Virale Twitter-campagne van Creature spoort massale ontvolging van Donald Trump aan

Virale Twitter-campagne van Creature spoort massale ontvolging van Donald Trump aan

9 november 2020 0 Door Indignatie redactie

U bent op dit moment misschien niet in de buurt van de waterkoeler op kantoor, maar we willen toch de meest besproken creatievelingen onder de aandacht brengen van de merken die op uw radar zouden moeten staan. Tegenwoordig heeft iedereen het over ‘The Great Unfollow’ – een beweging die is gestart door het Britse indie-creatieve bureau Creature om Donald Trump op Twitter te ontwapenen.

Onafhankelijke Londense creatievelingen Creature verspillen geen tijd door het mes in Donald Trump te steken, door het leger van de vertrekkende Amerikaanse president van zijn volgelingen te plukken in een gecoördineerde poging om een ​​van de luidste stemmen op sociale media te kalmeren.

‘ The Great Unfollow ‘ doet wat het belooft door het publiek aan te moedigen Trump te ontwapenen – waardoor de doeltreffendheid van zijn Twitter-uitspraken, die zijn gebruikt om verkeerde informatie te verspreiden tijdens zijn presidentschap, wordt afgezwakt door hem simpelweg uit te schakelen.

De ironische campagne toont een woedende Trump die een driftbui in een luier trekt naast de kop ‘Twitter’s grootste verliezer’. De campagne zegt: “Het is tijd om zijn krachtigste wapen tegen hem te gebruiken en hem zijn invloed te ontnemen. En hem tegelijkertijd raken waar het pijn doet: vierkant in het ego. “

Door de president de rug toe te keren, worden leden uitgenodigd om de ballon van Trump te ‘knallen’ door een blauw Twitter-vogelpictogram te navigeren naar een directe link naar het officiële profiel, waar gebruikers de band met het account kunnen verbreken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Terwijl het Witte Jezus-debat woedt, ondergaat de islam zijn eigen raciale afrekening

Mond-tot-mondreclame heeft gezien dat de campagne een virale status heeft bereikt ondanks een gebrek aan financiering, waarbij Twitter-supersterren Caitlin Moran, Gina Martin en Adam Kay allemaal het stokje op zich namen om het woord te verspreiden.

Trump heeft Twitter gebruikt als een krachtig instrument om de media te omzeilen en kiezers rechtstreeks aan te spreken tijdens zijn presidentschap, waarbij hij een mengeling van niet-staatsmanachtige taal en regelrechte leugens gebruikt om veel lawaai te genereren.

Deze strijdlustige aanpak heeft Twitter gedwongen verschillende omstreden tweets te verbergen die de dag na de Amerikaanse verkiezingen waren gepost, waarin Trump verklaarde dat zijn stemvoorsprong ‘ op magische wijze begon te verdwijnen ‘ en zei dat 500.000 stemmen in gevaar waren.

Twitter verborg deze opmerkingen achter een officiële waarschuwing waarin stond: “Sommige of alle inhoud die in deze tweet wordt gedeeld, is betwist en kan misleidend zijn over een verkiezing of ander burgerproces.”

Trumps verkiezingsverlies betekent dat hij niet langer zal worden beschermd door een Twitter-beleid dat ‘ nieuwswaardige personen ‘ verbiedt wegens het overtreden van gemeenschapsnormen, wat betekent dat hij kan worden verbannen met herhaalde toekomstige overtredingen.Comments

comments