Welkom bij Trump’s Last Act, the Most Dangerous Show on Earth

Welkom bij Trump’s Last Act, the Most Dangerous Show on Earth

14 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Nu de regering-Trump een vervaldatum heeft, hebben sommigen betoogd dat de weigering van Trump om toe te geven en zijn vergeldingsbeleid geen gevolgen zullen hebben. Maar Trump is een showman die in opstand komt tegen een verhaal van verlies en vernedering. Kelly Hayes vertelt over wat er op het spel staat en waarom het onverantwoord is om de risico’s waarmee we worden geconfronteerd te bagatelliseren.

VERTALING

Opmerking: dit is een haastig transcript en is ter verduidelijking licht bewerkt. De kopie is mogelijk niet in de definitieve vorm.

Welkom bij “Movement Memos”, een Truthout- podcast over dingen die je moet weten als je de wereld wilt veranderen. Ik ben je gastheer, Kelly Hayes.

Allereerst wil ik zeggen dat ik afgelopen weekend met jullie allen in een wijdverspreide zucht van verlichting was gekomen toen ik hoorde dat Donald Trump verslagen was bij de stembus. Ik heb een paar dagen de tijd genomen om uit te rusten en mezelf te herstellen en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Ons lichaam en onze geest hebben tijd nodig om te herstellen na zoveel stress, angst en pijn, zoals een spier tijd nodig heeft om te ontspannen nadat hij samentrekt. Anders lopen we vast in vaste staten die volkomen onhoudbaar zijn.

Dat gezegd hebbende, gezien het feit dat Trump nog steeds gewapend is met elk wapen ter wereld en voortdurend geweld heeft aangewakkerd en gepleegd tegen gemarginaliseerde mensen, is het onverantwoord te suggereren dat het gevaar geweken is. Sommigen hoopten en voorspelden zelfs dat Trump zich de komende twee en een halve maand achter zijn televisie zou verschuilen en geen consequente actie zou ondernemen. Dat soort wishful thinking was niet nuttig bij het begin van de Trump-regering en het is nu ook niet nuttig. Doen alsof het gevaar nu minimaal is, weerspiegelt een totale minachting voor het lot van gemarginaliseerde mensen in deze politieke tussentijd. In feite is het echt moeilijk voor mij om te accepteren dat iemand echt gelooft dat het risico minimaal is. Omdat die bewering een volledige afwijzing is van het geweld dat mensen die in de marge leven al hebben meegemaakt – evenals de ontzagwekkende macht die Trump zal blijven behouden tot 20 januari. Trump heeft zijn genocidale verlangens en bedoelingen al vastgesteld. Hij verwijdert openbare functionarissen die zijn geweld en vervolging van zijn vijanden hebben belemmerd.

De pandemie doodt momenteel ongeveer 1.000 mensen per dag in de VS, aangezien het aantal gevallen blijft stijgen. Binnen detentiefaciliteiten voor immigranten steeg het maandelijkse aantal gevallen van COVID-19 per 100.000 gedetineerden van 1.527 naar 6.683 van april 2020 tot augustus 2020 . Hoe gaat het met die mensen nu, tijdens het griepseizoen, opgesloten in het pad van de tweede golf, zonder griepvaccins, zonder ruimte om fysiek afstand te nemen en zonder functionele toegang tot gezondheidszorg? De Verenigde Staten houden meer dan twee miljoen mensen tegelijk opgesloten, en niemand van ons kan op dit politieke moment doen alsof we niet weten wat er met een groot aantal van die mensen gaat gebeuren als de tweede golf instort. .

Er komt een punt waarop bagatelliseren wat Trump in staat is medeplichtigheid wordt, omdat we duidelijk en gewoon beter weten.

Afkomstig van blanke mensen die economisch comfortabel zijn, is het idee dat we onze politieke wacht kunnen laten vallen zo beledigend dat het me eerlijk gezegd met dingen wil gooien. Ik ben niet gek. Ik ken het verschil tussen afstemming en een coalitie, en ik weet dat velen van ons in afstemming hebben gewerkt om Trump te verwijderen die geen ideologische afstemming heeft. Ik weet dat liberalen en gematigden in moeilijke tijden op linksen leunen (of simpelweg onze naleving eisen), en ons vaak onder de bus gooien als het onzeker wordt. Maar dit verraad is snel gegaan, en er zijn sommige mensen waarvan ik denk dat ze het beter weten.

