Staatsgreep die een president afzette

Staatsgreep die een president afzette

10 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Als een oude vrachtwagen heeft het Amerikaanse politieke systeem jarenlang een oneffen weg bewandeld, maar het aantal kilometers dat op de teller staat, begint duidelijk te worden. Niet langer een constitutionele republiek – en zeker geen “democratie” – de scheuren in het systeem zijn lang geleden verschenen, en ze verschijnen nu als gapende breuklijnen.

Lang voordat een compromis niet langer mogelijk was, de grondwet niet langer werd gehandhaafd en de meeste politici in handen waren van oligarchen, ontdekten de elites dat steun aan beide partijen een zekere methode was om de overhand te krijgen met hun agenda. Geen politicus, het lijkt erop dat Trump op de een of andere manier niet op de hoogte was van dit feit. Of het nu door een staatsgreep Mishkin / Fox ) of de beruchte slangenkuil van de Beltway (Haspel / Wray / Esper / Media) of zelfs door leden van zijn eigen familie ( Kushner ) was, Trump was zich er schijnbaar niet van bewust dat hij in de steek kon worden gelaten en verraden.

Wat Trump moest doen, deed hij te laat. Het was bijvoorbeeld niet voldoende om de veiligheidsmachtiging van Brennan of Clapper in te trekken . De president moest de corruptie volledig uit de wereld helpenin de veiligheidsdiensten waren de bondgenoten van de Surveillance State die hem tegenstonden – een onmogelijke taak binnen het verschanste Washington. De president heeft waarschijnlijk John Bolton ingehuurd voor deze inspanning, in de overtuiging dat Bolton – een opperste geopolitieke onverlaat en slechte acteur – en ook Mike Pompeo op de een of andere manier Trump zouden kunnen helpen bij zijn doel om het moeras bij State droog te leggen. Het principe is: “houd je vrienden dichtbij en je vijanden nog dichterbij.” Andere namen zijn onder meer Gina Haspel, Christopher Wray en Mark Esper. In plaats van de slangen te zuiveren, moet Trump hebben geloofd dat hij ze – althans in het begin – aan zijn agenda kon verbinden en ze later kon onthoofden. Dat bleek een fatale fout te zijn, een grote misrekening.

Lees ook:  De Grand Prix van Bahrein wordt verreden zonder publiek – de organisatie wil geen risico nemen met het coronavirus

De president geloofde ook dat het afstemmen van zijn ster op Binyamin Netanyahu een zekere politieke overlevingskansen zou garanderen. De kwestie hier is dat de heer Trump Netanyahu alles heeft gegeven wat hij wilde en meer, inclusief hulp bij de herverkiezing van Netanyahu, een essentiële fout van de kant van de president. Omdat hij Machiavelli’s regels van modern leiderschap niet kende, was hij zich er blijkbaar niet van bewust dat u uw weldoener nooit alles geeft wat hij wenst voordat hij uw doel bereikt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEvenzo zijn de dreigementen van Trump om de Rubicon over te steken ten opzichte van de NAVO nooit uitgekomen, waar het dreigen met defunding van de NAVO enigszins analoog is aan de koningin die dreigt de kroonjuwelen te verkopen. Donald Trump geloofde ongelooflijk dat hij kon doen wat hij beloofde te doen, en wat geen enkele president ooit doet: zijn beloften nakomen. De dubbele dealers van The Beltway zien dergelijke eerlijkheid als verraad, en op de NAVO tekende Trump in wezen zijn eigen politieke doodvonnis, retorisch gesproken.

Een ding waaraan Trump niet toegaf op aandringen van de staatsgreep van Washington, en tot zijn eeuwige verdienste, was dat hij niet instemde met het neocon / neoliberale verlangen naar oorlog met Iran. Zelfs het ‘op een na beste’ doen, namelijk het vermoorden van Qassem Soleimani in januari 2020, was niet genoeg voor de oorlogsstaat van Washington. Trump onderhandelde toen over een terugtreden met Iran na de aanvallen op Amerikaanse installaties in Irak . De terugtrekking bleek te veel voor de oorlogsmachine van Washington, en dat Trump niet te vertrouwen was … Washington moet zijn oorlogen voeren. Trump beloofde ook troepen terug te trekken uit Amerika’s langste oorlog (Afghanistan), een gruwel voor mensen als Mark Esper en zijn Raytheon-handlers .

Lees ook:  Tulsi Gabbard daagt veronderstellingen over buitenlands beleid uit en verplaatst het Overton-venster

Dit is de centrale kwestie, dat terwijl de Verenigde Staten in een steile en snelle achteruitgang verkeren , afhankelijk van de bewapening van de Amerikaanse dollar , de oprichting van mislukte staten en militaire agressie om hun wil af te dwingen – dat is alles wat er overblijft om de Amerikaanse hegemonie af te dwingen. Rijk. Dat betekent onvermijdelijk meer oorlog, meer interventie en meer wereldwijde chaos in de toekomst. Ondanks zijn beste inspanningen was er geen manier voor Donald Trump om een ​​eindeloze oorlog te beëindigen in het licht van de systemische neoliberale corruptie die Washington teistert.

En dat is waar Trump stemmen en populariteit won, zijn belofte om eindeloze Amerikaanse oorlogen te beëindigen; de enige andere kandidaat die ooit deze intentie uitsprak, was dr. Ron Paul. Maar daar is nu geen mogelijkheid voor. Op dit moment is het misverstand van Donald Trump over de beerput van een neoliberaal establishment in Washington nu irrelevant. De relevantie is nu dat een Biden-Harris-regime de slechtste actoren en slechtste elementen zal aannemen in het bodemloze moeras van Washington in de Amerikaanse staat.

En dat is wat we echt moeten WEERSTAAN …Comments

comments