‘Echt gewetenloos’: in de wanhoopsmodus is Trump van plan bijeenkomsten te houden en overlijdensberichten van vermeend dode kiezers weer te geven

‘Echt gewetenloos’: in de wanhoopsmodus is Trump van plan bijeenkomsten te houden en overlijdensberichten van vermeend dode kiezers weer te geven

9 november 2020 0 Door Indignatie redactie

In een steeds zwakkere poging om de legitimiteit van zijn verkiezingsverlies door Joe Biden te ondermijnen, bereiden het juridische team van president Donald Trump en het resterende campagneapparaat zich voor op het houden van persconferenties en persoonlijke bijeenkomsten waarop ze van plan zijn het vermeende bewijs erachter te tonen de tot dusver ongegronde beweringen van de gevestigde exploitant van wijdverbreide kiezersfraude – inclusief overlijdensberichten van dode mensen die zogenaamd stembiljetten hadden uitgebracht.

“De strategie van de Trump-campagne is eigenlijk om het geloof in de democratie volledig te ondermijnen.”
—Parker Malloy, Media Matters for America.

Ondanks het gebrek aan ondersteunend bewijs en feitelijke controles die hen ontmaskeren , zijn de beweringen dat tienduizenden stembiljetten werden ingediend in naam van overleden personen en geteld, verspreid in rechtse sociale media-kringen, verkooppunten zoals  Breitbart en sindsdien onder Trump’s adviseurs Verkiezingsdag.

Kenmerkend om de feiten in de weg te laten staan ​​van zijn valse verhaal dat hij het slachtoffer is van verkiezingsdiefstal, ‘is Trump van plan om overlijdensberichten te zwaaien van mensen die zogenaamd hebben gestemd maar dood zijn – en campagnestijlen te houden – in een poging om te verlengen zijn strijd tegen ogenschijnlijk onoverkomelijke verkiezingsresultaten, ‘ meldde Axios zondag laat, daarbij verwijzend naar vier adviseurs van de president.

“Overlijdensberichten voor degenen die stembiljetten hebben uitgebracht, maken deel uit van de ‘specifieke bewijsstukken’ die bedoeld zijn om de tot dusverre niet-ondersteunde beweringen van het Trump-team van wijdverbreide kiezersfraude en corruptie, die volgens hen tot de overwinning van Joe Biden hebben geleid, te ondersteunen”, aldus Axios . “De inspanning wordt aangewakkerd door de verwachte voltooiing van het tellen van de stemmen deze week, waardoor Republikeinen een aanvraag kunnen indienen voor meer hertellingen.”

No Title

Around 5,900 Americans have died from Covid since Election Day so that shouldn’t be too hard. Tens of thousands have died since early voting began. https://t.co/BiOtzkhjT9

De voortdurende poging van Team Trump om het aantal stemmen van de staat in de rechtbank aan te vechten, is tot dusver een complete mislukking geweest , evenals de vaak lachwekkende poging om de beweringen van de president te staven over een uitgestrekte samenzwering die de Democratische Partij begunstigt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  18 tekenen dat het sociale verval in Amerika erger is dan ooit tevoren

Maar nu de president weigert de nederlaag toe te geven en zijn partij grotendeels zwijgt of hem actief aanmoedigt , heeft de Trump-campagne – aangewakkerd door donaties die het agressief vraagt met talloze e-mails over fondsenwerving per dag – geen enkele aanwijzing laten zien dat het van plan is de waarschijnlijke binnenkort gedoemd juridische strijd. (Volgens de kleine lettertjes van de Trump-campagne en de donatieformulieren van het Republikeinse Nationale Comité zal 60% van de bijdragen aan het fonds voor juridische verdediging van de president worden gebruikt om de schulden van de Trump-campagne af te betalen.)

Axios meldde zondag dat het Trump-team ook ‘een media-operatie in campagnestijl bemant’ die, volgens een adviseur, ‘regelmatige persconferenties, berichten over juridische stappen en natuurlijk zaken als praatpunten en het strategisch boeken van mensen op televisie zal uitbrengen. . “

“Ze zullen ook een grote inspanning leveren om geld in te zamelen voor hun fonds voor juridische verdediging,” merkte Axios op.

No Title

Refusing to concede and launching a bunch of lawsuits is one thing. Staging big rallies to gin up his supporters against the president-elect seems like an order of magnitude worse. https://t.co/46pwqTFjRS

Hoewel de campagne waarschijnlijk een beschamend schouwspel zal worden – vergelijkbaar in stijl en inhoud met de komische persconferentie van Trump-fixer Rudy Giuliani tijdens het weekend op de achterkant van Four Seasons Total Landscaping in Philadelphia – drongen waarnemers er bij de media op aan om Trump-bondgenoten geen platform te geven om spuiten hun potentieel gevaarlijke leugens uit.

“De strategie van de Trump-campagne is eigenlijk om het geloof in de democratie volledig te ondermijnen”, tweette Parker Malloy, hoofdredacteur bij Media Matters for America . “Tv-boekers, weet dit: als je mensen uit deze campagne uitnodigt om hun nepclaims te bespreken, weet dan dat dit de strategie is.”

Dr.Rob Davidson, uitvoerend directeur van het Committee to Protect Medicare, hekelde de president voor het plannen van meer persoonlijke bijeenkomsten naarmate de pandemie van het coronavirus landelijk toeneemt . Zoals Common Dreams heeft gemeld , zijn de campagnebijeenkomsten van Trump in verband gebracht met een stijging van het aantal gevallen van coronavirus in gastlanden in het hele land.

“Donald Trump is van plan om meer bijeenkomsten te houden om brandstof op de pandemische brand te gooien. Dit is echt gewetenloos”, tweette Davidson. ‘Wie zal hem ervan weerhouden nog meer mensen te doden?’Lees ook:  Opinie // Waarom zijn Netanyahu, Erdogan, Trump en Orban zo bang voor Soros?

Comments

comments