Een mogelijke doorbraak in het Covid-19-vaccin maakt de beheersing van het coronavirus des te urgenter

Een mogelijke doorbraak in het Covid-19-vaccin maakt de beheersing van het coronavirus des te urgenter

11 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Maandag hebben het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer en de Duitse partner BioNTech vooruitgang aangekondigd bij de ontwikkeling van een effectief vaccin tegen Covid-19. Dit is een veelbelovende en bemoedigende ontwikkeling. Dit maakt maatregelen des te urgenter om de verspreiding van het coronavirus in te dammen en levens te redden totdat een vaccin algemeen beschikbaar is.

Pfizer kondigde aan dat in klinische onderzoeken patiënten die twee injecties van het vaccin kregen met een tussenpoos van drie weken 90 procent minder kans hadden om Covid-19 te krijgen dan de controlegroep. Ter vergelijking: het typische jaarlijkse griepvaccin is slechts 40-60 procent effectief.

De resultaten zijn gebaseerd op de eerste gegevens van een klinische studie met meer dan 43.538 deelnemers die zijn beoordeeld door een onafhankelijk panel maar nog niet gepubliceerd. Het bedrijf is voornemens om voor de zekerheid een vergunning voor gebruik in noodgevallen aan te vragen zodra de helft van de deelnemers aan het onderzoek minimaal twee maanden is gevolgd. Dit zou waarschijnlijk eind november het geval zijn.

Indien goedgekeurd, zou het Pfizer-vaccin (zoals het vaccin ontwikkeld door Moderna) het eerste mRNA-vaccin zijn dat op grote schaal wordt gebruikt. Dit zou het begin zijn van een nieuw tijdperk voor de snelle behandeling van infectieziekten met een geheel nieuwe klasse van goedkope vaccins.

Werkende mensen over de hele wereld moeten de vooruitgang op weg naar een vaccin van harte toejuichen. Er blijven echter enkele belangrijke vragen en problemen.

In zijn rapport over het vaccin stelt het medische tijdschrift Stat : “Er is nog geen informatie over de vraag of het vaccin ernstige ziekten voorkomt die kunnen leiden tot ziekenhuisopname en overlijden. Er is ook nog steeds geen informatie over of het zal voorkomen dat mensen het virus verspreiden dat Covid-19, SARS-CoV-2 veroorzaakt, als het asymptomatisch is. ”Dit laatste zal bepalen of het vaccin effectief is bij het overdragen van het virus voorkomen.

Lees ook:  Tientallen rottende lijken gevonden in ongekoelde vrachtwagens bij uitvaartcentrum New York City

Het is ook te vroeg om te zeggen hoelang de vaccinatie bescherming biedt tegen infectie. Stat merkt ook op dat de resultaten die zijn aangekondigd door Pfizer en BioNTech nog niet onafhankelijk door vakgenoten zijn beoordeeld of in een medisch tijdschrift zijn gepubliceerd.

Op voorwaarde dat de eerste resultaten waarmaken wat ze beloven, zouden volgens Pfizer tegen het einde van het jaar 50 miljoen vaccindoses beschikbaar kunnen zijn. In 2021 zouden 1,3 miljard blikken kunnen worden geproduceerd. Het vaccin moet bij zeer lage temperaturen worden bewaard, waardoor aflevering op veel plaatsen zeer moeilijk kan zijn.

De beschikbaarheid en distributie van het vaccin wordt ook belemmerd door de ondergeschiktheid van de productie aan de winstbelangen van de farmaceutische gigant en de tegenstrijdige belangen van de concurrerende natiestaten.

Toch lijkt er vooruitgang te zijn. De directeur van de Amerikaanse National Institutes of Allergy and Infectious Diseases, Dr. Anthony Fauci, merkt op dat de eerste resultaten van Pfizer ook veel goeds voorspellen voor het vaccin, dat wordt ontwikkeld door biotechnologiebedrijf Moderna en de National Institutes of Health op basis van een vergelijkbare technologie. Het Russische ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat het daar ontwikkelde Spoetnik V-vaccin ook voor meer dan 90 procent effectief was.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Vrij algemeen wordt aangenomen dat we vandaag weer een 'Lockdown' voor onze kiezen zullen krijgen.

Dit alles betekent dat er op een bepaald moment in het komende jaar waarschijnlijk een effectief vaccin beschikbaar zal komen voor wijdverbreid gebruik.

Vooruitgang in de richting van een vaccin maakt het “kudde-immuniteit” -beleid van regeringen over de hele wereld des te crimineler. Nu je aan het einde van de tunnel licht ziet, is het argument dat je ‘met het virus moet leven’ nog volkomen onaanvaardbaar.

Het nieuws over het vaccin komt op een moment dat de pandemie in de Verenigde Staten en Europa aan kracht wint. De VS hebben 10 miljoen gevallen gepasseerd en het dodental zal binnenkort alleen al in de Verenigde Staten een kwart miljoen bedragen. Maandag rapporteerden 43 staten wereldwijd 10 procent meer nieuwe Covid 19-infecties dan in de week ervoor.

Ondanks deze ramp is er geen plan om de pandemie in te dammen. De Amerikaanse president Donald Trump, die minstens twee en een halve maand in functie zal blijven, heeft zich publiekelijk uitgesproken voor het “kudde immuniteit” -beleid en heeft verklaard dat de verspreiding van de ziekte wenselijk is. Verkozen president Joe Biden heeft oproepen tot bredere inperkingsmaatregelen afgewezen.

Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland hebben bepaalde beperkingen opgelegd aan gastronomie, fitnessstudio’s enz., Maar weigeren categorisch andere niet-systemisch relevante gebieden van de economie en scholen en kinderdagverblijven te sluiten.

Lees ook:  Donald Trump brengt onheil voor ieder die met hem samenwerkt (video´s)

De huidige catastrofale toestand van de pandemie is een direct gevolg van het feit dat het overheidsbeleid niet wordt bepaald door overwegingen van volksgezondheid, maar door winstbelangen. Nadat in maart tot de reddingsoperatie was besloten, werkte de heersende klasse om het economische leven te heropenen.

Als gevolg hiervan zijn honderdduizenden omgekomen. Als er nu niet onmiddellijk actie wordt ondernomen, zullen nog honderdduizenden mensen het leven verliezen voordat een vaccin algemeen verkrijgbaar is.

Het zinloze verlies van mensenlevens moet worden gestopt! Bedrijven die niet systeemrelevant zijn, moeten worden gesloten, waarbij alle loon- en salarisverliezen als gevolg van de pandemie van arbeiders en de verloren omzet van eigenaren van kleine bedrijven volledig worden gecompenseerd. Het verschrikkelijke of / of tussen het in gevaar brengen van uw eigen leven en levensonderhoud is volkomen onaanvaardbaar.

Waar productie essentieel is voor het functioneren van de samenleving, moeten veilige werkomstandigheden worden bewaakt door veiligheidscomités op werkniveau en gezondheidswerkers, ongeacht de bedrijfsresultaten.

Er moet enorm worden geïnvesteerd in de infrastructuur voor de volksgezondheid, waaronder universele tests, contactopvolging en gratis behandeling voor iedereen. Zodra een vaccin beschikbaar is, moet het vrij worden verspreid en mag het niet onderworpen zijn aan de winstbelangen van particuliere bedrijven of concurrentie van nationale staten.

De arbeidersklasse moet nu ingrijpen om ervoor te zorgen dat honderdduizenden niet onnodig sterven in de komende weken en maanden terwijl de kapitalisten winst zoeken.Comments

comments