Interview met Ayaan Hirsi Ali: “Dit is culturele zelfmoord”

Interview met Ayaan Hirsi Ali: “Dit is culturele zelfmoord”

13 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Islamitische fundamentalisten doden in Parijs, Nice en Wenen. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zegt: “Het is een strijd tussen beschaving en barbarij”. De Franse president Emmanuel Macron legt uit: Het “ultieme doel” van de islamistische “ideologie” is om de “volledige controle” over de samenleving over te nemen. 

Ayaan Hirsi Ali, 50, maakte de islamistische horror uit de eerste hand mee. Haar clitoris werd besneden toen ze vijf jaar oud was. Toen ze protesteerde tegen het bestuderen van de koran, brak de koranleraar haar schedel. De inheemse Somaliër leefde later in een huwelijk dat was gearrangeerd volgens de orthodoxe islam. Na haar vlucht naar Nederland groeide ze op tot een prominente stem tegen de fanatieke islam. In 2004 werd haar collega, filmregisseur Theo van Gogh, op straat vermoord. De dader hechtte een doodsbedreiging aan Hirsi Ali aan het lichaam van Van Gogh. Ze dook. Vanuit de underground schreef ze in een aanklacht: “Islamistische terreur, in Nederland en daarbuiten, kan floreren doordat het ingebed is in een grote groep gelijkgestemde moslims.”

Tegenwoordig is ze Amerikaans staatsburger, getrouwd met de Britse historicus Niall Ferguson en werkt ze voor het American Enterprise Institute.

Indignatie Erich Brink: Mevrouw Hirsi Ali, was u verrast door de nieuwe golf van terreur?

Hirsi Ali: Net als iedereen ben ik geschokt, ontzet en walg ik. Maar iedereen die zegt verrast te zijn, let niet op.

We zien dat messen steeds vaker worden gebruikt bij moordaanslagen. Heeft u daar een verklaring voor?

Hirsi Ali: Het is vaak moeilijk om wapens of explosieven te organiseren. Fanatieke predikers dringen er bij jongeren op aan te doden met “het keukenmes van hun moeder”. Het doden of verwonden van een “ongelovige” levert hem “punten” op in het hiernamaals. Dit is wat extremisten in moskeeën prediken. Daarnaast heeft in de islam, zeker in de jihadistische ideologie, het mes of zwaard een bijzondere betekenis. Kijk naar de vlaggen van sommige moslimlanden, zoals die van Saoedi-Arabië. Vertel me wat je ziet

Een sabel. Messen – of sabels – worden niet alleen gebruikt om te steken. De slachtoffers werden tweemaal onthoofd in Frankrijk. Wat is de betekenis van deze barbaarse moorddaad?

Hirsi Ali: Je kunt hierover lezen in de Koran. Het is zogenaamd wat de profeet Mohammed zijn vijanden heeft aangedaan. Toen hij ten oorlog trok en de groep mensen versloeg die bekend staat als ongelovigen, hakten zijn kameraden hun hoofd af. Het is dus een heropvoering van de periode in de islam waarin onthoofding de ultieme straf was, de ultieme vernedering van de vijand. Het is een wrede manier van sterven die angst en terreur veroorzaakt in de harten van de “ongelovigen”. Zo staat het in de Koran, in de Hadith. In 2001 werden de mensen in Europa verrast door dergelijke barbaarsheid. Deze methoden zijn nu algemeen bekend. De enige vraag is nu hoe we omgaan met deze ideologie.

De Nederlandse sociaal wetenschapper Ruud Koopmans ontdekte in een zeslandenonderzoek dat 65 procent van de moslims religieuze regels belangrijker vindt dan de wetten van het Europese land waarin ze leven. Wat zegt dit over de zwijgende meerderheid van moslims in Europa die geconfronteerd worden met dergelijke misdaden?

Hirsi Ali: Soms is het tolerantie voor dergelijke misdaden. Soms is het acceptatie, maar heel vaak is het samenwerking. Als ik het over samenwerking heb, bedoel ik mensen die geld doneren aan islamitische goede doelen. Het zijn mensen die weten dat de misdaad gaat gebeuren, maar die niets zeggen. In moskeeën dringen gelovigen aan op geweld, onverdraagzaamheid en intimidatie. De moslimgemeenschappen, de individuen die geen deel willen uitmaken van het geweld, worden op verschillende manieren het zwijgen opgelegd. De enquête die u noemde, is in 2008 uitgevoerd. Nu, twaalf jaar later, is het probleem verdiept en groter geworden. Het is noodzakelijk dat we een grens trekken en de islamisten glashelder maken dat we dit niet langer zullen tolereren. We moeten jonge migranten een keuze geven:

Weggaan?

Hirsi Ali: Je hebt nu hele vloot luchtvaartmaatschappijen aan de grond vanwege het coronavirus. Je zou het moeten vullen met mensen die de waarden in Frankrijk of Duitsland niet accepteren. We zouden ze moeten zeggen: “Ga waar je het leven kunt leiden dat je leuk vindt en begrijpt. Je moet ze laten zien dat je echt zaken meent.