De komende twee maanden zal Trump dezelfde vergunning hebben om gruweldaden te begaan die hij de afgelopen vier jaar heeft gehad: het presidentschap. En dankzij COVID-19 kan hij die wreedheden begaan zonder een vinger uit te steken, door mensen opgesloten te houden in federale gevangenissen en detentiecentra, terwijl zowel de griep als COVID-19 door die faciliteiten razen. Hij zal de federale hulp van blauwe staten onthouden, en zou zelfs kunnen beginnen met het in beslag nemen van onze medische benodigdheden, zoals hij deed in april.

Ik heb lang gezegd dat als Trump verloor, hij met een knal de deur uit zou gaan, straf zou opleggen en chaos achter zich zou laten. De afgelopen dagen heb ik veel mensen zien vastklampen aan het idee dat Trump uit verlegenheid zal wegsluipen en geen noemenswaardige schade zal toebrengen – ook al blijft hij rechtszaken aanspannen en overheidsfunctionarissen ontslaan. Maar Trump is een showman. Dit is zijn laatste daad, en hoewel de feiten de uitkomst van dit verhaal kunnen dicteren, zullen ze nooit het verhaal van Trump dicteren. Hij zal volhouden dat deze verkiezing is gestolen. Die bewering zal racistische propaganda en fascistische fantasieën over vervolging voeden.

Het verwijderen van een fascist uit het Witte Huis zal de fascistische beweging die hem daar heeft neergezet niet vernietigen. Het fascisme gedijt bij mensen die een vals gevoel hebben van sociale vernedering en slachtofferschap. Door simpelweg een zwarte president te hebben, werd dat gevoel van slachtofferschap voldoende geëscaleerd om een ​​beweging op gang te brengen. Trump vertelde racistische blanken dat hun gevoelens gegrond waren en dat hun vergeldingsimpulsen correct waren. De overgrote meerderheid van de Republikeinen die niet toegewijd zijn aan de onwerkelijkheid van Trump, was bereid om ermee in te gaan, want of ze het nu eens waren met de details, ze zagen het als meer voordelen dan het alternatief. Alledaagse Republikeinen delen de decennia-lange agenda van de Republikeinse Partij: de stemdynamiek opnieuw creëren die in de VS bestond voorafgaand aan de Voting Rights Act. Ze mogen het niet in die termen of helemaal niet opsplitsen, maar dat is precies de dynamiek die de Republikeinen lang hebben geprobeerd te herstellen. Alles wat ze doen, bouwt op dat doel toe.

Liberalen en linksen zullen zichzelf nooit politiek adequaat verdedigen tegen de Republikeinse Partij totdat ze de geschiedenis, het traject en de bedoelingen van die partij erkennen. We hebben het over massale onttrekking van het stemrecht en een uitgesproken wens om het aantal stemgerechtigden te verminderen en te beperken. Republikeinse functionarissen, waaronder Lindsey Graham en de president, hebben erkend dat te veel mensen die stemmen, veel minder Republikeinse overwinningen betekent. Republikeinen hebben in de loop van decennia nauwgezet getracht de macht van het bedrijfsleven in te halen, de controle over lokale media over te nemen, een grote aanwezigheid op te bouwen in de academische wereld en in de rechterlijke macht. Dit is aan de gang sinds de jaren 70. Het is er altijd op gericht geweest de blanke dominantie opnieuw te bevestigen en conservatieve waarden te codificeren om een ​​uitgebreider systeem van sociale controle te creëren. Witte racisten verloren een aantal zeer belangrijke veldslagen tijdens het tijdperk van de burgerrechten. Maar ze zijn nooit gestopt met vechten om alles terug te nemen.

Om dat te doen, moeten ze overwinnen wat doorgaat voor democratie in de VS. Ze moeten ervoor zorgen dat een minderheid, in plaats van de meerderheid, een politieke weg uitzet. Het is een kwestie van relevantie op de lange termijn, wat voor hen een kwestie is van politiek overleven.

Hopelijk zal de afvloeiing van de Senaat in Georgië ertoe leiden dat mensen beter gaan kijken naar de onderdrukking van kiezers, gezien wat de organisatoren van Georgië op dat front hebben moeten overwinnen. Ik hoop dat iedereen achter de mensen zal komen te staan ​​die die veldslagen voeren, en achter hen zal blijven, lang nadat deze run-off voorbij is.

Een woord waar ik op dit moment absoluut geen interesse in heb, is ‘eenheid’.

