Ivanka in ballingschap

Ivanka in ballingschap

10 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Wat nu, voor Ivanka Trump? Sinds de publicatie van haar onaangenaam uitspreken zelfhulpboek Vrouwen die werken in 2017 en het sluiten van haar slecht presterende persoonlijke kledinglijn in 2018, lijkt de favoriete eerste dochter uitsluitend te werken als adviseur van haar vader, terwijl haar man en broers en zussen hebben zich ook rond de troon verdrongen. De rol van president van de Verenigde Staten is buitengewoon krachtig, maar tijdelijk – Ivanka zette een hoge weddenschap af toen ze zich voor het eerst steunde aan de campagne van haar vader en later een baan bij de administratie aannam, en ze zal binnenkort geen baan meer hebben waarvan ze waarschijnlijk had gehoopt dat die zou gebeuren. duren langer. 

Voordat hij bij het Witte Huis kwam, bekleedde Ivanka een ontwikkelings- en acquisitierol bij de Trump Organization en deed hij andere dingen die de kinderen van de rijken doen: gala’s bijwonen, dienstbare maar niet altijd ideale zitplaatsen krijgen bij modeshows, kunst kopen en een bad nemen in de warme gloed van softbalprofielen in damesbladen. (“Op volle snelheid op het werk en hands-on thuis, Ivanka Trump weet wat het betekent om een ​​moderne millennial te zijn”, zei een van hen in 2015.) Tijdens haar tijd in de westvleugelvan het Witte Huis, heeft ze haar glanzende, blonde lot met kinderscheidingen, flagrant racisme en de massa andere gewelddadigheden die nu synoniem zijn met haar eigen naam, erin gegooid. Ze probeerde een imago te creëren als de zachtere Trump, gefocust als ze was op ondernemerschap en STEM, maar het project om een ​​schijn van liberaal cachet te behouden, mislukte. Haar positie is zo nijpend dat het voorbarig is om te denken dat ze zelfs maar zal proberen een comeback te maken. Maar we hebben al eerder aan de Trumps getwijfeld.  

In deze gespannen tussentijdse lamme eend – nadat de pin als het ware in de ballon is gegaan, maar vóór de explosie zelf – kan men niet anders dan speculeren over de berekeningen die achter de schermen gaande zijn. Er is misschien nog zoiets als Ivanka 3.0 (opvolger van Ivanka de Eerste, de generieke, slanke erfgename, en Ivanka de Tweede, de pop met babygezicht van een potentiële tiran), maar hoe zal ze proberen het voor elkaar te krijgen?

ArtNet’s roddelrubriek Wet Paint meldde deze week dat Ivanka “terug” is in de kunstscene. Blijkbaar is ze “van plan terug te keren naar New York om haar levensstijl van het verzamelen van kunst te hervatten”, en heeft ze deze optie opengehouden door vriendschappen te onderhouden met rijke kunstliefhebbers zoals Tico Mugrabi, die Ivanka’s trouwdag bijwoonde in Camp David. Terwijl ze in het Witte Huis werkte, nam Ivanka ontmoetingen met Marc Glimcher , president van de Pace-galerij in New York, volgens ArtNet, en ze heeft goede relaties onderhouden met kunstverhuizers en shakers zoals Christine en Emmanuel Di Donna .

Lees ook:  Voor blanke nationalisten kwam Covid-19 precies op tijd

De grens tussen geld en kunst wordt daarboven in één procent wazig. In 2017 meldde ArtNet dat de kunstcollectie van Ivanka en Jared Kushner ergens tussen de $ 5 en $ 25 miljoen waard was – zowel astronomische als vage cijfers om te laten zien hoe weinig de kunstwereld wil dat je weet over haar zakelijke kant. Door in Manhattan te wonen en artiesten als Joe Bradley en Wade Guyton te verzamelen en ze te laten zien op Instagram, vestigde ze een kleine niche voor de Trump-Kushners die dicht genoeg bij de New Yorkse kunstscene lagen om zich een beetje te koesteren in de weerspiegelde coolheid. 

