Republikeinen krijgen te maken met tegenslagen in de rechtbanken, advocatenkantoor Trump treedt af

Republikeinen krijgen te maken met tegenslagen in de rechtbanken, advocatenkantoor Trump treedt af

14 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De Trump-campagne heeft rechtszaken gevoerd in verschillende strijdtoneelstaten, met weinig te bewijzen.

PHILADELPHIA (AP) – Republikeinen kregen te maken met tegenslagen vanwege gerechtelijke uitdagingen tijdens de presidentsverkiezingen in drie slagveldstaten op vrijdag, terwijl een advocatenkantoor dat onder vuur kwam te liggen vanwege zijn werk voor de campagne van president Donald Trump zich terugtrok uit een grote zaak in Pennsylvania.

De juridische klappen begonnen toen een federaal hof van beroep een poging verwierp om ongeveer 9.300 mail-in stembiljetten die na de verkiezingsdag in Pennsylvania aankwamen, te blokkeren. De rechters wezen op de “enorme verstoring” en “ongekende uitdagingen” waarmee de natie wordt geconfronteerd tijdens de COVID-19-pandemie, terwijl ze de verlenging van drie dagen handhaafden.

Chief US Circuit Judge D. Brooks Smith zei dat het panel in gedachten hield “een voorstel dat onbetwistbaar is in ons democratische proces: dat de wettig uitgebrachte stem van elke burger moet tellen.”

De uitspraak betreft een beslissing van het Hooggerechtshof van Pennsylvania om stembiljetten tot en met vrijdag 6 november te accepteren, daarbij verwijzend naar de pandemie en zorgen over vertragingen bij de postdiensten.

Republikeinen hebben ook het Amerikaanse Hooggerechtshof gevraagd om de kwestie te herzien. Er zijn echter niet genoeg laatkomers om de resultaten in Pennsylvania te wijzigen, gezien de leiding van de verkozen president Joe Biden. De Democratische voormalige vice-president won de staat met ongeveer 60.000 stemmen op ongeveer 6,8 miljoen uitgebrachte stemmen.

Lees ook:  Dankzij covid-19 worden we genaaid door de EU

De Trump-campagne of Republikeinse surrogaten hebben meer dan 15 juridische uitdagingen aangespannen in Pennsylvania om de 20 verkiezingsstemmen van de staat terug te vorderen, maar hebben tot dusver geen bewijs geleverd van enige wijdverbreide kiezersfraude.

Een rechter in Philadelphia vond er geen, omdat hij vrijdag laat weigerde om ongeveer 8.300 post-in-stembiljetten daar te weigeren. De campagne heeft soortgelijke rechtszaken gevoerd in andere slagveldstaten, met weinig te bewijzen.

In Michigan weigerde een rechter vrijdag om de certificering van de verkiezingsuitslagen van Detroit en omgeving te stoppen, waarbij hij beweringen van de stad afwijst die fraude had gepleegd en de telling bezoedelde met de afhandeling van afwezige stembiljetten. Het is de derde keer dat een rechter weigert tussenbeide te komen in een telling over de gehele staat die Biden met meer dan 140.000 stemmen laat zien.

En in Arizona verwierp een rechter een rechtszaak tegen Trump om de stembiljetten in metro Phoenix te inspecteren nadat de advocaten van de campagne erkenden dat het kleine aantal stembiljetten in kwestie niets zou veranderen aan de manier waarop de staat op president stemde.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe campagne had gevraagd om uitstel van de certificering van verkiezingsuitslagen door Maricopa County totdat de stembiljetten met overstemmen – gevallen waarin mensen op meer kandidaten stemden dan toegestaan ​​- waren geïnspecteerd.

Lees ook:  De Julian Assange Rechtszaak: the Mask of Empire Has Fallen

Ondertussen trok de juridische gigant Porter Wright Morris & Arthur, die onder vuur was komen te liggen vanwege zijn werk voor de Trump-campagne, zich terug uit een rechtszaak die probeert te voorkomen dat ambtenaren in Pennsylvania de verkiezingsresultaten certificeren.

Porter Wright diende de motie donderdag in, toen de kritiek groeide dat advocatenkantoren die de Republikeinse verkiezingsuitdagingen steunden, Trump hielpen de wil van het Amerikaanse volk te trotseren.

Porter Wright, die meer dan $ 700.000 heeft verdiend met de Trump-campagne, leek dinsdag zijn Twitter-feed te verwijderen nadat deze werd overspoeld met aanvallen. De betalingen omvatten meer dan $ 140.000, betaald via een Republikeins Nationaal Comité-account voor ‘hertelling’-uitdagingen, volgens gegevens van de Federal Election Commission.

Het bedrijf reageerde niet op specifieke vragen over de berichten of dat het de Trump-campagne niet meer volledig zou vertegenwoordigen. In een verklaring eerder deze week zei het bedrijf dat het een lange geschiedenis heeft in het behandelen van verkiezingsrechtzaken voor verschillende partijen.

“Soms moeten we daarom controversiële zaken aannemen. We verwachten kritiek in dergelijke gevallen, en we bevestigen het recht van alle individuen om hun bezorgdheid en onenigheid te uiten ”, aldus het in Ohio gevestigde bedrijf.

Het Amerikaanse hof van beroep, dat vrijdag het verzoek om een ​​bevel weigerde, zei dat het geen uitspraak deed over de wijsheid van de verlenging van drie dagen of de bevoegdheid van de staatsrechtbank om het toe te wijzen. In plaats daarvan vond de rechtbank dat de eisers niet het recht hadden om stembiljetten aan te vechten die waren ingediend door plichtsgetrouwe kiezers die probeerden de regels te volgen in een chaotisch jaar.

Lees ook:  Haagse insider jubelt: ‘Met dank aan Trump komt Verenigde Staten van Europa er binnen 10 jaar aan: allerleukst!’

“De COVID-19-pandemie … heeft enorme verliezen en enorme ontwrichting veroorzaakt”, schreef Smith voor het panel van drie rechters, dat concludeerde dat kiezers die mailen door het proces kunnen worden benadeeld, en niet oneerlijk geprivilegieerd.

“Terwijl persoonlijke stembiljetten die op tijd worden uitgebracht, tellen, tellen tijdig uitgebrachte stembiljetten mogelijk niet, omdat ze, gezien de tarieven voor postbezorging, op 6 november om 17.00 uur mogelijk niet zijn ontvangen,” zei Smith.Comments

comments