Lees ook:  Nationale opstand tegen de mislukte staat

Het woord “eenheid” gaat in de mond van de democratische elites over orde, niet over gerechtigheid. Het gaat erom dat we onze verwachtingen stillen en ervoor zorgen dat we samenwerken met compromissen die niet gemaakt mogen worden. Het vraagt ​​ons om dingen die uit elke samenleving zouden moeten worden geworteld – weerzinwekkende opvattingen die systemisch geweld hooghouden – als sociaal aanvaardbaar te behandelen, in het belang van een in vrede leven met Trump-aanhangers. De verwachting van eenheid mag nooit afhangen van de vraag of Republikeinen de menselijkheid zullen accepteren van mensen onder wie hun favoriete leiders zouden vermalen. De verwachting is nooit dat conservatieven systeemveranderingen accepteren die het leven voor velen leefbaarder zouden maken, in sommige gevallen ook voor zichzelf. De verwachting is niet dat Republikeinen accepteren dat sommige mensen water zullen aanbieden aan migranten in de woestijn die anders zouden kunnen sterven van de dorst, of dat ze accepteren dat een blanke man kan worden vervolgd voor de moord op een zwarte man. Dat is nooit ten koste van politieke rust. De prijs van kalmte is om het blanke recht en vals slachtofferschap, een gewelddadig verlangen naar vergelding en de wreedheid verder te normaliseren – we moeten dat allemaal behandelen als sociaal onderhandelbaar en empathisch. De mensen die u vragen om dat allemaal te doen, houden zich niet bezig met ethische kaders op de lange termijn. Ze zijn bezorgd over uw medewerking, zelfs als zelfgenoegzaamheid de rechtervleugel in staat stelt te floreren in de hoofdstroom, in plaats van genoemd te worden naar wat het is en dienovereenkomstig aangevallen te worden. en de wreedheid is het punt – we moeten dat allemaal behandelen als sociaal onderhandelbaar en empathisch. De mensen die u vragen om dat allemaal te doen, houden zich niet bezig met ethische kaders op de lange termijn. Ze zijn bezorgd over uw medewerking, zelfs als zelfgenoegzaamheid de rechtervleugel in staat stelt te floreren in de hoofdstroom, in plaats van genoemd te worden naar wat het is en dienovereenkomstig aangevallen te worden. en de wreedheid is het punt – we moeten dat allemaal behandelen als sociaal onderhandelbaar en empathisch. De mensen die u vragen om dat allemaal te doen, houden zich niet bezig met ethische kaders op de lange termijn. Ze zijn bezorgd over uw medewerking, zelfs als zelfgenoegzaamheid de rechtervleugel in staat stelt te floreren in de hoofdstroom, in plaats van genoemd te worden naar wat het is en dienovereenkomstig aangevallen te worden.

Democraten zullen praten over de noodzaak om samen te komen rond wetgevende doelen, maar de waarheid is dat de GOP in haar eigen belang zal onderhandelen, en geen enkele goede wil van de kant van de Democraten zal de strategie van Senaatsrepublikeinen veranderen. Als je nu tolerant lijkt, in het licht van de anti-democratische capriolen van Trump, zal het later geen gemakkelijkere weg voor democraten effenen.

Wat we nodig hebben om deze tijden te overleven, is geen eenheid. Het is afstemming – functionele afstemming tussen degenen die het eens zijn over belangrijke doelen, zoals het dragen van een universeel masker en het voeden en huisvesten van mensen. We moeten onze inspanningen bundelen om zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk veilig en in leven te houden. ‘Eenheid’ en andere emotionele huiswerkopdrachten zijn zinloos. Solidariteit gaat over zinvolle politieke actie ter ondersteuning van elkaars bevrijding en overleving. Dat is wat er op dit moment nodig is.

Oproepen tot “eenheid” gaan over het intact houden van de status quo. Dit is een probleem, aangezien de status quo vaak in strijd is met het welzijn van mensen.

Als het gaat om de onverzettelijkheid van Trump, lijkt er onder de democraten ook weinig bezorgdheid te bestaan ​​over dezelfde scène die zich in de niet zo verre toekomst opnieuw afspeelt, met een andere Republikein, misschien zelfs een zittende, die weigert de uitkomst van een verkiezing te accepteren. Als de tactiek van Trump uiteindelijk wordt gebruikt door een Republikein die het beter heeft gedaan bij de peilingen, die niet duidelijk heeft verloren, die wel degelijk een legale strategie heeft, hoe zullen de democraten het vinden om te hebben gehandeld alsof het geen probleem was toen Donald Trump weigerde toe te geven ? Hoe vaak zullen de democraten worden gesteund door de wil van de meerderheid, om vervolgens te worden omvergeworpen door Republikeinen die beter zijn in het spelen van het systeem?

