Trump-administratie eindigt zoals het begon: liegen over de menigte

Trump-administratie eindigt zoals het begon: liegen over de menigte

15 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Duizenden aanhangers van president Donald Trump kwamen zaterdag bijeen in Washington DC om hun steun te betuigen aan de opperbevelhebber en zijn ongegronde beschuldigingen van kiezersfraude . Het protest had verschillende namen, waaronder Million Maga March, Stop the Steal en March for Trump, maar ze hadden allemaal dezelfde boodschap: de verkiezingen zijn gestolen van Trump. De bijeenkomst werd geprezen door leden van de regering, waaronder Kayleigh McEnany, de perssecretaris van het Witte Huis, die foto’s van de demonstraties tweette en beweerde dat ” meer dan een MILJOEN ” mensen zich hadden verzameld om de president te steunen. Dat was overdreven, want uit alle beelden van de evenementen blijkt dat hoogstens tienduizenden aanwezigen zijn.

No Title

AMAZING!More than one MILLION marchers for President @realDonaldTrump descend on the swamp in support. Best base in political history – we LOVE you guys!!! ❤️🇺🇸 pic.twitter.com/vU65nqCSns

Velen wezen onmiddellijk op de overdrijving van McEnany en merkten op dat het deed denken aan de manier waarop Trumps eerste perssecretaris, Sean Spicer , ronduit tegen de pers loog over het aantal mensen dat de inauguratie van de president in januari 2017 bijwoonde.. Destijds was het schokkend omdat de waarheid zo duidelijk leek. Maar in een teken van wat komen gaat, stond een perssecretaris in de James Brady Press Briefing Room van het Witte Huis en loog ronduit tegen de pers over het aantal bezoekers. Spicer verdraaide zichzelf in tegenstrijdigheden door op de een of andere manier te beweren dat foto’s die de omvang van het publiek bij de inauguratie van Trump vergeleken met die van Barack Obama, op de een of andere manier misleidend waren. De inauguratie van Trump “was het grootste publiek dat ooit getuige was van de inauguratieperiode. Zowel persoonlijk als over de hele wereld ”, verzekerde Spicer destijds. Destijds leek het gruwelijk dat de perssecretaris zo’n duidelijke regelrechte leugen met een strak gezicht kon vertellen. Na bijna vier jaar Trumps Witte Huis verbaasde McEnany’s tweet nauwelijks. Trump zelf was een beetje minder grandioos over zijn overdreven schattingen en beweerde “honderdduizenden mensen ”namen deel aan de mars.

No Title

We don’t have exact figures, but the crowd is not remotely close to a million people. https://t.co/J4y0IJp2xm

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNo Title

Hundreds of thousands of people showing their support in D.C. They will not stand for a Rigged and Corrupt Election! https://t.co/tr35WKTKM8

Trump had laten doorschemeren dat hij misschien langs de demonstraties zou komen, maar hij ging zaterdagochtend vroeg golfen. Hij glimlachte en zwaaide naar supporters vanuit zijn auto terwijl zijn colonne over Pennsylvania Avenue reed . Dat maakte zijn aanhangers erg enthousiast, van wie velen renden om een ​​glimp van de president op te vangen . Trump bleef de hele middag koortsachtig tweeten over ongegronde claims van verkiezingsfraude.

No Title

PRESIDENTIAL DRIVE-BY: New video shows Pres. Trump waving to his supporters while he drove by in his motorcade, as thousands marched through the nation’s capital to protest election results one week after the presidential race was called for Joe Biden. https://t.co/J9jVf8zh6n pic.twitter.com/5kipJl0mpm

No Title

View from President Trump Motorcade at Freedom Plaza … #MillionMAGAMarch rally supporting President Trump pic.twitter.com/okUVxFEQEB

No Title

EARLIER: Trump supporters rush to see the president’s motorcade driving by Freedom Plaza in Washington, D.C. pic.twitter.com/3s0QwEKMmv

 Comments

comments