Trump belooft “absoluut schokkende” onthullingen

Trump belooft “absoluut schokkende” onthullingen

12 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De nog steeds Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw “absoluut schokkende onthullingen” aangekondigd over vermeende verkiezingsfraude in Nevada. In de tussentijd had de verkiezingschef van Georgië ook bevestigd dat er in zijn staat illegaal gestemd werd. Nu geeft de Amerikaanse procureur-generaal Barr officieren van justitie het groene licht om een ​​onderzoek in te stellen.

Donald Trump (74) geeft niet op. Hij speculeert zelfs over een hernieuwde kandidatuur in 2024 of in ieder geval die van zijn dochter Ivanka. De Republikein wil zijn verlies voor Joe Biden gewoon niet accepteren. Nu heeft de Republikein verdere rechtszaken aangespannen om het resultaat van de stemming in verschillende staten te kantelen en in zijn voordeel te beslissen. In de belangrijke staat Pennsylvania vallen de advocaten het tellen van stemmen en het stemmingssysteem per post aan.

“Nevada blijkt een beerput van valse stemmen te zijn”, schreef Trump op Twitter. Hij herhaalde – bijna als een mantra – dat hij de staat Georgia zou winnen, waar Biden voor ligt, “net als op de verkiezingsavond.” Ondertussen benadrukte de plaatsvervangend gouverneur van de staat, de Republikein Geoff Duncan, dat hij niet op de hoogte was van gevallen van verkiezingsfraude. Maar gezien het nabije resultaat is een hertelling in Georgië zeer waarschijnlijk. De staatssecretaris die verantwoordelijk is voor de verkiezingen, Brad Raffensperger, beweerde anders. ‘Waren er illegale stemmen?’ ‘Ik weet zeker dat die er waren.’

De Amerikaanse procureur-generaal Bill Barr doet een onderzoek

De Amerikaanse procureur-generaal Bill Barr is nu tussenbeide gekomen in de Amerikaanse verkiezingsramp en heeft zijn aanklagers toestemming gegeven om beschuldigingen van verkiezingsfraude te onderzoeken voordat de definitieve resultaten bekend worden gemaakt. Dit is wettelijk mogelijk als er “duidelijke en schijnbaar geloofwaardige aantijgingen van onregelmatigheden” zijn die de uitkomst van de verkiezingen in een staat hebben beïnvloed, aldus de redenering in de brief van de minister aan de officieren van justitie.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Verenigde Naties richten zich nu op vrije meningsuiting op wereldschaal, onder de vlag van de strijd tegen 'haatzaaiende taal'

In de staat Pennsylvania had Joe Biden duidelijk de beslissende 20 verkiezingsstemmen gewonnen en gekregen voor de verkiezing van de Amerikaanse president, wat hem uiteindelijk hielp om te winnen en zo op 20 januari 2021 naar het Witte Huis te verhuizen. Trump-advocaten, aan de andere kant, willen aanklagen omdat a: De Republikeinen hadden geen manier om een ​​groot deel van het aantal stemmen te observeren. En b: omdat ze vrezen dat sommige districten met een hoog percentage democraten de regels bij de stemming per brief zouden hebben overtreden. Over het algemeen is het systeem sowieso gevoelig voor fraude.

Niet toegeven aan Trump

De strijd om de suprematie in het Witte Huis gaat dus de volgende ronde in. Terwijl de gekozen president Biden campagne voerde voor verzoening en een goede president wilde zijn voor alle Amerikanen, ook en vooral voor degenen die niet stemden, zet Trump zijn agressieve koers voort, verdeelt en blijkt een slechte verliezer te zijn. Zelfs vanuit zijn eigen gelederen, van vooraanstaande vertegenwoordigers van de Republikeinse Partij, werd Trump herhaaldelijk gevraagd om voorzichtig af te treden om op zijn minst een beetje van zijn waardigheid te behouden. Maar de ondernemer en miljardair wil niets horen over al deze goedbedoelde adviezen.

Tot dusverre hebben slechts vier Republikeinse senatoren Biden gefeliciteerd met de verkiezingsoverwinning: Mitt Romney, Lisa Murkowski, Susan Collins en Ben Sasse. Dat is niet verwonderlijk, aangezien ze al bekend stonden als afwijkend van de kern van de Republikeinse Partij. Ze zouden echter binnenkort een belangrijke rol kunnen spelen voor Joe Biden als president van de VS als de Republikeinen de controle over de Senaat zouden behouden. De definitieve verkiezingen voor de twee senaatszetels in Georgië begin januari zullen hiervoor doorslaggevend zijn. De Republikeinse gevestigde exploitanten David Perdue en Kelly Loeffler riepen de staatssecretaris op om na de verkiezingsuitslag af te treden omdat de stemming slecht georganiseerd was.

Zelfs vijf dagen na de officiële overwinning van Joe Biden wil Trump niet zien dat hij democratisch werd weggestemd. De Republikein blijft praten over verkiezingsfraude en hoopt de overwinning van Biden met gerechtelijke middelen ongedaan te maken. Ondertussen hebben de staatshoofden en regeringsleiders en de president van de Europese Unie Biden gefeliciteerd met zijn overwinning en hem erkend als de 46e president van de VS.Lees ook:  @notulen: Politiek vergif

Comments

comments