Hoe Trump’s kiezersfraude War Room een ​​met stank doordrenkte ‘Room From Hell’ werd

Hoe Trump’s kiezersfraude War Room een ​​met stank doordrenkte ‘Room From Hell’ werd

14 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De campagne van de president bouwde een tiplijn op die zijn eigen personeel getraumatiseerd achterliet en vervolgens door Team Trump te drogen hing.

Vrijdag lieten de overblijfselen van de mislukte herverkiezingscampagne van Donald Trump het personeel weten dat ze een einde maakten aan de plicht van “kiezersfraude”. Het betekende de dood van een kale, deprimerende gemeenschappelijke kantoorruimte weggestopt op een verdieping van het hoofdkantoor van Team Trump in Arlington, Virginia; een werkruimte die een hoge campagnebeambte van Trump aan The Daily Beast beschreef als ‘the room from hell’.

Terwijl de politieke luitenants en advocaten van de president de afgelopen dagen hebben gejaagd op niet-bestaand bewijs van een massale samenzwering van kiezersfraude die – zij zouden dan beweren – de verkiezingen van 2020 hebben doen overhellen naar president-elect Joe Biden, heeft campagneleider het middenniveau toegewezen. en junior stafmedewerkers om de interne telefoon- en e-mailhotline te bemannen die onlangs is opgezet om tips te geven. De “kamer uit de hel” had een aantal tv’s waarop stafleden de tijd konden doorbrengen door naar sport of kabelnieuws te kijken. De kantoorruimte was bezaaid met telefoons en draaibare bureaustoelen, waar een dozijn of meer assistenten tegelijkertijd telefoontjes konden afhandelen.

Toen de kamer voor het eerst openging voor zaken, werkten de stafmedewerkers in wisselende ploegen, van 07.00 uur ET tot 01.00 uur de volgende dag, zei een bron met kennis van zaken. Er werd regelmatig geen gratis eten verstrekt. En de telefoons rinkelden constant in de sombere, saaie hel-ruimte, als een scène uit de film Boiler Room .

Maar in tegenstelling tot Boiler Room was de dag daar gevuld met een veel groter aantal doodsbedreigingen en oneindig veel meer schetengeluiden op de telefoonlijnen.

Volgens drie mensen die bekend waren met de situatie, werd de hotline bijna een week overspoeld door onnozele bellers die publieke figuren nabootsten zoals Hillary Clinton en Rudy Giuliani, anti-Trump bellers die in vulgariteit beladen tirades begonnen, grappenmakers die geluiden van winderigheid maakten, en anderen bedreigingen met fysiek geweld uitgeven aan de Trump 2020-stafmedewerkers op het lagere en middenniveau.

Voor elke drie of vier uur aan bedreigingen en grappen, schatte het personeel dat ze ongeveer één beller zouden krijgen met een serieuze, misschien veelbelovende tip. Dit gebeurde tegen de achtergrond van een herverkiezingscampagne waarvan vrijwel iedereen wist dat deze voorbij en verslagen was. De zoektocht naar “FRAUDE”, wisten ze, zou Biden’s presidentschap er niet echt van weerhouden te beginnen.

Na urenlang aan fooi te hebben gezeten, vertrok het personeel vaak met een zichtbaar overstuur, uitgeput en ondergewaardeerd gevoel. Een medewerker vertelde The Daily Beast dat ze de afgelopen dagen minstens twee keer naar de badkamer moesten om te huilen vanwege het enorme aantal beledigende telefoontjes.

‘Het is ellende. Het is een van de ergste manieren om een ​​campagne te beëindigen die je maar kunt bedenken, ”zei deze persoon. Sommige medewerkers begonnen agressief te worden met de grappenmakers, valse namen te geven en ruzie te maken of terug te schreeuwen naar de vaste lijn.

Hoewel deze Trump-campagnehanden vrijdag een zucht van verlichting slaakten toen het nieuws naar buiten sijpelde dat de telefoontiplijn haar activiteiten zou stopzetten, was de emotionele schade al aangericht, de belediging was dik gelaagd bovenop de verwonding.

Het fiasco van de hotline van Team Trump was een perfecte microkosmos van het voortdurende zwaaien van de president en de pogingen van zijn hoge functionarissen om te doen alsof Trump de verkiezingen daadwerkelijk had gewonnen. Een poging om het presidentiële overgangsproces te belemmeren en te vertragen na een beslissende overwinning van Biden in zowel de populaire stemming als de telling van het kiescollege, werd vanaf het begin geplaagd door een volkomen gebrek aan ernst.

De hotline, en wat erbij hoorde, was ook een passend coda voor het mislukte bod van president Trump voor een tweede termijn, waarin een kandidaat die beroemd was omdat hij weigerde de loyaliteit terug te geven die hij van zijn ondergeschikten eiste, talloze stafmedewerkers achterliet die jarenlang hun leven om voor zichzelf te zorgen, terwijl hij werkt aan het construeren van een alternatieve realiteit.

