‘Million MAGA March’ zaterdag zal blanke nationalisten, samenzweerders, Proud Boys en Trump-fans zich vermengen voor Trump

‘Million MAGA March’ zaterdag zal blanke nationalisten, samenzweerders, Proud Boys en Trump-fans zich vermengen voor Trump

12 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Door het te bestempelen als ‘de grootste Trump-rally in de geschiedenis van de VS’, heeft een verzameling roodharige Donald Trump-fanatici – bijna volledig bestaande uit extreemrechtse extremisten met een verscheidenheid aan strepen, die samenwerken met ogenschijnlijk reguliere conservatieven – georganiseerd wat ze hopen dat het zal zijn een massale demonstratie van steun voor de verslagen president zaterdag in Washington, DC: de “Million MAGA March”.

De lijst met ‘prominente aanwezigen’ die door de organisatoren van het evenement wordt aangeprezen, is een virtuele who’s who van de blank-nationalistische extreem-rechts, en vooraanstaande extreemrechtse figuren en organisaties hebben het georganiseerd en vurig gepromoot, niet in de laatste plaats omdat ze samenzweringsmeester Alex Jones en zijn Infowars-operatie. De boodschap van het hele evenement, in de woorden van Oath Keepers-oprichter Stewart Rhodes: “We moeten weigeren dit OOIT als een legitieme verkiezing te erkennen, en weigeren Biden als een legitieme winnaar te erkennen, en weigeren hem ooit te erkennen als de president van de Verenigde Staten.”

Zoals Tina Nguyen van Politico meldt , is de mars van zaterdag van het gebouw van het Hooggerechtshof naar de National Mall grotendeels het samensmelten van verschillende fronten van onderling verbonden pro-Trump-activisme – voornamelijk de door samenzweringen aangewakkerde ‘Stop the Steal’-bijeenkomsten die op Facebook zijn georganiseerd. om te protesteren tegen de verkiezingsresultaten in stembureaus en hoofdsteden van de deelstaten , en die “Trump train” -caravans met tientallen met spandoeken klapperende pick-uptrucks en bijbehorend gewelddadig gedrag dat endemisch werd in de laatste weken van de campagne van 2020.

De organisatoren integreren het “Trump train” -concept in het zaterdagevenement door het sponsoren en promoten van een cross-country “Million MAGA March” -karavaan, waarvan zij beweren dat “deze door het hele land zal rijden en dit weekend zal arriveren om te protesteren tegen de betwiste verkiezingen. ” De route die wordt gepromoot, komt echter alleen uit Texas en rijdt door het zuiden en omhoog door Georgia en de Carolinas om Washington te bereiken.

Lees ook:  Meer 'dictatuur dan een democratie': Trump zuivering bij Pentagon vergroot angst voor staatsgreep

Het hele evenement, met als hoogtepunt zaterdag in DC, is het product van een open coalitie tussen extreemrechtse MAGA-liefhebbende Trump-supporters, complottheoretici / oplichters en de ronduit blanke nationalisten die zich ijverig een weg banen naar de reguliere rechtse politiek.

Aan het ene uiteinde van het spectrum wordt de “Million MAGA March” ondersteund door Students for Trump (wiens president, Ryan Fournier, boos beweerde dat “Big Tech erop uit is deze president neer te halen” nadat EventBrite de pagina voor het geplande DC-evenement had verwijderd ) en “Truckers for Trump”, een op sociale media gebaseerde entiteit die ook dreigt na Thanksgiving een landelijke langeafstandsstaking te organiseren.

Aan de andere kant staan ​​Nick Fuentes, de blanke nationalistische social-mediafiguur die het zogenaamde ‘Groyper Army’ van openlijke antisemieten en dwepers leidt , en zijn frequente cohort Michelle Malkin, die erin is geslaagd zichzelf opnieuw uit te vinden als een onbeschaamde blanke nationalistisch in de afgelopen jaren, evenals de zwaarbewapende “Patriots” van Rhodos ‘ Oath Keepers’-outfit , die sinds augustus een “burgeroorlog” in de straten zweert . De zaterdagmars wordt ook zwaar gepromoot op blanke supremacistische sites zoals The Daily Stormer en Stormfront.

trump

Fuentes promootte het evenement op Parler: “[W] e komt dit weekend in DC bijeen. GROYPERS ZULLEN DEZE COUP STOPPEN! ”, Schreef hij. Op Twitter noemde hij het evenement ‘MAGA NIGHT AT THE WHITE HOUSE’. Een populaire blank-nationalistische livestreamer genaamd Ethan Ralph kondigde aan dat hij zijn show “The Killstream” zou hosten tijdens het evenement.

