‘Geef toe en als de hel eruit’: de woede neemt toe als Trump weigert zijn nederlaag toe te geven

‘Geef toe en als de hel eruit’: de woede neemt toe als Trump weigert zijn nederlaag toe te geven

9 november 2020 0 Door Indignatie redactie

“Je hebt verloren, jij ellendige zelfbenoemde infantiele f ** ker”, zei de beroemde Amerikaanse romanschrijver Stephen King.

Vermengd met de jubelstemming die door tientallen miljoenen in de VS en de wereld wordt gedeeld door de aangekondigde overwinning van de verkozen president Joe Biden dit weekend, werden zondag steeds meer woede en frustratie geuit toen president Donald Trump zijn weigering voortzette om de verkiezingsresultaten die laten zien te accepteren. hij was degelijk verslagen.

“De president moet stoppen met zijn narcistische egoïsme over te brengen op wat goed is voor onze natie en onze democratie.”Zelfs toen Biden en vicepresident Kamala Harris zaterdagavond acceptatietoespraken hielden, verzette Trump zich tegen de traditie van het feliciteren van de winnaars en bracht in plaats daarvan de avond door met het tweeten van valse beweringen dat hij “de verkiezingen gewonnen had” en het uiten van bewijsvrije beschuldigingen van fraude .

Zoals CNN meldt :

Trump heeft tot dusver geweigerd de verkiezingsuitslag te accepteren, een juridische strategie gevoerd om ze voor de rechtbank te betwisten en valse beschuldigingen van fraude te uiten. Er zijn momenteel geen plannen om Biden uit te nodigen op het Oval Office voor de traditionele ontmoeting tussen de inkomende en vertrekkende presidenten, een historisch teken van de vreedzame machtsoverdracht. In plaats daarvan werken assistenten aan manieren waarop de president zich gevalideerd kan voelen, zelfs bij verlies, ook door meer bijeenkomsten.

Maar na publiekelijk en vals te hebben beweerd dat hij de verkiezingen heeft gewonnen, zeggen bronnen dat Trump de uitkomst niet privé ontkent. En twee mensen zeiden dat Jared Kushner, de schoonzoon van de president en senior adviseur die vanuit het Witte Huis toezicht hield op zijn campagne, Trump had benaderd over het toegeven van de verkiezingen.

Op zondag, terwijl de leugens en het bedrog door de president aanhielden, begonnen veel Trump-critici hun geduld te verliezen.

“Het is obsceen voor een president van de Verenigde Staten om te praten over een gestolen verkiezing terwijl hij geen zinvol bewijs heeft geleverd dat iemand de verkiezingen heeft gestolen”, zei Steven Greenhouse, voormalig arbeidsverslaggever voor de New York Times in een tweet op zondagmorgen. . “De president moet stoppen met zijn narcistische egoïsme over te brengen op wat goed is voor onze natie en onze democratie.”

Lees ook:  Regering VS houdt rekening met honderdduizenden corona-doden

Stephen King, de beroemde romanschrijver en een uitgesproken democraat, was zelfs nog botter in zijn proclamatie. ‘Je hebt verloren, jij ellendige zelfbenoemde infantiele klootzak,’ verklaarde King . ‘Geef toe en maak dat je wegkomt.’

No Title

You lost, you miserable self-entitled infantile fucker. Concede and get the hell out.

In een brief aan de redacteur van The Guardian op zondag zei lezer Pete Dorey in het VK dat hij vreest dat Trump’s “betwisting van de geldigheid van de verkiezingsuitslag veel verraderlijker is dan dat hij gewoon een slechte verliezer is”. Dorey schrijft:

Door herhaaldelijk de juistheid van de uitkomst aan de kaak te stellen, zelfs voordat deze is bevestigd, geeft [Trump] zijn aanhangers groen licht om de komende vier jaar schaamteloos een Biden-regering te trotseren en in het algemeen publieke chaos te veroorzaken, op grond van het feit dat de Democraten “gestolen” de verkiezingen van Trump, en dat de nieuwe regering dus geen democratisch mandaat heeft.

Als zodanig vrees ik dat massale protesten, de bezetting van openbare gebouwen en intimidatie (vooral van zwarte gemeenschappen) door gewapende Trump-aanhangers een routine-gebeurtenis zullen worden, gerechtvaardigd met het argument dat het negeren van de ‘ondemocratische’ regering van Biden de plicht van echte ‘Amerikaanse patriotten’.

Als er harde strafmaatregelen tegen hen worden genomen, zullen ze beweren dat democratie en vrijheid worden onderdrukt door “radicale linksen” in Washington. Maar als hun chaos wordt genegeerd, zullen ze beweren dat de wet en orde wordt ondermijnd vanwege een zwakke regering die in de ban is van “politieke correctheid” en “sneeuwvlok-liberalen”.

Of ben ik gewoon paranoïde?

Voordat Biden zaterdag door bijna alle grote nieuwskanalen in het land tot winnaar werd uitgeroepen, zei zijn campagnewoordvoerder Andrew Bates vrijdag  dat hun team zich uiteindelijk geen zorgen maakte als Trump – toen hij werd verslagen – weigerde het Witte Huis vrijwillig te verlaten.

‘De regering van de Verenigde Staten,’ zei Bates, ‘is perfect in staat om indringers uit het Witte Huis te begeleiden.’

Lees ook:  'Het is ernstig en intens': de binnenlandse terreurdreiging van blanke suprematie doemt op in de VS.

Comments

comments