Trump zegt dat het COVID-19-vaccin tegen april zou kunnen aankomen, maar niet voor New York; Cuomo barst uit

Trump zegt dat het COVID-19-vaccin tegen april zou kunnen aankomen, maar niet voor New York; Cuomo barst uit

14 november 2020 0 Door Indignatie redactie

‘Hij probeert gouverneurs te pesten. Hij gebruikt de overheid als vergeldingsinstrument. New Yorkers zullen niet gepest worden, ”antwoordde gouverneur Andrew Cuomo.

De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo (D) ontketende op Donald Trump nadat de president vrijdag aankondigde dat er in april een nieuw COVID-19- vaccin zou worden vrijgegeven “voor de hele algemene bevolking – met uitzondering van plaatsen als de staat New York.”

Trump beweerde dat New York het vaccin niet meteen zou krijgen omdat de gouverneur de distributie om “politieke redenen” zou vertragen. Cuomo “wil zijn tijd nemen met het vaccin”, zei de president. “Hij vertrouwt niet waar het vaccin vandaan komt.”

Cuomo zei tegen CNN dat “ten eerste, gelukkig” Trump in april “niet hier zal zijn” om de distributie van vaccins te manipuleren.

‘Wat de president zegt, is gewoon niet waar’, zei de gouverneur tegen Wolf Blitzer . “Hier zijn de feiten: we vertrouwen de farmaceutische bedrijven”, zei Cuomo, erop wijzend dat Pfizer, dat een veelbelovend experimenteel vaccin heeft, eigenlijk een “geweldig bedrijf in New York” is. (Bekijk de video hierboven.)

‘Wat Amerikanen niet vertrouwen, is president Trump. Elke opiniepeiling heeft aangetoond, Wolf, inclusief de jouwe, dat meer dan de helft van het Amerikaanse volk bang is ‘dat het goedkeuringsproces voor vaccins gepolitiseerd was om Trump te dienen tijdens zijn campagne.

Lees ook:  Als de Chinezen eerder overstuur waren, worden ze nu absoluut woedend na de nieuwste zet van Trump

Cuomo zei dat een aantal staten, waaronder New York, panels van wetenschappers hebben opgericht om de goedkeuring van een vaccin door de federale Food and Drug Administration te herzien “om mensen vertrouwen te geven in het goedkeuringsproces … om de geloofwaardigheid die ze dragen vast te stellen. niet in president Trump. ”

“Er zal geen vertraging zijn”, zei de gouverneur, eraan toevoegend dat het beoordelingsproces “gelijktijdig” zou zijn en geen hertesten zou inhouden. De beoordeling zou de levering van het vaccin niet vertragen tenzij een panel constateert dat er iets mis is in het goedkeuringsproces van de FDA, voegde hij eraan toe.

Zonder vertrouwen in een vaccin zullen minder mensen het nemen, wat de waarde ervan zou ondermijnen, waarschuwde de gouverneur.

Cuomo was niet verrast door de aanval van Trump. “Ik ben waarschijnlijk al vier jaar zijn grootste criticus”, zei hij.

‘Hij probeert gouverneurs te pesten. Hij gebruikt de overheid als vergeldingsinstrument. Zoals je weet, Wolf, zullen New Yorkers niet gepest worden. ”

No Title

WHAT? every state gets the vaccine except for NY because @NYGovCuomo ?? pic.twitter.com/Gqzg6UczK9

 Comments

comments