Dictatuur Amerika: Trump verdubbelt op Coup D’État

Dictatuur Amerika: Trump verdubbelt op Coup D’État

12 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Voor het eerst in de geschiedenis van de Verenigde Staten weigert een zittende president toe te geven aan een electorale nederlaag. Onheilspellend genoeg heeft Donald Trump, de zittende president, deze week ook de civiele leiders van het Pentagon en de inlichtingendiensten gevuld met politieke loyalisten die worden beschreven als zijn “voetsoldaten”.

De vlaag van aangestelden zijn voormalige speciale troepen en generaals. Hier is een profiel van de mannen van de president. Een insider van het Pentagon zei over hen: “Dit zijn de mensen die naar binnen gaan en doen wat ze denken dat nodig is om zijn [Trump’s] agenda te bereiken. Ze zijn echte soldaten in de oorlog tegen de regering, de oorlog tegen wat Trump de diepe staat noemt. “

De opschudding in het militaire inlichtingenapparaat heeft waarnemers verbijsterd door zijn brutaliteit. Er wordt gespeculeerd dat Trump vervolgens de topgeneraal Mark Milley, FBI-chef Christopher Wray en CIA-directeur Gina Haspel zal ontslaan om te worden vervangen door “ware gelovigen” van zijn Make America Great Again-project.

Er is een gespannen gevoel dat Trump, een non-conformistische megalomaan, er echt voor gaat. Dat wil zeggen, een staatsgreep.

Maar dit kan hier niet gebeuren, zo luidt het klagende refrein. Nou, het lijkt erop dat het zo is.

Een verbluffende, brutale ontkenning van de realiteit kwam deze week van staatssecretaris Mike Pompeo, die ongelovige verslaggevers vertelde dat er een “soepele overgang” zou komen … naar een tweede Trump-regering.

De meeste Republikeinse wetgevers op Capitol Hill weigeren publiekelijk te erkennen dat Democraat Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen – ondanks dat hij een beslissende voorsprong behaalde van meer dan vijf miljoen stemmen op Trump en in de uiterst belangrijke stemmen van het Electoral College.

De door Trump aangestelde procureur-generaal William Barr politiseert schaamteloos justitie door de oproepen van Trump voor onderzoek en rechtszaken over beschuldigingen van stemfraude en andere vermeende onregelmatigheden te onderschrijven. Er is verwaarloosbaar bewijs om deze beweringen, waarvan vele zijn te ondersteunen weggegooid al door de staat rechters als frivool. Maar Barr geeft buitensporige autoriteit om te ondersteunen wat neerkomt op een geklets van een slechte verliezer.

Verkiezingsfunctionarissen van de staat, zowel Republikeins als Democraat, hebben unaniem melding gemaakt van geen significante verkiezingsfraude of misdrijf.

De Republikeinse stadscommissaris in Philadelphia Al Schmidt, in de door Biden gewonnen sleutelstaat Pennsylvania, bevestigde dat er geen stemonregelmatigheden waren. Hij werd vervolgens door Trump aan de kaak gesteld als “ontrouw”. Schmidt beweert ook dat hij vervolgens met de dood is bedreigd.

Vreemd genoeg klagen Trump en de Republikeinen in het Congres niet over fraude bij de stemmingen voor het Huis en de Senaatsraces, waar ze relatief goed presteerden bij het behalen of vasthouden van zetels. Ook al werden die stembiljetten in exact hetzelfde proces uitgebracht als de presidentsverkiezingen. Hoe kan een item op het stembiljet vatbaar zijn voor fraude, maar degene die geschikt zijn voor Republikeinen niet? Het is zelfingenomen dubbelhartigheid, dat is het.

Lees ook:  Beelden uit Portland laten zien dat federale wetshandhavers militaire tactieken gebruiken om demonstraties tegen de wensen van de stad in te breken

What Team Trump is betting on is not winning litigation over the election results. There is not a chance of the president overturning the large majorities that Biden won in key swing states. No, the game plan seems to be to cast doubt on the legitimacy of the elections and run out the clock so that Republican legislatures in states like Pennsylvania, Georgia, Wisconsin, Michigan and Arizona do not certify Biden as the winner of the popular vote.

