‘Verbluffend en tiranniek’: Mike Pompeo aan de kaak gesteld wegens gezworen soepele overgang … voor de tweede termijn van Trump

‘Verbluffend en tiranniek’: Mike Pompeo aan de kaak gesteld wegens gezworen soepele overgang … voor de tweede termijn van Trump

11 november 2020 0 Door Indignatie redactie

“Dit is een oorlog tegen de Amerikaanse democratie en tegen 75 miljoen Amerikaanse kiezers.”

Ambtenaren van de Trump-regering maakten dinsdag duidelijk dat het Witte Huis nog steeds niet bereid is om de verkozen president Joe Biden te erkennen als de legitieme winnaar van de presidentsverkiezingen van 2020, zoals staatssecretaris Mike Pompeo zei dat hij zich voorbereidt op een vreedzame overgang, maar alleen tegen president De tweede termijn van Donald Trump – een opmerking die een nieuwe storm van walging, veroordeling en waarschuwingen veroorzaakte.

“De overgang naar een tweede Trump-regering zal soepel verlopen”, zei Pompeo dinsdag in een persconferentie, in wat Kristen Clarke van het Advocatencomité voor burgerrechten onder de wet een “verbazingwekkende en tirannieke verklaring” noemde.

No Title

“There will be a smooth transition to a second Trump administration.” – Sec’y of State Mike Pompeo. Astounding and tyrannical statement from Pompeo who seems to be living in a parallel universe. pic.twitter.com/sd8hk9XrVQ

Opmerkingen Pompeo kwam een dag nadat het Witte Huis gericht federale agentschappen niet samen te werken met Biden’s team. De General Services Administration (GSA), onder leiding van de door Trump aangestelde Emily Murphy, heeft de opdracht gekregen om geen papierwerk te ondertekenen dat $ 6,3 miljoen aan middelen vrijgeeft die Biden’s overgangsfunctionarissen toegang zouden geven tot federale agentschappen.

Andere agentschappen hebben dit voorbeeld gevolgd, waarbij de Veterans Affairs Department, USAID en de EPA allemaal de Washington Post maandag vertelden dat ze nog niet waren begonnen met het overgangsproces.

Lees ook:  Republikeinen fluiten (en liegen) langs het kerkhof

Een EPA-woordvoerder vertelde de Post dat een overgang naar de regering van Biden “ongepast was voor ons om te bespreken, aangezien stemmen nog steeds worden geteld”.

Met het aantal stemmen van Trump op 214 en dat van Biden op 290, worden er inderdaad nog steeds stemmen geteld in Arizona, Georgia, North Carolina en Alaska – maar de resultaten van de verkiezingen in die staten zouden de uitkomst die zaterdag werd bekendgemaakt bijna niet veranderen. elk belangrijk nieuwskanaal in het land.

Het is niet ongebruikelijk dat stemmen nog enkele dagen na een verkiezing worden geteld, in tegenstelling tot de beweringen van de Republikeinen van misdrijf. De president heeft ook geïnitieerd diverse juridische uitdagingen voor de verkiezingsuitslag, met inbegrip van één beschuldigen Pennsylvania ambtenaren van het runnen van een oneerlijk, “two-tiered” verkiezing systeem doordat mail-in stembiljetten te tellen na de dag van de verkiezingen. Verschillende juridische experts hebben gezegd dat de rechtszaak geen status heeft.

Pompeo’s opmerkingen, die ongegronde beschuldigingen bevatten dat “illegale stemmen” werden uitgebracht, leidden dinsdag tot verontwaardiging op sociale media.

“Echt geruststellend om te zien dat de GOP onze democratie en verkiezingen blijft beschouwen als een grap”, tweette vertegenwoordiger Mark Pocan (D-Wis.) Van de video van Pompeo’s briefing, waarin hij lachte nadat hij had gereageerd op de overgang naar Trumps tweede termijn.

Lees ook:  De corona-app komt er aan

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNo Title

the amount of contempt and disdain for the public it takes to make a “joke” like pompeo’s is itself noteworthy

No Title

@JoeBiden is the next President of the United States.Election is over. Donald Trump lost.@SecPompeo is undermining the rule of law and democracy here at home and around the world. https://t.co/i5Ks4Bn0yx

No Title

Keep thinking these people are joking around. Whether or not they’d be able to pull off an actual coup may not be the point. They are toying with unstable forces among their base for the purposes of maintaining power, and they do not care who gets hurt. https://t.co/03ZbgbtdbR

No Title

Dictators around the world rejoice. Next time we scold them for not respecting the results of a democratic election, they will point to this moment. https://t.co/0tDKIACAxJ

Kort na de persconferentie van Pompeo meldde de Post dat het begrotingsbureau van het Witte Huis de federale agentschappen opdracht geeft om het begrotingsvoorstel van de Trump-regering voor het volgende fiscale jaar, dat begint op 1 oktober 2021, voor te bereiden – maanden nadat Trump zou vertrekken.

De verhuizing suggereert dat de regering van plan is om in februari een begrotingsvoorstel uit te brengen, zoals het Witte Huis gewoonlijk doet.

Lees ook:  Gaat Amerika op weg naar een "heilige rassenoorlog"?

“Ze doen alsof er niets is gebeurd”, vertelde een ambtenaar van de Trump-regering aan de Post . ‘We moeten allemaal doen alsof dit normaal is, en al dit werk doen, terwijl we weten dat we het gewoon moeten weggooien.’

Weinig Republikeinse gekozen functionarissen hebben de overwinning van Biden bij de verkiezingen erkend en op dinsdag vertelde senator Ron Johnson (R-Wis.) De verslaggevers brutaal dat hij de verkozen president nog niet heeft gefeliciteerd omdat er “niets is om hem mee te feliciteren.”

No Title

Reporter: “Senator, have you congratulated Vice President Biden yet?”Sen. Ron Johnson: “No.”Reporter: “Why not?”Johnson: “Nothing to congratulate him about.” pic.twitter.com/Is7APE2frx

“Trump is te verklaren zijn bedoeling om te verblijven in het kantoor-ondanks het feit dat een beslissende verloor de verkiezingen,” tweeted buitenlandse politiek analist Rula Jebreal. “De reactie van Republikeinen: ‘Laten we dit een kans geven en kijken wat er gebeurt.'”

“Dit is een oorlog tegen de Amerikaanse democratie en tegen 75 miljoen Amerikaanse kiezers”, voegde ze eraan toe.Comments

comments