Bij het door Trump onderschreven One America News Network promootte ‘verslaggever’ Jack Posobiec – deze zomer door het Southern Poverty Law Center onthuld als een zeer actieve blanke nationalist met diepe connecties in de hele beweging, evenals een miljoen volgers op Twitter – gretig de Zaterdagevenement met Kristi Kremer van Women for America First, dat eerst de hashtag “Stop the Steal” heeft gepromoot.

Net als Rhodes en Oath Keepers zijn Alex Jones en Infowars vooral actief geweest in het promoten van zowel het DC-evenement als de bijbehorende cross-country “Trump Caravan” die eraan voorafging. Owen Schroyer van Infowars heeft bij elke halte evenementen gehouden. Tijdens zijn dagelijkse show verklaarde Jones: “Dus maak je geen zorgen, president Trump. De cavalerie komt eraan. ” Biden’s verkiezing – die volgens hem alleen door fraude plaatsvond – is de laatste apocalyptische druppel voor Jones, die concludeerde:

We moeten niet gehoorzamen. Dit is de laatste aanval. Het is de overname. En het is hier.

En op Telegram plaatste de blanke nationalist Brien James – medeoprichter van de extreemrechtse straatvechtende bende American Guard – een promotievideo voor de Million MAGA March met een neonazi-themalied dat werd afgespeeld met een stroom extreemrechtse berichten over het logo van het evenement.  

Zoals Politico opmerkt , hebben de organisatoren geen vergunningen aangevraagd voor het evenement, dat ook wel de March for Trump en Stop the Steal DC wordt genoemd. Het blijft dus onduidelijk hoeveel mensen er kunnen komen opdagen, vooral gezien de extreemrechtse fizzles in het verleden. Onderzoekers schatten echter dat “ergens tussen de honderden en enkele duizenden kan opduiken.”

Bovendien zal het waarschijnlijk dienen als model voor wat we de komende weken van extreemrechts zullen zien in de aanloop naar de Inauguratiedag, zoals Nguyen opmerkt: “Activisten in het extreemrechtse universum, van MAGA-beroemdheden tot beleidswinnaars tot samenzwering theoretici onderzoeken hoe ze de laatste twee plus maanden van het presidentschap van Trump kunnen gebruiken om de verkozen president Joe Biden te ondermijnen, de gerechtelijke uitdagingen van Trump voor de verkiezingen vocaal te steunen, de confrontatie met antifa aan te gaan en misschien, heel misschien, de huidige president in functie te houden. “

Jared Holt van het Digital Forensics Research Lab van de Atlantic Council legt uit dat niet iedereen op het evenement een blanke nationalist of extremist zal zijn, “maar deze gebeurtenis genereert behoorlijk wat gebabbel in extremistische gemeenschappen die we online volgen.”

“Het is uitsluitend ontworpen om verstoring en mogelijk chaos te creëren. Het is eigenlijk een gigantische online commentaartrol die tot leven is gekomen, ”vertelde Angelo Carusone, president van Media Matters, aan Politico.

De line-up van “prominente aanwezigen” in de promotieberichten van de organisatoren is onthullend. Naast Jones, Posobiec, Fuentes, Shroyer en Malkin is ook extreemrechtse samenzwering Mike Cernovich inbegrepen, samen met Jaden McNeil – een jonge man wiens enige aanspraak op roem wordt verbannen uit Kansas State omdat hij een vicieuze tweet over George Floyd heeft geplaatst na zijn moord door de politie – en Ashley St. Clair, vooral bekend omdat hij werd verbannen uit de conservatieve campusgroep Turning Point USA nadat ze poseerde met blanke nationalisten.

Maar voor het geval iemand deze blanke nationalisten ervan zou beschuldigen racistisch te zijn, staan ​​er natuurlijk twee Afro-Amerikaanse entertainmentacts – pro-Trump-rapper Bryson Gray en de extreemrechtse Hodge Twins – op de lijst.

De onderliggende overtuigingen die zowel de zaterdagmars als het toenemende extreemrechtse verzet tegen de verkiezing van Biden bezielden, werden door Rhodes geuit op de website van Oath Keepers :

Deze verkiezing is gestolen en dit is een staatsgreep van de communistische / Deep State, net zo corrupt en onwettig als wat er in de bananenrepublieken van de derde wereld wordt gedaan. … Deze verkiezing werd gestolen door corrupte, wetsovertrekkende democratische partizanen ter plaatse, en door de manipulatie van de CIA creëerden HAMMR (“Hammer”) en Scorecard-programma’s.

Rhodes drong er ook bij Trump op aan om te weigeren toe te geven: “President Trump moet weigeren het als legitiem te erkennen omdat het niet legitiem is”, schreef hij, en voegde eraan toe dat “door president Trump die weigert toe te geven, hij een staatsgreep stopt in plaats van er een te plegen. “

Lees ook:  Het westen onderdrukte de derde wereld zo lang dat het zelf de derde wereld werd


Comments

comments