Donald Trump’s laatste poging? Zijn aanhangers vragen om zijn schulden te betalen

Donald Trump’s laatste poging? Zijn aanhangers vragen om zijn schulden te betalen

10 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De vertrekkende president heeft twee ‘verkiezingsverdedigingsfondsen’ – maar de kleine lettertjes laten zien dat donaties zullen dienen om schulden af ​​te betalen

Donald Trump heeft een GoFundMe voor pensionering opgezet. Nou, niet precies – hij noemt het geen GoFundMe met pensioen, maar zijn “verkiezingsverdedigingsfonds”.

Degenen die doneren, denken misschien dat het geld zal worden gebruikt om de verkiezingsuitslag aan te vechten, maar hebben misschien gemist dat hun bijdragen zijn bestemd voor het afbetalen van Trumps herverkiezingsschulden. Het lijkt de laatste aflevering te zijn in de foutenkomedie van het Trump-team.

Terwijl Trump blijft weigeren de verkiezingsuitslag te erkennen door ongegrond te beweren dat Biden’s overwinning werd behaald door kiezersfraude, roept hij ook zijn basis om hulp in. Donaties kunnen worden gedaan aan twee verschillende fondsen: het persoonlijke fonds van Trump en zijn gezamenlijke fonds met de RNC.

“President Trump heeft JOU nodig om ervoor te zorgen dat we de middelen hebben om de integriteit van de verkiezingen te beschermen!” de tekst op beide fondsen zegt, die te zien is in een enorme pop-up op de herverkiezingswebpagina van Trump. Het vervolgt: “Draag alstublieft ONMIDDELLIJK ELK BEDRAG bij aan het officiële verkiezingsverdedigingsfonds en vergroot uw impact met 1.000%!”

Het is onduidelijk wie de donaties matchen.

Maar als je naar beneden scrolt, voorbij de informatie over de “linkse MOB” die probeert “onze verkiezing te ondermijnen”, zie je wat kleine lettertjes. Wat betreft het persoonlijke fonds van Trump, schrijft het voor dat van alle ingezamelde donaties slechts 50% naar een hertelling gaat, en dat “50% van elke bijdrage, tot een maximum van $ 2.800 ($ 5.000), [zal] worden bestemd voor DJTFP’s 2020 algemene verkiezingsrekening voor algemene verkiezingen schuldpensioen totdat een dergelijke schuld is vervallen ”.

Op zijn gezamenlijke fonds met de RNC werken de donaties als volgt: “60% van elke bijdrage eerst aan Save America, maximaal $ 5.000 / $ 5.000, daarna aan DJTP’s hertellingsrekening, tot een maximum van $ 2.800 / $ 5.000. [En] 40% van elke bijdrage aan de exploitatierekening van de RNC, tot een maximum van $ 35.500 / $ 15.000. “

Dit betekent in wezen dat, afhankelijk van de grootte van je donatie, een groot deel van de donatie niet naar het ‘hertelling’-bod gaat, maar naar de Super Pac die het bod sponsort, en de Republikeinse partij.

Waar het op neerkomt: Trump heeft iets meer geld uitgegeven dan hij had voor zijn herverkiezing – voor een bedrag van $ 1,6 miljard – en nu wil hij hulp om ervoor te betalen. Het is een beetje schattig, zoals wanneer een rijke student vraagt ​​of je hun jaar in het buitenland kunt sponsoren door apen op Borneo te aaien.

Lees ook:  In naam des “Konings” wordt er in Nederland puinhoop van gemaakt bij de Belastingdienst en maakt burgerdoden

De man die zijn aanhangers letterlijk in de kou liet wachten, loopt nu in het koude daglicht de bedelkom rond. Sommigen hebben geklaagd dat ze herhaaldelijk werden gevraagd om donaties te geven, waarbij ze maar liefst 28 berichten per dag ontvingen .

Misschien moeten we wat empathie hebben. Trump kreeg tenslotte Covid-19 en raakte vervolgens zijn baan kwijt tijdens een pandemie. Moeten we lachen om een ​​man die zo blut is dat hij de afgelopen twee jaar niet genoeg geld heeft verdiend om meer dan $ 750 aan belasting te betalen – en niets voor de 10 tot 15 jaar daarvoor?

Maar laten we ons dan herinneren hoe hij zelfhulpadvies uitdeelde aan gewone Amerikanen na zijn Covid-diagnose. ‘Laat het je niet verslaan! We hebben … een aantal echt geweldige medicijnen en kennis, ‘ zei hij destijds, terwijl hij probeerde de gesubsidieerde gezondheidszorg te verminderen, terwijl hij tegelijkertijd een door de belastingbetaler gefinancierde cocktail van experimentele medicijnen ontving die niet beschikbaar zijn voor de gemiddelde Amerikaan.

(De medicijnen leken te werken – de president herstelde snel ondanks dat hij, zoals een persoon het uitdrukte, “in drie risicocategorieën viel : ouderen, zwaarlijvig en een laag inkomen “.)

In ieder geval. Als zijn aanhangers geld willen toezeggen om de man te helpen zijn schulden af ​​te betalen, waarom niet? Liefde kan veel zijn: blind, taai, losbandig. Trump heeft een moeilijke periode te wachten, met een gerapporteerde $ 900 miljoen aan persoonlijke schulden, bovenop zijn herverkiezingskosten. Hij kon natuurlijk altijd zijn appartementen, golfbanen en torens verzilveren, wat hem ongeveer $ 1 miljard zou kunnen opleveren . Maar waar zou de arme man dan heen gaan om zijn pensioen door te brengen?

Lees ook:  Donald Trump verveelt zich: hij wil verder gaan met deze pandemie - net zoals het de swingstaten raakt

Comments

comments