Van propaganda tot ego, al onze grootste problemen zijn te wijten aan een misvatting

Van propaganda tot ego, al onze grootste problemen zijn te wijten aan een misvatting

15 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Het Biden-transitieteam dat verantwoordelijk is voor het inluiden van de Return to Decency ™ ️ van de natie zit net zo vol met  militair-industriële complexe lakeien  en  imperialistische sociopaten  als je zou verwachten, met als een van die manipulators de “hoofdpropagandist” Richard Stengel van de regering-Obama.

Ben Norton van de  Grayzone heeft een nieuw artikel geschreven  over TIME Magazine-redacteur, voormalig Spinmeister van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en MSNBC-expert geworden, functionaris van het Biden-overgangsteam, Stengel, en documenteert de oproepen van de politieke insider om het eerste amendement te  ‘heroverwegen’  in naam van de bruikbaarheid en zijn  steun voor het gebruik van propaganda  in binnen- en buitenland door de Amerikaanse regering.

“Er is  een ander woord voor meesterverhalen: het heet geschiedenis”, zei Stengel op een evenement in 2018, georganiseerd door de  enorm invloedrijke denktank  Council on Foreign Relations. “In principe creëert elk land zijn eigen verhalende verhaal. Mijn oude baan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken was wat mensen vroeger grappen maakten als hoofdpropagandist. Ik ben niet tegen propaganda. Elk land doet het, en ze moeten het hun eigen bevolking aandoen. En ik denk niet per se dat het zo vreselijk is. “

“Omdat ik ooit bijna een absolutist van het Eerste Amendement was, heb ik mijn standpunt erover echt verschoven, omdat ik alleen denk dat we om praktische redenen in de samenleving een aantal van die dingen moeten heroverwegen”, zei Stengel tijdens hetzelfde evenement van de moeilijkheden gesteld door mensen die vrijelijk informatie op internet delen.

Denktankconferenties zijn geweldig, omdat het voor gewone mensen de beste gelegenheid is om de gedachtestromen van macht op hun eerlijkst te zien. Denktank bewoners houden van pronkend met hoeveel ze weten voor zo’n publiek, zodat ze vaak zullen  krijgen gelokt  in  het onthullen van een veel meer  dan ze  normaal zou doen .

No Title

The head of the Joe Biden transition team for state media @USAGMgov, Richard @Stengel, called himself the “chief propagandist” and advocated using propaganda against your “own population.”In this 2018 video he also calls to “rethink” the First Amendment.https://t.co/Yhbyd2UsME pic.twitter.com/7PNllutRYM

Vroege benoemingen zoals Stengel zeggen geen goede dingen over de toekomst van de  steeds intensievere campagne  om het internet te  censureren  en de gedachten te manipuleren die mensen in de VS en de rest van de wereld denken. Praten over een  technologietaakgroeprol  door voormalig Google-CEO Eric Schmidt, wiens ambtstermijn Julian Assange  heeft gezegd  “zag Google integreren met de meest duistere Amerikaanse machtsstructuren toen het uitgroeide tot een geografisch invasieve megacorporatie”, is zelfs minder bemoedigend.

Het is ook precies het soort voortdurende traject dat we mogen verwachten van een zwaaiende, falende imperium waarvan het bestaan ​​afhangt van het vermogen om de menselijke perceptie te manipuleren.

Het enige dat de moorddadige, uitbuitende, door de VS gecentraliseerde machtsalliantie ondersteunt die functioneert als een enkel imperium op het gebied van buitenlands beleid, is haar vermogen om het publiek te manipuleren en te misleiden door in te stemmen met alle oorlogen en militair expansionisme die nodig zijn om een ​​imperium bijeen te houden. Als het rijk de wereld niet constant zou  pesten om verenigd te voldoen  aan zijn militaire en economische macht, zouden naties min of meer in hun eigen belang handelen en ophouden te functioneren als een enkele wereldomspannende eenheid.

Lees ook:  Amerikaanse media van Rupert Murdoch tegen Trump dringen er bij hem op aan om met 'gratie' te handelen

Hier is niets bijzonders aan, en als het publiek zich terdege bewust zou zijn van de realiteit, zouden ze de kracht van hun aantal gebruiken om het einde ervan af te dwingen. Dat is de reden waarom de mensen, vooral het Amerikaanse volk, zo agressief worden gepropageerd. Een heel rijk rust op hun gesloten oogleden.

