Activistische groepen zeggen dat het nog geen tijd is om tegen een staatsgreep van Trump te marcheren

Activistische groepen zeggen dat het nog geen tijd is om tegen een staatsgreep van Trump te marcheren

13 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Voorlopig zijn ze gefocust op de toekomstige regering van Joe Biden.

Vóór de verkiezingen bereidden activisten in het hele land zich voor op de mogelijkheid dat president Donald Trump zou weigeren toe te geven en zou proberen zich aan de macht vast te houden, zelfs als hij verloor.

Groepen waaronder de Sunrise-beweging, de Movement for Black Lives en United We Dream Action PAC planden marsen, stakingen en andere acties als de president probeerde het tellen van stemmen te stoppen of de resultaten van de verkiezingen niet accepteerde.

Het bleek dat Trump staten er niet van weerhield om stembiljetten te tellen. Maar hij heeft geweigerd te accepteren dat de verkozen president Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen, en zijn bondgenoten in het Congres hebben dit voorbeeld gevolgd, waarbij senaatsleider Mitch McConnell in een toespraak op de Senaatsvloer maandag zei dat ‘president Trump 100 procent binnen zijn rechten “om vermeende” onregelmatigheden “in de verkiezingsuitslagen te onderzoeken. En staatssecretaris Mike Pompeo uitte zijn zorgen over een ordelijke machtsoverdracht tijdens een persconferentie dinsdag, toen hij zei dat er “een soepele overgang naar een tweede Trump-regering” zou plaatsvinden.

Velen hebben erop gewezen dat wat Trump en zijn bondgenoten doen veel lijkt op een poging tot staatsgreep. Maar sommige activisten zeggen dat het nog geen tijd is om hun plannen voor een staatsgreepscenario in daden om te zetten.

“Op dit moment is er veel gepraat van Donald Trump,” vertelde Stevie O’Hanlon, die de campagnestrategie voor de Sunrise-beweging coördineert, aan Vox. “We zijn aan het kijken of hij die grens begint te overschrijden.”

Choose Democracy, een groep die vóór de verkiezingen werd gevormd om een ​​mogelijke machtsgreep door Trump aan te vechten, liet woensdag een soortgelijke waarschuwing horen in een verklaring op haar website . Ondanks verontrustende verklaringen van Trump en enkele Republikeinen, zei de groep: “De inspanningen van Trump bouwen geen momentum op in de instellingen die de verkiezingsuitslag bepalen.” De groep adviseerde waakzaamheid, maar zei dat ze “niet gelooft dat dit het moment is voor activering op straat.”

Lees ook:  Gewapende idioten

Comments

comments