Lees ook:  Voor cybercriminelen biedt een wereldwijde pandemie een kans

Sommige medewerkers van Team Trump hebben onder elkaar gesproken over het aanvragen van werkloosheid volgende week, aangezien veel contracten zouden aflopen op 15 november en de campagne wordt ingekrompen . Hoge functionarissen boden weinig advies over wat er daarna zou komen, hoewel de personeelsafdeling hen wel vertelde dat veel van hun campagnele-mails binnenkort zouden worden afgesloten. En in overeenstemming met Trumps waanidee van een op handen zijnde tweede ambtstermijn, bevroor de situatie verschillende hogere functionarissen door zichzelf zelfs aan te bieden als vermelde verwijzingen naar junior personeel dat op zoek was naar een andere baan uit angst dat ze in de problemen zouden komen omdat ze hielpen bij een informele overgang .

Eerder deze week meldde CNN dat een assistent van Trump-campagneleider Bill Stepien tegen een medewerker had geschreeuwd omdat hij een cv had afgedrukt op het hoofdkantoor van de campagne.

“In plaats van het personeel een levenslijn te werpen, binden ze ankers aan hun voeten terwijl ze beginnen te navigeren door de troebele wateren die gepaard gaan met een enorm banenverlies in heel Washington DC”, zei een van de bronnen.

Echter, op vrijdagavond vertelde Jason Miller, een senior Trump-adviseur van de campagne, aan The Daily Beast: “We hebben ook om ieders cv gevraagd voor mogelijke toekomstige inspanningen.” En Tim Murtaugh, de communicatiedirecteur van Trump 2020, vertelde The Daily Beast dat de campagne, hoewel afgeslankt omdat deze was verschoven naar “een legale en hertekende strijd”, “het juiste personeel vasthield om het post-verkiezingsproces tot de overwinning van de president te leiden. “

Wat de hotline betreft, bevestigde Murtaugh dat er sprake was van “verbaal geweld”, waarbij vaak sprake was van “zeer seksueel expliciete taal … inclusief fysieke bedreigingen en doodsbedreigingen”.

“Dat onze stafmedewerkers dit konden weerstaan ​​om te horen van kiezers die zich echt zorgen maakten over de veiligheid van de verkiezingen, is een bewijs van hun toewijding aan de president en zijn herverkiezing”, voegde hij eraan toe.

Vrijdagochtend ging er een e-mail van het toppersoneel naar anderen in het team waarin ze hen bedankten voor hun “offers” en iedereen aan boord van Team Trump een “gezin” noemde. De e-mail, die werd verkregen door The Daily Beast, was ondertekend door hoge ambtenaren Bill Stepien, Justin Clark, Miller en Stephanie Alexander.

“[W] e willen dat ieder van u weet hoeveel we uw harde werk en toewijding aan president Trump hebben gewaardeerd”, luidde de notitie. “Elk lid van dit team heeft offers gebracht om deel te nemen aan deze herverkiezing, en dat zal niet worden vergeten. We realiseren ons ook dat dit voor velen van jullie de laatste dag op kantoor is, en we willen ervoor zorgen dat jullie weten dat we er zijn om jullie te helpen bij het uitstippelen van de volgende fase van jullie carrière. We begrijpen het. Ook wij zijn er eerder geweest en weten hoe het voelt. “

Naast de e-mail zeiden twee senior stafmedewerkers dat ze zich persoonlijk beschikbaar hadden gesteld voor ondergeschikten als professionele referenties en hulp boden bij toekomstige inspanningen.

Maar een van de drie bronnen omschreef de e-mail en de outreach als ‘te weinig, te laat’.

In de afgelopen dagen hadden Trump-functionarissen ook ondergeschikten van de campagne gevraagd of ze geïnteresseerd zouden zijn in ontworteling naar belangrijke staten zoals Nevada en Pennsylvania om te helpen met de juridische uitdagingen en public relations-blitzes die prominente Trump-adviseurs en advocaten hebben gevoerd om aan te vallen de legitimiteit van de verkiezingen. Verschillende assistenten hebben het aanbod van een dergelijke overplaatsing onmiddellijk afgewezen, ervan uitgaande dat het werk van korte duur en zinloos zou zijn en nog een ander obstakel voor stafleden om door te gaan met hun leven.

Door dit alles heen leek hun kandidaat zich niet bewust te zijn van, of niet geïnteresseerd in, de benarde toestand van zijn voetsoldaten. Volgens deskundige bronnen is er tot dusverre geen telefonische vergadering of memo geweest van president Trump waarin de stafmedewerkers worden bedankt voor hun service en voor hun inzet voor de strijd.

Lees ook:  24 stemmen die Amerika waarschuwen voor wat er komt, en de meeste van hen worden gecensureerd en vervolgd

Comments

comments