Trump bevindt zich in fantasieland en toprepublikeinen zullen hem niet uitdagen, omdat ‘we zijn kiezers nodig hebben’

Trump bevindt zich in fantasieland en toprepublikeinen zullen hem niet uitdagen, omdat ‘we zijn kiezers nodig hebben’

14 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De uitgebreide weigering van Donald Trump om de resultaten van de verkiezingen van vorige week te accepteren, maakt andere Republikeinen nerveus, maar zoals gewoonlijk heeft niemand het lef om hem te vertellen dat hij eroverheen moet , ook al ondermijnt de driftbui van Trump de democratie en de nationale veiligheid. De huidige partijlijn onder Republikeinse senatoren lijkt de vele rechtszaken van Trump te steunen – die op de een of andere manier zowel lichtzinnig als zeer gevaarlijk zijn – terwijl hij zegt dat verkozen president Joe Biden formeel moet worden behandeld als de verkozen president en toegang moet krijgen tot nationale veiligheidsbriefings. .

” Ik vind dat we gewoon moeten samenwerken”, zei senator Kevin Cramer tegen CNN. “Ik denk dat je kunt meewerken aan een transitie – een vreedzame transitie – terwijl je ook op gepaste juridische manieren strijdt.” Cramers mening over die “gepaste legale manieren” is: “Ik denk dat het waarschijnlijk is dat we een hele reeks fraude zullen vinden, en het zou niet genoeg zijn om de verkiezingen ongedaan te maken.” Over een dunne lijn gesproken, daar!

Cramer gokt erop dat als hij oproept tot “een vreedzame overgang”, de media hem als een redelijk en verantwoordelijk publiek zullen behandelen, zelfs als hij liegt over de prevalentie van fraude en de voortdurende juridische uitdagingen van Trump steunt – uitdagingen die, laten we zijn duidelijk, niet ‘gepast’.

Lees ook:  Een zeer teleurgestelde Hollander: U, meneer Rutte bent een nachtmerrie voor het Nederlandse Volk

Volgens Senate Majority Whip John Thune zou Biden geheime briefings moeten krijgen omdat ” ik denk dat het waarschijnlijk zinvol is om zich voor te bereiden op alle onvoorziene gebeurtenissen.” Senator Shelley Moore Capito hoopt dat de juridische uitdagingen van Trump binnen een week of zo eindigen. Maar woensdag drong Thune door tot de kern van de Republikeinse terughoudendheid om Trump uit te dagen door te zeggen: “We hebben zijn kiezers nodig.”

Maar dat soort hints gaat over al deze profielen die moed bereid zijn te doen. Trump stuitert ondertussen van de ene zelfzuchtige fantasie naar de andere zonder rekening te houden met de invloed die het op de natie zal hebben – en terwijl hij fantaseert, is hij  vrijwel gestopt met het werk van president , voor zover hij het ooit heeft gedaan.

Trump kijkt natuurlijk veel televisie en twittert leugens in hoofdletters , terwijl hij, zo meldt Maggie Haberman, ‘er bij de assistenten op heeft aangedrongen dat hij Joseph R. Biden Jr. op 3 november echt heeft verslagen, maar het is onduidelijk of hij gelooft het echt. ” Adviseurs hebben naar verluidt geprobeerd hem te vertellen dat hij heeft verloren en niet in staat zal zijn om de verkiezingen ongedaan te maken, maar Trump blijft met nieuwe ideeën komen om dat te proberen, ook al heeft hij het ook over hardlopen in 2024 (wat betekent dat hij 2020) of het opbouwen van zijn eigen rechtse media-imperium (wat idem). Maar Trump komt steeds terug op zijn pogingen om op zijn minst de resultaten van de verkiezingen te ondermijnen als hij die niet ongedaan kan maken.

Lees ook:  Willen de echte bommenleggers alsjeblieft opstaan?

Georgië wordt verondersteld zijn resultaten op 20 november te certificeren, Michigan en Pennsylvania doen dit op 23 november, Arizona op 30 november en Wisconsin op 1 december. Trump lijkt te blijven proberen om de resultaten in verschillende van die staten aan te vallen, hebben Senaatsrepublikeinen maakte duidelijk dat ze hem er niet tegen zullen verzetten, en elk van die staten heeft Republikeinen in posities die  hen in staat  zouden kunnen stellen te proberen de wil van de kiezers omver te werpen. Met andere woorden, de democratie is nog niet uit de lucht, ondanks de duidelijke en overtuigende overwinning van de verkozen president Biden.

Comments

comments