Bronnen vertelden ArtNet dat “veel van de meer prominente dealers niet twee keer zouden nadenken over het verkopen van werken van Jared en Ivanka, zelfs als ze geen maatje zouden willen zijn met het paar in het openbaar”, wat ongeveer goed klinkt. Ik vroeg Kaitlin Phillips, die zichzelf omschreef als publicist op koptelefoonniveau bij een PR-bureau, wat ze zou doen als Ivanka een feestje binnenkwam dat ze leidde. Ze antwoordde dat een beleefde uitzetting in orde zou zijn. Adam Abdalla, CEO van Cultural Counsel, het bedrijf waar Phillips werkt, zei: “Persoonlijk zou ik graag zien dat deze mensen persona non grata worden. Maar de recente geschiedenis heeft me geleerd dat dit alleen zal gebeuren als ze failliet gaan. “

Elizabeth Howard, een strategisch communicatieadviseur, legde me uit wat zij beschouwde als de onmogelijkheid van Ivanka om opnieuw de high society te betreden. Ze zou meer geluk hebben als ze in Washington blijft, zei ze, waar elke mate van macht je wat sociaal cachet kan opleveren. (Hoewel ze zelfs daar worstelen .) “Ik denk dat ze is verleid door Washington en macht, een heel ander soort macht,” merkte Howard op, en in DC ben je “niet zo gemarginaliseerd [door impopulariteit] omdat je dat niet bent. wordt gestopt met het Met Gala of de Whitney Biennial Party of een van de culturele dingen die zo belangrijk zijn om een ​​speler in New York te zijn. “

En dus balanceert haar merk tussen vergetelheid en de mogelijkheid om te overleven. Men worstelt om Ivanka Trump nu in een galerie in Manhattan voor te stellen. Sommige dingen veranderen in de bovenkorst, ook al is het maar een klein beetje en vooral voor de ergste overtreders. (Waaronder Trump zichzelf nu waarschijnlijk mag rekenen.) De familie Sackler is nu bijvoorbeeld zo besmet door hun schuld voor de opioïde crisis dat ze geen nieuwe merken kunnen lanceren zonder kleerscheuren, ook al zijn er galerijen met hun naam overal in de wereld. wereld. Het is een gemengd bestaan: je zou het geen sociale dood kunnen noemen, maar het is een aanpassing in prestige. 

Er is een kans dat ze hoe dan ook terugkeert naar haar wortels in de media van vrouwen, en de basis consolideert die ze heeft gelegd in die inmiddels ter ziele gegane faux-empowerment-campagne, Women Who Work . Zie je het nu niet: een ander boek, een andere lifestyle-site, alleen deze keer gecentreerd rond het beeld van God en het land waarin ze zichzelf de afgelopen vier jaar heeft aangepast? Ivanka zou de hard-rechtse Gwyneth kunnen zijn, een werkende moeder die meerdere kindermeisjes in dienst heeft, deals in de bestuurskamer verplettert en over het algemeen een Republikeinse versie van de Lean In-boodschap belichaamt, die zelf een vrij Republikeinse boodschap is. Ivanka heeft liberale waarden opgegeven en de ideologie van haar vader en de algemene houding van de Republikeinse Partij omarmd – ze kwam onlangs uit als persoonlijk anti-abortus en heeft zachtere versies afgeleverdvan de valse beweringen van haar vader over verkiezingsfraude, om maar een paar recente hits te noemen – en het is duidelijk dat er publiek is voor dit soort beleefd geweld. De toekomst zou het ‘bedrijfsfeminisme’ in The Wing-stijl kunnen zijn, alleen gebroken door de perverse logica van het Republicanisme. Wie kan het beter leiden dan de prinses van het reactionaire recht zelf? We zijn klaar met Ivanka, maar ze is misschien nog niet klaar met ons. Lees ook:  WTF: Hydroxychloroquine Laura Ingraham, die geen arts is, smeekt Trump om de waarschuwing van de FDA ongedaan te maken

Comments

comments