Wat is de volgende stap voor Trump? Het familiebedrijf wacht op zijn terugkeer

Wat is de volgende stap voor Trump? Het familiebedrijf wacht op zijn terugkeer

10 november 2020 0 Door Indignatie redactie

President Trump klaagt er lang over dat het openbaar ambt hem miljarden heeft gekost. Nu staat hij voor de uitdaging om het bedrijf dat zijn naam draagt ​​een vliegende start te geven, terwijl ook de televisie lonkt.

De belastinggegevens van president Trump vertonen tekenen van financiële nood, hij beweert miljarden dollars aan inkomen te hebben misgelopen tijdens zijn ambtsperiode en zijn oudste zonen zeggen dat het familiebedrijf tientallen potentiële deals over de hele wereld heeft verbeurd.

Nu de kiezers een tweede ambtstermijn hebben geweigerd , zou Trump kunnen proberen terug te keren naar een ooit lucratieve carrière op televisie, dit keer met een uitgesproken politieke inslag. Zijn familiebedrijf zal ook vrij zijn om de verloren tijd in te halen door opnieuw naar het buitenland te kijken, waar hotels en golfclubs de groei hebben gestimuleerd vóór zijn verkiezing in 2016.

Eric Trump en een woordvoerster van de Trump-organisatie reageerden zaterdag niet op verzoeken om commentaar op de plannen van het bedrijf na het Witte Huis. De president legde een verklaring af waarin hij de uitkomst van de verkiezingen betwistte en gaf aan dat hij niet geloofde dat hij had verloren.

[Update 9 november 2020: vertegenwoordigers van de Trump-organisatie stuurden The Times maandag een reactie van Eric Trump die de sterke punten van het bedrijf benadrukte. “We hebben de afgelopen jaren enorme offers gebracht, meer aandacht gekregen dan je je ooit kunt voorstellen, en toch blijven we aan de top”, zei hij.]

Nadat hij vier jaar geleden het presidentschap had gewonnen, weigerde de heer Trump zijn belang in de Trump Organization te verkopen en nam in plaats daarvan een plan aan waarvan hij zei dat het belangenconflicten zou elimineren. De Trump-organisatie beloofde onder meer af te zien van nieuwe deals buiten de Verenigde Staten en huurde een ethisch adviseur in om bepaalde binnenlandse ondernemingen te screenen.

Democraten en anderen voerden aan dat de beperkingen op zijn best halve maatregelen waren, en dat de aanpak inderdaad weinig verhinderde dat de president zijn resorts en hotels veranderde in een centrum van gunstzoekenden voor lobbyisten, donoren en bedrijfsleiders, zoals The New York Times meldde. in oktober.

Toch eiste het presidentschap zijn tol van het particuliere familiebedrijf, dat geen nieuwe hoteldeal heeft gesloten sinds de heer Trump het Witte Huis binnenkwam. Het bedrijf schrapte vorig jaar een voorgestelde keten van budgetvriendelijke hotels, en de financiële verklaringen van de heer Trump toonden aan dat zijn belangrijkste kasstroomgenererende eigendommen grotendeels zijwaarts waren gegaan . Zonder bewijs aan te bieden, beweerde de heer Trump vorig jaar dat president zijn “mij waarschijnlijk tussen de $ 3 en $ 5 miljard kostte”.

trump

Het Doral-golfresort van de president in de buurt van Miami heeft sinds zijn aantreden een daling van de inkomsten uit de conferentie.

Het verbod op nieuwe buitenlandse deals heeft waarschijnlijk de grootste klap gekregen.  Vóór het presidentschap zag het bedrijf een grote expansie in China; het zou zelfs een Chinese bankrekening aanhouden en een inactief kantoor in Shanghai houden tijdens het presidentschap. Het had ook verkennend werk verricht voor nieuwe zakelijke partnerschappen in Colombia, Brazilië en Turkije.

Niet langer beperkt door haar zelfopgelegde ethische plan, wordt van de Trump-organisatie nu verwacht dat ze hoteldeals en andere zaken zoekt, volgens verschillende mensen die dicht bij het bedrijf staan. Toch zullen er tal van obstakels zijn voor een herstel, waaronder de pandemie van het coronavirus, wetshandhavingsonderzoeken naar het bedrijf en een diep verdeelde mening over de heer Trump bij het Amerikaanse publiek. Bovendien, als de heer Trump in 2024 opnieuw naar het Witte Huis zou gaan, moet hij mogelijk nieuwe buitenlandse verwikkelingen vermijden die munitie zouden kunnen opleveren voor politieke rivalen.

Aangezien de heer Trump klaar staat om opnieuw een particulier te worden, is dit het landschap voor zijn familiebedrijf.

De snelste manier voor de Trump-organisatie om geld in te zamelen, is door de schakelaar op haar internationale dealmachine om te zetten en de naam Trump in licentie te geven aan vastgoedprojecten zoals hotels en woontorens.

Lees ook:  Welkom in een mislukte staat in slow motion: de Verenigde Staten van Amerika

Toen de heer Trump in 2017 het Witte Huis betrad, zeiden de leidinggevenden van de Trump Organization dat het bedrijf meer dan twintig van dergelijke merkovereenkomsten had achtergelaten, ook in China, Israël en in Zuid-Amerika. Nu meneer Trump zijn ambt verlaat, is hij populair in sommige landen en wordt zijn merk algemeen erkend.

