‘Leider Trump’ Geeft De Voorkeur Aan Nukkigheid Boven Regeren

‘Leider Trump’ Geeft De Voorkeur Aan Nukkigheid Boven Regeren

13 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Hij geniet van een beetje persoonlijke opwinding terwijl hij de pogingen van het Biden Camp om de overgang gaande te krijgen, stopzet.

We zien snel de effecten van Donald Trump’s verzet tegen het toegeven van zijn electoraal verlies in een nukkige en domme weigering om gepaste, verwachte en noodzakelijke samenwerking te volgen bij het opzetten van de talloze aspecten van de presidentiële overgang.

Hoewel Trump het bevel voert over een afnemend aantal Republikeinen dat bereid is te zeggen dat de verkiezingen onrustig blijven, zit zijn regering vast in het uitvoeren van de wensen van Dear Leader, zoals het geval zal zijn voor de komende twee maanden.

Het resultaat zet een rusteloze Joe Biden en zijn bedrijf op, die al te gretig lijken om het regeren in te springen tijdens de malaise van een verlamd Trump White House, tegenover de ‘Steal-the-Election’-menigte over kwesties die niets met verkiezingen te maken hebben, maar hebben betrekking op de normale planningstaken voor overnames.

Er is niets mis mee om Joe Biden toegang te geven tot de dagelijkse presidentiële briefing, zelfs tijdens het voeren van rechtszaken over zogenaamd frauduleuze stemmen. Er is niets mis met samenwerken namens het land, maar Trump geeft de voorkeur aan prikkeling en persoonlijke pique.

  • Emily Murphy, hoofd van de General Administrative Services (GSA),  weigert tot dusverre kantoorruimte, computers en de $ 10 miljoen aan congres goedgekeurd geld voor overgangsactiviteiten te verstrekken.
  • Trumps abrupte ontslag van minister van Defensie Mark Esper en andere leden van zijn eigen regering die hij als tegenstanders beschouwt, vergroot de overgangsproblemen door de introductie van nieuwe aangestelden laat in de dagen van de regering. Waarom dit tot nu toe heeft moeten wachten, is verwarrend en potentieel gevaarlijk voor de nationale veiligheid. Is Trump iets anders van plan waar Esper zich tegen zou verzetten, inclusief de terugtrekking van de laatste Amerikaanse troepen in Afghanistan of een nieuwe actie tegen Iran?
  • Het Trump White House  kan nationale veiligheidsrecords vernietigen, coderen of verbergen , ondanks een Presidential Records Act die Trump blijkbaar optioneel vindt, zeggen bronnen in het Witte Huis. Wij of de regering-Biden zien misschien nooit de transcripties van Trump-oproepen met bijvoorbeeld de Russische president Vladimir Poetin, of de beschuldigende oproep met de Oekraïense leider.
Lees ook:  Islam's uitwissing van het joodse en christelijke erfgoed van het Midden-Oosten

Hoe lang de driftbui van Trump ook mag duren, er zal uiteindelijk een einde aan komen – of uiteindelijk de ernstigste constitutionele knoop ooit van de natie creëren als Trump probeert het Hooggerechtshof ertoe te brengen een besluit van 74 miljoen kiezers, een meerderheid van vier miljoen stemmen, ongedaan te maken.

Biden’s complicaties

Ondertussen lijkt de zogenaamde Biden-stoomwals te werken om vroege hints van politieke problemen af ​​te weren, zelfs bij het kiezen van zijn eigen team – zowel van Senaatsrepublikeinen, wier meerderheid hangt aan twee tweede verkiezingen in Georgië, als van links, waar progressieven zoeken input voor meer liberale keuzes voor enkele belangrijke kabinetsstandpunten.

Poliico.com heeft een nuttige, zij het vroege, beoordeling gegeven van de beste kanshebbers voor de meeste kabinetselecties,  terwijl het opmerkt dat Republikeinen al aan het werk zijn om zich aan de meest gematigde keuzes te houden en progressieven die aandringen op meer openlijk liberale kandidaten. Wat meteen duidelijk is, is dat de voorgestelde namen een veel diverser beeld van spelers bevatten dan welke mening dan ook van het Trump-team, en de werkelijke technische of inhoudelijke expertise lijken te begunstigen. Onder de vlag van het aanvallen van de ‘diepe staat’ gaf Trump de voorkeur aan aangestelden die in feite een hekel hadden aan regulering door de afdelingen waarop ze toezicht moesten houden.

