dat hij de vereiste papieren had ondertekend. .

‘Jim heeft om 1 uur’ s nachts gebeld, ‘zei Lu tegen de post. “Er was gewoon geen controverse bij betrokken.”

Murphy heeft een ongewoon onderzoek gekregen vanwege haar obscure positie. De GSA tekende een huurovereenkomst  met de Trump-organisatie voor het hotel van de president in Washington en weigerde onder haar leiding  om congresdemocraten  financiële informatie over het bedrijf te verstrekken in haar onderzoek of Trumps eigendom van het hotel in strijd was met de emolumentenclausule van de grondwet. De inspecteur-generaal van het bureau ontdekte later dat de GSA “ten onrechte” zorgen had  genegeerd  over de emolumentenclausule door de Trump-organisatie toe te staan ​​haar huurovereenkomst te behouden.

De GSA annuleerde ook abrupt plannen om een ​​nieuw FBI-hoofdkantoor te bouwen , waarvan de Democraten beweerden dat het was getorpedeerd om te voorkomen dat een concurrerend hotel zou worden gebouwd op de huidige locatie verderop in de straat van het hotel van Trump.

Rep. Eric Swalwell, D-Calif., Noemde Murphy’s weigering om het overgangswerk goed te keuren een “nationale schande”.

Dan Baer, ​​een voormalige veiligheidsfunctionaris van de Obama-regering, waarschuwde dat de vertraging  “de toekomstige reactie van de federale regering op de pandemie en de voorbereiding om ons te beschermen tegen terrorisme en buitenlandse dreigingen” zou kunnen saboteren.

“Elke dag dat u uitstel is, is een aantasting van ons vermogen om bescherming te bieden aan de kwetsbaren en een succesvol vaccinatieprogramma voor iedereen”, schreef Howard Forman, professor gezondheidsbeleid van Yale . ‘Je zou bijna kunnen zeggen dat er bloed aan je handen zou komen.’

 

Lees ook:  Uit peilingen blijkt dat Trump terrein verliest waar het coronavirus stijgt


Comments

comments