De merkovereenkomsten zijn grotendeels risicovrij voor het bedrijf omdat ze geen kapitaalinvesteringen vereisen en in het algemeen tussen $ 500.000 en $ 1 miljoen per jaar opleveren, althans in eerste instantie. De betalingen dalen vaak nadat eenheden in woongebouwen zijn verkocht, tenzij de Trump-organisatie parallelle afspraken maakt om de eigendommen te beheren.

Hoewel het Congres misschien niet langer zo gefocust is op de zakelijke activiteiten van de heer Trump, zullen officieren van justitie in New York hun onderzoek voortzetten.

Het kantoor van de districtsprocureur in Manhattan onderzoekt de heer Trump en zijn bedrijf voor een reeks mogelijke financiële misdrijven en zoekt zijn belastingaangifte. Het kantoor van de procureur-generaal van de staat New York voert een afzonderlijk civiel onderzoek uit naar vermoedens dat het bedrijf zijn activa verkeerd heeft opgegeven, mogelijk om belastingen te verlagen of leningen te verkrijgen.

Het bedrijf heeft elke vergrijp ontkend, maar het kan terughoudend zijn om de onderzoekers aanvullende deals te bieden om te onderzoeken. Eric Trump, die het bedrijf samen met zijn broer Donald Jr. runt, noemde vorig jaar kritiek van Democraten en de media als een belangrijke reden voor het opschorten van plannen om een ​​nieuwe lijn van hotels te openen.

De onderzoeken kunnen ook leiden tot negatieve publiciteit, aangezien het bedrijf wil uitbreiden.

De afgelopen vier jaar was Bobby R. Burchfield, een advocaat uit Washington, de ethische adviseur van de Trump Organization, waarbij hij potentiële deals en zakenpartners onder de loep nam. De examens maakten het voor sommigen moeilijk om te slagen, terwijl anderen werden afgeschrikt door de publieke aandacht.

Die controle zal nu wegvallen, waardoor een pijplijn van nieuwe partners ontstaat.

En met meer dan $ 300 miljoen in de schulden te komen als gevolg dat de president persoonlijk heeft gegarandeerd, kan er een urgentie voor de Trump Organization aan line-up van nieuwe deals. Bovendien zou een ongunstige uitspraak in een auditstrijd met de Internal Revenue Service hem meer dan $ 100 miljoen kunnen kosten, meldde The Times in september.

Enkele van de meest lucratieve eigendommen van de heer Trump bevinden zich in democratische bolwerken, zoals New York en Chicago, waar hij nog steeds erg impopulair is. En zijn grootste inkomstengenerator, zijn Doral-golfresort in Florida, heeft geleden onder een terugval van de omzet van conferenties omdat sommige grote bedrijven en organisaties wegbleven vanwege zijn verdeeldheid.

Als president heeft de heer Trump geprobeerd de leemte op te vullen, althans gedeeltelijk, via evenementen die bij zijn eigendommen werden geboekt door groepen die met hem verbonden waren en met de Republikeinse politiek. Het Trump International Hotel in de buurt van het Witte Huis zat vaak vol met partizanen.

Het is onduidelijk of dat mecenaat zal doorgaan, of dat de tegenstanders van de heer Trump naar zijn eigendommen zullen terugkeren zodra hij zijn ambt verlaat. Bovendien is het een moeilijk jaar geweest voor de horeca vanwege de pandemie, en de tegenwind heeft ook het commerciële vastgoed getroffen. Beide staan ​​centraal in de bedrijfsportefeuille van de heer Trump.

De heer Trump heeft sinds kort privé het idee opgeworpen om in 2024 weer actief te zijn. En de mogelijkheid van een nieuwe presidentiële run van Trump zou in de tussenliggende jaren een huiveringwekkend effect kunnen hebben op zijn bedrijf, althans in landen als China, waar een struikgewas van ethische en juridische conflicten kunnen ontstaan.

De president is misschien ook niet de laatste Trump die zich kandidaat stelt voor een gekozen ambt.

Donald Trump Jr. en Ivanka Trump kunnen toekomstige politieke ambities hebben, en dat zou sommige groeiplannen kunnen afremmen. De risico’s zijn het grootst op het internationale front, waar de kans op belangenconflicten groot is.

Tijdens zijn tijd in het Witte Huis gaf meneer Trump zijn oudste zonen samen met een team van andere leidinggevenden de leiding over zijn bedrijf. Maar zelfs daarvoor had hij zich enigszins teruggetrokken van scoutingdeals en liet hij zijn kinderen de leiding nemen.

Waar en hoe de heer Trump zichzelf zal bevestigen in het familiebedrijf, zal een van de intrigerende vragen zijn rond zijn terugkeer naar het privéleven. Een eenmalige reality-tv-ster, kan hij in plaats daarvan terugkeren naar de televisie als een politieke expert of in een andere rol, zeggen de mensen om hem heen.

Er zijn bijvoorbeeld voorbereidende discussies geweest over het verwerven of starten van een netwerk onder het merk Trump. Zijn werk aan “The Apprentice”, zo blijkt uit belastinggegevens, leverde hem nieuwe bronnen van geld op en bevorderde een mythe die hem zou helpen om naar het Witte Huis te komen, meldde The Times in september. Ook betaalde toespraken en een boekdeal konden hem wachten.

Maggie Haberman heeft bijgedragen aan rapportage.

Lees ook:  Onderste steen MH-17 naar boven vergeet het maar

Comments

comments