Lees ook:  Uiteindelijk is de massa het zat en zullen de kapitalisten spijt krijgen

Het team van Biden  streeft naar urgentie bij het aanvallen van de lijst met uitvoerende bevelen van Trump  die kunnen worden vernietigd, simpelweg omdat ze nooit werden ondersteund door wetgeving. Een vroege lijst begint met stappen om manieren te herstellen om Obamacare te ondersteunen die Trump had ondermijnd, en kan pogingen annuleren om de bescherming van de civiele diensten voor federale werknemers te ondermijnen.

Bovendien moet elke inkomende administratie ongeveer 4.000 posities invullen, en rapporten suggereren dat dit proces al aan de gang is.

Bovendien zal het team van Biden contact opnemen met sleutelfiguren in het Congres. In het geval van Spreker Nancy Pelosi zijn vermoedelijk vriendelijke gesprekken nodig om de agenda’s en de volgorde van het zoeken naar wetgeving op één lijn te brengen, met name met een mogelijk oppositie Senaat. In het geval van Mitch McConnell, de leider van de meerderheidsgroep in de Senaat, zal het gaan om gemeenschappelijke gebieden te vinden die ofwel samen, ofwel met minimale tegenstand, moeten worden aangepakt. Er zal dus vooraf een soort stimuleringspakket volgen, mogelijk gevolgd door onderwerpen als infrastructuur en banen in de buitenlucht tijdens een pandemie.

Voor Biden gaat de overgang over het uitlijnen van de dominostenen om op dag één te vallen.

Nationale veiligheidsgegevens

De meest merkwaardige van al deze zaken is wellicht de naleving van de Presidential Records Act, ervan uitgaande dat we door dit tijdelijke verzet de verkiezingsresultaten accepteren en de details van de daadwerkelijke overgang bereiken.

Het Nationaal Archief zal al zijn handen vol hebben om te bepalen of alle presidentiële tweets deel uitmaken van de presidentiële archieven – het advies is dat dat zo is. Het is een hele klus om ze gewoon te bewaren en uit te zoeken hoe je ze kunt catalogiseren.

Lees ook:  Temperatuurstijging in de VS: de krakende verkiezingsmachines kunnen barsten

Maar grotere problemen doemen op voor  nationale veiligheidsdocumenten en transcripties .

“De mysteries zijn de afgelopen vier jaar rondgedraaid: wat werd er werkelijk gezegd tijdens de vele telefoontjes van Trump en een-op-een ontmoetingen met de Russische president Vladimir Poetin? Wat heeft Trumps schoonzoon Jared Kushner besproken met de Saoedi-Arabische prins Mohammed bin Salman op WhatsApp, waar berichten automatisch kunnen worden verwijderd? Herdenken de assistenten van Trump een van de  gerapporteerde gesprekken die  hij had met Amerikaanse en buitenlandse functionarissen over het versterken van zijn zakenimperium? ” vroeg Politico.

Zonder echte handhavingstanden vereist de Presidential Records Act dat een president alle gegevens met betrekking tot de uitvoering van officiële taken bewaart en uiteindelijk openbaar maakt, via de Freedom of Information Act die vijf jaar na het einde van een regering begint.

Het Nationaal Archief zegt dat de wet betrekking heeft op alle documentaire materialen die zijn “gemaakt of ontvangen” door de president, directe medewerkers of iemand in het uitvoerend kantoor van de president. Maar Trump verscheurt graag  documenten en heeft duidelijk gemaakt dat hij ook vijandig staat tegenover notulisten. Trump nam ook  aantekeningen in beslag  die een tolk had gemaakt tijdens een van zijn eerste ontmoetingen met Poetin. Hij heeft zijn brieven met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un privé gehouden.

Natuurlijk bewaren andere bureaus kopieën van hun administratie en worden alle e-mails gearchiveerd. Toch maakten presidentiële dochter Ivanka en Jared Kushner veelvuldig gebruik van privé-e-mailservers, ironisch genoeg de bron van voortdurende Trump-kritiek op Hillary Clinton.

Zoals gebruikelijk bij Trump, kunnen we er niet op rekenen dat hij zijn werk doet, zelfs niet in de overgang.

Comments

comments