4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Extreemrechtse monitoren bezorgd over de aanhoudende mogelijkheid van geweld na de verkiezingen

Trumpisme

 7 total views,  3 views today

Ondanks veel bezorgdheid over extreemrechtse gewapende bijeenkomsten en intimidatie van kiezers, zijn de verkiezingen relatief vreedzaam verlopen. Maar degenen die extreemrechts in de gaten houden, geloven niet dat we nog uit het bos zijn. Trumps valse beweringen over wijdverbreide kiezersfraude hebben het potentieel om zijn basis ervan te overtuigen dat de verkiezing van Joe Biden onwettig is, en om Trumpisten aan te zetten tot verdere actie.

Vorige week verzamelden Trumpistische menigten zich buiten sommige stemlokalen, zoals in Maricopa County, Arizona. Maar zaterdag werden de vooraf geplande rally’s nog agressiever na de bekendmaking van de overwinning van Biden. In verschillende steden verscheen Proud Boys nadat hun leider, Enrique Tarrio, aankondigde dat “we uitrollen. De stand-byopdracht is ingetrokken. ” (Trump heeft eerder tegen de notoir gewelddadige groep gezegd “een stapje terug te doen en toe te staan!”) Geweld volgde voorspelbaar toen Proud Boys opdoken bij bijeenkomsten in Salem, Oregon , en Sacramento, Californië . Gewapende milities kwamen ook naar een bijeenkomst van 2.000 in Harrisburg, Pennsylvania, die een pro-Biden-bijeenkomst probeerde te verstoren. Maar de staatsautoriteiten zijn tussenbeide gekomen om ernstiger geweld te voorkomen. In Philadelphia, dat een van de betwiste hotspots was, werden vorige week bijvoorbeeld twee mannen gearresteerd voor het bezit van niet-toegestane vuurwapens nadat de politie was getipt over bedreigingen tegen de stembiljetlocatie.

Hoe lang dit relatieve niveau van rust zal duren, is echter niet duidelijk. Volgens een onderzoeker die het Twitter-pseudoniem AntiFashGordon gebruikt , hebben antifascisten die extreemrechtse communicatie in de gaten houden aandacht besteed aan ‘Boogaloo Boys die buiten het Convention Center in Detroit rondsluipen, waar de stemmen worden geteld, en milities die dreigen te mobiliseren zodra ze het signaal ontvangen’. , behalve dat ze niet zeker weten wat het signaal is. Hun retoriek blijft ‘zelfverdediging’, maar ze beschouwen een democratische verkiezingsoverwinning als een aanval. “

USA Today- correspondent over extremisme Will Carless merkte donderdag op Twitter op dat hij “oprecht verbaasd was over de afwezigheid van grootschalige militie-activiteit tot nu toe.” In reactie daarop herhaalde JJ MacNab, een fellow bij het Program on Extremism van de George Washington University, de bezorgdheid van AntiFashGordon door te zeggen: “Een uitlokkende gebeurtenis (rellen, geweld van links, voorgestelde wapenbeheersingswetgeving) zou onmiddellijk geweld kunnen veroorzaken, maar een grotere weken of maanden om te plannen. ” Bovendien zegt ze, “Er zijn op dit moment ontelbaar veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden: samenzweringstheorieën rond de verkiezingsresultaten, of Trump een nederlaag toegeeft, lw [links] geweld, de nieuwe COVID-golf / stopzetting, het vaccin, hernieuwde gesprekken over wapenwetten, en wie weet wat , dat de militiewereld zou kunnen afschrikken. “

Een aantal waarnemers wezen erop dat er een reeks recente FBI-arrestaties heeft plaatsgevonden: van een militie in Michigan die van plan was de gouverneur te ontvoeren , twee leden van de Boogaloo- beweging en twee leden van The Base , een fascistische pro-terroristische groepering. Deze arrestaties hebben ongetwijfeld mogelijk gewelddadige extreemrechtse elementen onder de aandacht gebracht dat wetshandhaving hen nauwlettend in de gaten houdt.

Een reden voor deze relatieve stilte is dat deze verkiezingscyclus komt terwijl de blanke nationalistische vleugel van “alt right”, die een vector van geweld is geweest, blijft imploderen. In november 2016 haalde Richard Spencer nieuws met zijn toespraak waarin hij verkondigde: “Gegroet Trump! Heil onze mensen! Zege aan de overwinning!” Nu ondersteunt Spencer Trump niet langer In die tijd was Identity Evropa, een nieuwe fascistische organisatie, de “alt right” -groep die het dichtst bij Spencer stond. Maar in een verrassende beweging de dag voor de verkiezingen kondigde de groep (omgedoopt tot American Identity Movement) aan dat ze volledig zou ontbinden . En zaterdag hield de laatste grote “alt-right” fascistische groep, Patriot Front, een onaangekondigde bijeenkomstin Pittsburgh. Maar in plaats van Trump te steunen, maakten ze van de gelegenheid gebruik om het tweepartijenstelsel aan de kaak te stellen.

Sociale mediabedrijven, met name Facebook, hebben maatregelen genomen om de verspreiding van desinformatie te stoppen of te vertragen, evenals het gebruik van hun platforms voor het organiseren van gewelddadige protesten of het verstoren van de verkiezingen. “Stop the Steal”, een Facebook-groep met meer dan 300.000 leden die “georganiseerd was rond het delegitimeren van het verkiezingsproces”, werd verwijderd, vooral nadat sommige leden opriepen tot geweld. Twitter heeft veel van Trump’s tweets gelabeld met waarschuwingen dat ze misleidende uitspraken bevatten, terwijl TikTok en YouTube ook voorzorgsmaatregelen hebben genomen.

Zoals MacNab echter benadrukte, terwijl extreemrechts op dit moment misschien geen plan voor na de verkiezingen heeft, kan die situatie veranderen. Voor de verkiezingen gaven sommige militiebewegingen aan dat hun aandacht was gericht op wat er daarna zou gebeuren.

Het potentiële blijft van een losgeslagen Trump die een radeloze basis op de been brengt, die ervan overtuigd is dat de verkiezingen zijn gestolen. Antifascistische schrijver Shane Burley vertelde Truthout : “De mix van de apocalyptische samenzweringsretoriek van Trump en hun geloof in de dreiging van links creëert een grote kans op geweld door marginale mensen binnen hun beweging.”

Het meest hoopgevende teken is dat veel media en politieke figuren die eerder Trump hadden gesteund en mogelijk hadden gemaakt, snel het schip verlaten. Voormalig gouverneur van New Jersey en Trump-sycophant Chris Christie is plotseling op hem afgekoeld . Laura Ingraham van Fox News – die een belangrijk voertuig zou zijn voor elke bijeenkomst van Trumpistische troepen – heeft Trump getuchtigdvoor zijn aanpak. Trump heeft een laag politieke steun nodig, naast zijn basisbasis, om een ​​grote verstoring te voorkomen; maar de meerderheid van de gekozen Republikeinen haast zich niet om hem te verdedigen. En zelfs de grassroots-Trumpisten, nadat ze hebben gezien dat de leider die ze fanatiek aanbeden, daadwerkelijk verslagen is, kunnen wegdromen, leeglopen en gedemoraliseerd. We kunnen tenminste hopen – zo niet per se verwachten – dat het zo zal eindigen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments