Primeur: Trump-bondgenoten zetten zich schrap voor een juridische oorlog van 30 dagen

Primeur: Trump-bondgenoten zetten zich schrap voor een juridische oorlog van 30 dagen

9 november 2020 0 Door Indignatie redactie

GOP-leiders en vertrouwelingen van president Trump vertellen Axios dat zijn juridische strijd om de overwinning van de verkozen president Joe Biden ten val te brengen – waarvan ze toegeven dat deze waarschijnlijk gedoemd is – een maand of langer kan duren, waardoor mogelijk de politieke oorlogen van 2020 in de richting van de kersttijd worden geduwd.

Waarom het ertoe doet: de meeste toprepublikeinen hebben de bevelen van Trump opgevolgd om de overwinning van Biden niet te accepteren en alle juridische opties te laten uitputten. Dat zou weken van drama kunnen betekenen – en, nog belangrijker, afleiding van het essentiële werk van een overgangsregering voor een machtswisseling.

Axios krijgt te horen dat er een interne inspanning gaande is om Trump ervan te weerhouden een blitz na te streven (met Rudy Giuliani als het topje van de speer) die drie tot zes weken van juridische uitdagingen, ontdekkingen en uitspraken zou kunnen betekenen – op hetzelfde moment dat Biden dagelijks praat. over een boodschap van genezing.

 • Sommige topbronnen vertellen Axios dat Trump geen plan heeft om op te roepen tot nationale eenheid. “Geen kans”, zegt iemand die vaak met de president praat.
 • Een hoge Republikein die vaak met Trump praat, zei dat de president “boos … vluchtig … troosteloos” is.

De achtergrond: Alayna Treene haalde gisteravond in Axios Sneak Peek door dat de meeste mensen in de buurt van Trump weten dat de race voorbij is, hoewel niemand het hem wil vertellen.

Trump misschien niet, maar velen in de binnenste cirkel accepteren een nederlaag

Afgezien van een paar die-hards, weten de meeste mensen die dicht bij president Trump staan ​​dat de race voorbij is – maar niemand wil het offerlam zijn dat hem zegt toe te geven, zeggen mensen die bekend zijn met hun denken.

Waarom het ertoe doet: de langdurige juridische oorlog van Trump, bedoeld om te voorkomen dat hij de eerste president van één termijn in 28 jaar wordt, wordt mogelijk gemaakt door actieve supporters – en veel passieve verzoening.

Wat we horen: topadviseurs van Trump lieten de president zaterdag in het Witte Huis zitten en lieten hem de “opties voor succes” zien, vertelt een campagnebeambte.

 • De functionaris voegde eraan toe dat ze Trump duidelijk hadden gemaakt wat de waarschijnlijke uitkomst van deze juridische strijd zou zijn, maar hij was vastbesloten dat hij hoe dan ook verder wilde gaan.
 • Een bron die onlangs met de president sprak, vertelt Axios ‘Jonathan Swan dat zelfs Trump de mogelijkheid heeft besproken om niet te winnen. Hij heeft geaccepteerd dat verliezen een uitkomst kan zijn, maar dringt erop aan om te streven naar wat hij beweert massale fraude te zijn.
 • Verschillende van zijn naaste adviseurs, waaronder social media-goeroe Dan Scavino en personeelsdirecteur Johnny McEntee, moedigen hem aan.
 • Maar mensen die iemand uitdeelde, hebben de realiteit privé geaccepteerd. Ze weten dat de rechtszaken doodlopend zijn, en sommigen brengen al baantjes uit.

Achter de schermen: Chris Liddell, de plaatsvervangend stafchef van Trump voor beleidscoördinatie, heeft de afgelopen weken gewerkt aan overgangsvoorbereidingen, maar “alles is bevroren, ze doen niets”, een bron die bekend is met zijn werk zegt.

Lees ook:  Trump neemt de corruptie van Biden over in Oekraïne: Media probeert de boel om te draaien
 • Typisch op dit punt zou Liddell moeten uitzoeken welke prioriteiten ze kunnen doorvoeren voor 20 januari en samenwerken met het ministerie van Justitie om de veiligheidsmachtigingen voor Biden-functionarissen te herzien.
 • Hoewel de Biden-campagne zijn eigen transitiepagina heeft gepost, moet Emily Murphy, beheerder van de General Services Administration, nog aangeven wanneer de officiële transitie van Biden begint.
 • Geen van beide kan gebeuren totdat het Witte Huis aan boord komt met de uitkomst.

Een ambtenaar van het Witte Huis beschreef een scène van chaos en frustratie onder het personeel, met name jongere assistenten van een lager niveau die bang waren om een ​​nieuwe baan te vinden.

 • “Senior personeel kan het zich veroorloven om het uit te slepen, maar midden tot lager … hebben salaris nodig en willen niet achterblijven”, zei de ambtenaar.
 • De uitdaging, voegde de ambtenaar eraan toe, is het verzenden van cv’s wanneer “we technisch verondersteld worden te geloven dat we kunnen winnen.”
 • De perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, zegt: “Nadat ik met veel jongere medewerkers van de West Wing heb gesproken, kan ik je vertellen dat het team president Trump en de beweging achter hem volledig ondersteunt.”

Waar het op neerkomt: een adviseur die het verkiezingsavondfeest van Trump in het Witte Huis bijwoonde, vertelt me ​​dat de president een “whiplash” had toen hij zag hoe zijn voorsprong in de daaropvolgende dagen afnam.

 • “Hij ging naar bed met de gedachte dat hij gewonnen had. We voelden ons allemaal goed”, zei de Trump-adviseur. ‘Daarom zijn we collectief nog steeds in de war. Maar je kunt nu maar zoveel doen als een groot deel van het land heeft besloten om verder te gaan.’
 • Trump is van plan om bijeenkomsten te houden die gericht zijn op de rechtszaken, en zwaait met overlijdensberichten van mensen die zijn geregistreerd als stemgerechtigd maar dood zijn, vertelden Trump-adviseurs haar.

De senior Republikein zei dat er een echte kloof is in de uitgebreide binnenste cirkel tussen mensen die Trump onder druk zetten om te blijven vechten, en degenen die “proberen de president zachtjes aan te sporen om toe te geven”.

 • Het tweede kamp, ​​waartoe ook de senior Republikein behoort, stelt: “Je hebt een echte toekomst als koningsmaker. Verpest het niet door op een slechte manier naar buiten te gaan, waardoor het merk verminderd en radioactief blijft.”

Waar het op neerkomt : Republikeinse agenten vertelden Axios dat ze zich zorgen maken dat Trump’s strijd tegen de verschroeide aarde geld zal afleiden van de echte overgebleven prijs voor de GOP – de dubbele Georgië-runoffs op 5 januari die de controle over de Senaat zullen bepalen.

 • Een toprepublikein zei over de juridische strijd: “Het is een afleiding. En een gigantische verspilling van tijd.”
 • De persoon die vaak met de president praat, zei: “Republikeinen … maken zich grote zorgen over de Senaat. Trump niet.”
 • Een voormalige topfunctionaris van Trump West Wing zei: “Verrassing – het draait allemaal om hem.”
Lees ook:  COVID-19: Trigger voor een nieuwe wereldorde. Economische stagnatie en sociale vernietiging - Wereldwijd onderzoek

Comments

comments