Bovendien wordt opgemerkt dat de Republikeinse wetgevers in deze staten kiezers zullen benoemen in het Electoral College die Trump als winnaar zullen nomineren, in weerwil van de populaire stemming. Het kiescollege komt bijeen op 14 december wanneer de beslissende stem wordt uitgebracht over wie de volgende president wordt. Volgens traditie en precedent respecteren de staatskiezers de volksstemming, maar deze verkiezing is ongekend. Het is niet ondenkbaar dat Trump zal blijven volhouden dat de verkiezing van hem is gestolen door (ongegronde) fraudeclaims te citeren. Voor veel van zijn 72 miljoen kiezers is er een gedeelde overtuiging (waanvoorstelling) dat de verkiezingen vervalst waren of absurd beweren dat het coronavirus “bewapend” was.

Biden won meer dan 77 miljoen stemmen in de populaire stemming. Als Trump zichzelf barricadert in het Witte Huis en beweert dat hij de rechtmatige winnaar is, dan staat de VS voor een constitutioneel nachtmerriescenario. Er staan ​​wijdverbreide gewelddadige protesten op het programma, zo niet burgeroorlog. Trump-hackers hebben al het propaganda-verhaal voorbereid dat alle protesten tegen Trump het werk zijn van “Antifa-subversieven” en “Marxistische terroristen”. We zagen dat bizarre verhaal de ronde doen tijdens de afgelopen maanden van legitieme massale protesten tegen racistische politiemoorden.

Terwijl de spanningen in de aanloop naar de presidentiële inauguratiedatum op 2 januari oplopen, zullen Trump en zijn kaders de noodtoestand en de staat van beleg afkondigen om ‘de natie te beschermen’ tegen linksen en ‘door de staat’ georkestreerde ‘kleurenrevolutie’. ”Tegen een“ democratisch gekozen president ”.

Dit is de betekenis van de opschudding bij het Pentagon en het inlichtingenapparaat deze week. Trump zet het soort fascistische agenten op om zijn staatsgreep uit te voeren.

Ironisch genoeg beweert Trump dat hij het doelwit was van staatsgrepen uit de diepe staat na zijn verkiezingsoverwinning in 2016 op ‘moeraswezen’ Hillary Clinton. Om eerlijk te zijn tegenover Trump, die poging om hem te ontslaan was echt genoeg, gecentreerd op ongegronde “Russische collusie” beweringen die zijn hele presidentschap achtervolgden. Die couppoging is echter mislukt. Maar nu is er een nieuwe machtsovername gaande, dit keer uitgebroed door Trump zelf en zijn trawanten.

Biden en zijn Democratische partij zijn schaapachtig zelfgenoegzaam over de dramatische en gedurfde machtsgreep die plaatsvindt door Trump. Biden probeerde deze week kalm en koel te klinken en zei dat Trumps weigering om de nederlaag toe te geven slechts “gênant” was. Biden is echt “slaperige Joe” als hij niet beseft dat er een staatsgreep gaande is in het Witte Huis.

Een ander teken van zelfgenoegzaamheid kwam van de New York Times die kopte : ‘Trump stapelt het Pentagon en Intel Agencies met loyalisten. Met welk doel?’

De NY Times beantwoordde zijn vraag door te speculeren dat Trump een overzeese avonturierij aan het plannen was, misschien een militaire aanval op Iran of een overhaaste terugtrekking van troepen uit Afghanistan.

Hoe dom zelfgenoegzaam. Het avonturisme van Trump is niet in het buitenland, het is thuis. Het draait allemaal om het vernietigen van de Amerikaanse grondwet en zichzelf installeren voor een tweede termijn, ongeacht het democratische mandaat. Kortom, dictatuur.

Lees ook:  Biden zou zich zorgen moeten maken

Comments

comments