Lees ook:  Brandbrief aan het kabinet: De zes vraagtekens van kritische artsen bij het coronabeleid: 'Niet in proportie'

Veel moslims die moeilijk te integreren zijn, zijn in Europa geboren. Ze noemen Europa hun thuis. Waar moeten we ze naartoe sturen?

Hirsi Ali: naar het land van haar vader en moeder of grootvader. Als ze zeggen: “Oh, ik ben geboren in Frankrijk, maar eigenlijk haat ik het hier en wil ik leven volgens de waarden van Algerije”, dan zeg ik: “Ga terug naar Algerije.”

Mijn eigen zeventienjarige dochter werd afgelopen zomer seksueel misbruikt door moslimmigranten in Zwitserland. Radeloos vroeg ze me waarom deze jonge mannen die als vluchtelingen naar Europa kwamen, vrouwen aanvielen.

Hirsi Ali: Ik ben er momenteel een boek over aan het schrijven. Geef het aan uw dochter om te lezen. Het antwoord is, kort gezegd, omdat ze afkomstig zijn uit culturen waar vrouwen als seksuele objecten worden beschouwd. Er is daar geen respect voor vrouwen als ze zich niet aan de regels houden, niet thuis blijven en zich niet van top tot teen bedekken. Als ze naar buiten gaan zonder mannelijke voogd en begeleider. Als jonge mannen vrouwen in Europa zien die vrij zijn, joggen, uitgaan, werken, is dat een cultuurschok voor hen. Volgens haar fantasie zijn blanke vrouwen allemaal hoeren. Als ze naar Europa komen, vertelt niemand hen dat de vooroordelen niet kloppen. Niemand vertelt ze wat er hier van ze wordt verwacht.

Immigratie leidt duidelijk tot een cultureel conflict in Europa. Hoeveel is dit omdat onze Europese leiders hebben gefaald?

Hirsi Ali: Je faalt langs de hele lijn. Elke keer dat we over immigratie praten, doen de Europese leiders niets anders dan een beroep te doen op onze deugden en vertellen ze ons allerlei sentimentele verhalen over waarom steeds meer mensen zouden moeten immigreren. Of als mensen illegaal binnenkomen, waarom kunnen we ze dan niet uitzetten? De integratie- en assimilatieprogramma’s, waar ze bestaan, zijn verschrikkelijk.

Zonder uitzondering?

Hirsi Ali: Na een reeks seksuele intimidatie van vrouwen door immigrantenmannen, zag ik enkele programma’s in Oostenrijk die werkten. Sommige van deze mannen werden daadwerkelijk tot programma’s gedwongen omdat ze geen uitkering ontvingen als ze niet kwamen opdagen. Ik heb een of twee programma’s in Denemarken gezien die ook succes boekten. Dus ik geloof dat correcties haalbaar zijn, maar er is nooit de politieke wil geweest om immigratie te beperken, assimilatie aan te moedigen en de mensen te verdrijven die er alleen zijn voor welvaart. 

Moet er voor een bepaalde periode een duidelijke grens komen aan de toelating van nieuwe migranten?

Hirsi Ali: Absoluut. Het aantal moet nul zijn totdat dit probleem is opgelost. Zodra een land er zeker van is dat het assimilatieprobleem is opgelost, kan het over immigratie gaan praten. Grote aantallen mannen toelaten om een ​​Europese samenleving te betreden waarin zij de waarden en rollen van vrouwen haten, is culturele zelfmoord. Het is politieke zelfmoord en het zal een burgeroorlog beginnen.

President Macron positioneert zichzelf nu als een verdediger van de Franse waarden en is vastbesloten het islamitische moeras droog te leggen. Wat is er voor nodig?

Hirsi Ali: Een aantal dingen. Hij kan de instrumenten van het buitenlands beleid gebruiken die we hebben om de ideologische invloed van landen als Turkije, Qatar en andere Golfstaten een halt toe te roepen. En stop de geldstroom uit deze landen die zal worden gebruikt om indoctrinatiecentra op te zetten waar deze jongeren gehersenspoeld zullen worden. Ten tweede moeten de programma’s om moslimminderheden te assimileren zeer serieus worden genomen. Er zou een terugkeerprogramma moeten zijn voor degenen die weigeren zich te assimileren, dat wil zeggen een terugkeerprogramma naar hun land van herkomst, waar ze kunnen leven volgens de sharia-wetgeving. Als de leiders van Europa de macht hebben om hele landen af ​​te sluiten vanwege het coronavirus, dan hebben ze misschien ook de macht om

Is het niet te laat om van koers te veranderen?

Hirsi Ali: Beweren dat het te laat is, is een voorwendsel om niets te doen. Het is een excuus dat we met terrorisme moeten leven. Ik vind dat onaanvaardbaar. Het is een kwestie van politieke wil. 

Ayaan Hirsi Ali’s nieuwe boek  “Prey. Immigration, Islam, and the Erosion of Women’s Rights ”wordt  in januari 2021 gepubliceerd door Harper Collins, New YorkLees ook:  Welke crisis steekt er nu met kop en schouders boven de andere uit?

Comments

comments