“Als we echt oorlog zouden zien, wat oorlog doet met jonge geesten en lichamen, zou het onmogelijk zijn om de mythe van oorlog te omarmen”, zegt journalist Chris Hedges. “Als we zouden moeten staan ​​boven de verminkte lijken van schoolkinderen die in Afghanistan zijn vermoord en naar het gejammer van hun ouders zouden moeten luisteren, zouden we de clichés die we gebruiken om oorlog te rechtvaardigen niet kunnen herhalen. Dit is de reden waarom oorlog zorgvuldig wordt gezuiverd. Dit is waarom we de perverse en duistere sensatie van oorlog krijgen, maar we worden gespaard van het zien van de gevolgen van oorlog. “

No Title

One is Richard Stengel, self described former “Chief Propagandist” and supporter of domestic US propaganda pic.twitter.com/pNv1opsKBK https://t.co/LyZCxZaADi

Hedges is correct, en het is  al op die manier  voor  zo ver terug  als geschreven documenten  kunnen bereiken . Stengel loog niet toen hij zei dat wat wij ‘geschiedenis’ noemen, grotendeels alleen de hoofdverhalen zijn van degene die op een bepaald moment een bepaald land leidde. Zolang er regeringen, taal en oorlog zijn, gebruiken regeringen taal om het publiek te manipuleren om oorlog te steunen. Het enige verschil is dat de regeringen en hun oorlogen zich over de hele wereld verspreiden en dat de manipulaties veel geavanceerder zijn.

Als mensen duidelijk zouden kunnen zien wat er werkelijk gebeurt, zou geen van onze grootste problemen bestaan. Oorlogen konden niet plaatsvinden. Uitbuitende financiële en economische modellen zouden niet worden getolereerd. Politieke systemen die waren opgetuigd om de rijken en machtigen te bevoordelen, zouden worden afgebroken. Iedereen die probeerde de perceptie weg te manipuleren van de waarheid in het voordeel van de machtigen, zou onmiddellijk worden afgewezen en gemarginaliseerd. Iedereen die de zwakken liet lijden, zodat de rijken meer kunnen krijgen, zou als een monster worden gezien. Al onze grote problemen zijn te wijten aan een misvatting, en die misvatting is met opzet bedacht.

Dit is een principe dat van toepassing is vanaf onze collectieve problemen op massale schaal, helemaal tot aan ons lijden als individuen. De overgrote meerderheid van het menselijk lijden is te wijten aan een fundamentele misvatting over de manier waarop de werkelijkheid werkelijk voor ons opduikt, een psychologisch lijden dat wordt veroorzaakt doordat we ten onrechte een afzonderlijk zelf waarnemen waar er geen is. Als mensen hun eigen ervaring helder waarnemen, wat ze  absoluut kunnen leren, zouden ze zien dat het conceptuele zelf of ego dat de aantrekkingskracht van interesse en aandacht voor de verhalen in hun geest brengt, nooit een solide bestaan ​​heeft gehad. De gedachte zou alleen bestaan ​​als een nuttig hulpmiddel om te worden opgepakt wanneer dat nodig is en neer te zetten wanneer dat niet het geval is, in plaats van de schrijver, regisseur en ster van de hele show, en ze zouden vrede hebben.

Van het kleinste tot het grootste niveau, al onze problemen zijn te wijten aan de versluiering van een duidelijk beeld van de werkelijkheid. Noam Chomsky en Edward Herman kon gemakkelijk hebben opgeroepen hun invloedrijke werk  Manufacturing Consent  “Manufacturing Reality” in plaats, want wat ervaring betreft perceptie  is  de realiteit. In feite kwam een ​​minder bekend werk over hetzelfde onderwerp twee jaar eerder uit door Michael Parenti (algemeen beschouwd als de Tesla van Chomsky’s Edison in sommige kringen) genaamd  Inventing Reality: The Politics of News Media .

Inderdaad, het uitvinden van onze realiteit is precies wat de propagandisten dagelijks doen met de meedogenloze propaganda van de door de plutocraat gecontroleerde media namens het rijk waarop die plutocraten hun koninkrijken hebben gebouwd. Ze bemoeien zich letterlijk met onze ervaring van wat echt is met hun  uitgebreide marketingcampagne  voor de omstandigheden die het oligarchische rijk in stand houden. Hoe meer je erover nadenkt, hoe griezeliger het wordt.

Helder zien is alles wat we nodig hebben om dit te veranderen. We hebben absoluut de mogelijkheid om dit te bereiken voordat het omnicidale, ecocidale rijk ons ​​met uitsterven of dystopie drijft.

Een moorddadig rijk rust op een gesloten stel oogleden. Ik hoop dat ze openklikken voordat ze voor altijd worden dichtgenaaid.

Lees ook:  Zal Michele Flournoy de engel des doods zijn voor het Amerikaanse rijk?

Comments

comments