Democraten hebben ons in de jaren 2000 vreselijk in de steek gelaten toen ze inspeelden op Republikeinse beweringen dat “kiezersfraude” een probleem was. Ze kwamen zelfs overeen om het probleem in wetgeving aan te pakken om andere hervormingen binnen te halen. Sindsdien is de Republikeinse mythologie van kiezersfraude blijven bloeien en heeft zij bijgedragen tot ingrijpende daden van kiezersonderdrukking. Democraten erkenden dat kiezersfraude een probleem was terwijl dat niet het geval was, en het toestaan ​​van juridische verhaalsmogelijkheden voor een probleem dat niet bestond, hielpen de Republikeinen in hun zoektocht om zoveel mogelijk stemmen te vernietigen en te voorkomen. Zwarte stemmen, inheemse stemmen, gehandicapte stemmen. Democratische stemmen.

Hun leugens mogen niet bloeien. Een Republikeinse staatsgreep, hoe slecht bewapend of ongekunsteld die ook mag lijken, mag niet worden genormaliseerd. Ik weet dat dit een schokkende tijd moet zijn voor mensen die begeleiding zoeken. Sommigen van degenen die erop hebben aangedrongen dat we niet langer in gevaar zijn, hebben zelfs gesuggereerd dat het de angsten zijn van degenen onder ons die nog steeds aan de alarmbel trekken, die Trump meer kracht geven dan zijn racistische aanhangers. Voor alle duidelijkheid, die argumenten zijn wrede en onverantwoordelijke aanvallen op mensen die een goede reden hebben om Trump te vrezen, en komen neer op beschuldiging van het slachtoffer. Al dergelijke uitspraken moeten door alle gewetensvolle mensen worden veroordeeld. De waarheid is dat Trump veel te vaak is onderschat. Mensen die alarm hebben geslagen over hem, in elke fase van zijn politiek, zijn door de lucht gegrepen en bespot. Dat gaat over controle.

De schade die Trump nog steeds kan aanrichten, wordt tot een minimum beperkt door mensen die er niet de dupe van zullen worden. Maar als iemand verwacht dat Trump het Witte Huis verlaat zonder de koperen bedrading in de muren te verwijderen, weet ik niet wat ik ze moet vertellen. Trump heeft zijn eigen karakter vele malen geschetst en uitgelegd. Hij heeft ons verteld hoe hij werkt en heeft ons laten zien hoe hij werkt, en toch zullen sommige mensen zijn acties blijven voorspellen op basis van normen die nooit zijn toegepast.

We mogen geen aannames doen over hoe goed het zal gaan. We moeten planners en probleemoplossers zijn, en we moeten verbindingen en solidariteitspunten opbouwen en verstevigen die ons zullen helpen ons aan te passen en te organiseren om door te komen wat ons te wachten staat, en om na deze moeilijke maanden een nieuwe toekomst in te gaan.

Wat het moment vereist, is solidariteit, moed en voor sommigen van ons opoffering. We weten nog niet hoe dat er allemaal uit zal zien, maar we kunnen geen ongegronde veronderstellingen omarmen dat we geen risico meer lopen. We hebben tijd gehad om confetti te gooien over het feit dat we een finishlijn hebben gecreëerd voor de Trump-administratie. Dat is nu gedaan. Het werk van alles daarna begint vandaag, als u er nog niet mee begonnen bent. De toekomst is hier en we maken al keuzes die haar zullen informeren. Zoals velen aan het begin van de Trump-regering zeiden, mag niemand deze uithouden.

Ik wil onze luisteraars bedanken dat ze vandaag bij ons zijn gekomen. En vergeet niet dat onze beste verdediging tegen cynisme is om goed te doen en te onthouden dat het goede dat we doen ertoe doet. Tot de volgende keer zie ik je op straat.

Laat notities zien

Hulpmiddel organiseren:

Detention Watch Network’s #FreeThemAll: Toolkit ter ondersteuning van lokale eisen voor massale vrijlating van mensen in ICE-hechtenis is een ” werkende toolkit om het werk te begeleiden en te ondersteunen van organisaties en individuen die de vrijlating van mensen in ICE-hechtenis willen eisen.”

Kijk maar:

We Keep Each Other Safe: Mutual Aid for Survival and Solidarity is een gesprek tussen Dean Spade, Mariame Kaba en Ejeris Dixon over Dean’s nieuwe boek Mutual Aid: Building Solidarity during This Crisis (and the Next).

Voorgestelde lezing:

COVID-19 in gevangenissen is veel erger dan eerder werd gedacht, zeggen datatrackers

De frivole rechtszaken van Trump vormen het topje van de ijsberg in zijn weigering om toe te geven

COVID-19 zal naar verwachting het gezondheidszorgsysteem overweldigen terwijl Trump de transitie saboteert

Lees ook:  WDR eist: we moeten 42.000 illegale geweldplegers van Lesbos naar Duitsland brengen

Comments

comments