Verdachte door AI-software geverifieerde mail-in-stembiljetten met weinig menselijk toezicht in belangrijke strijdtonelen

Verdachte door AI-software geverifieerde mail-in-stembiljetten met weinig menselijk toezicht in belangrijke strijdtonelen

15 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Er werd niet-geteste AI-software gebruikt om de handtekeningen van de post-in-stemming te verifiëren in zeer omstreden plaatsen zoals Clark County, Nevada. Het bedrijf dat het produceert, heeft nauwe banden met Lockheed Martin en Microsoft en de oprichter heeft een keus te maken met Donald Trump.

Hoewel beschuldigingen van verkiezingsfraude bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 al een groot deel van de afgelopen week op de sociale media en sommige nieuwsuitzendingen zijn verspreid, hebben maar weinigen de rol onderzocht van een weinig bekend bedrijf in Silicon Valley wiens kunstmatige intelligentie (AI) -algoritme werd gebruikt om stembiljetten accepteren of afwijzen in zeer omstreden staten zoals Nevada.

Dat bedrijf, Parascript, heeft langdurige, gezellige banden met defensie-aannemers zoals Lockheed Martin en technische giganten zoals Microsoft, naast een aannemer van de US Postal Service. Bovendien is de oprichter, Stepan Pachikov, beter bekend vanwege de medeoprichter van de app Evernote in 2007, een al lang bestaande en 2020-donor van democratische presidentskandidaten.

De AI-software van Parascript werd tijdens deze verkiezingen in ten minste acht staten gebruikt om handtekeningen op enveloppen van stembiljetten te matchen met die in overheidsdatabases om “de werklast te verlichten van het personeel dat de regels voor kiezershandtekeningen afdwingt” als gevolg van de toestroom van post-in-stembiljetten. Reuters , die verslag deed van het gebruik van de technologie, vroeg het bedrijf om een ​​lijst van provincies en staten die de software gebruiken voor de verkiezingen van 2020. Parascript weigerde echter de lijst te verstrekken en antwoordde in plaats daarvan dat hun klanten “20 van de top 100 provincies door geregistreerde kiezers hadden opgenomen”.

Ondanks dat hij de officiële lijst van Parascript niet ontving, was Reuters in staat om zijn eigen gedeeltelijke lijst samen te stellen, waaruit bleek dat verschillende provincies in onder meer Florida, Colorado, Washington en Utah de AI-software gebruikten om de geldigheid van stembiljetten te bepalen. Reuters meldde ook dat Clark County, Nevada, een van de hotspots van rechtszaken tussen de Trump- en Biden-campagnes en beschuldigingen van fraude , de software gebruikte. Reuters was in staat om te bepalen hoe de software in sommige provincies werd gebruikt, waarbij veel provincies de software toestonden om 20 tot 75 procent van de mail-in-stembiljetten als acceptabel goed te keuren. Voor verschillende provincies die zijn opgenomen in deReuters- lijst, beoordeelde het personeel 1 procent of minder van de acceptaties van de AI-software. Voor Clark County, Nevada waren geen cijfers beschikbaar.

Voorafgaand aan de verkiezingen werden zorgen geuit over de doeltreffendheid van AI-software voor handtekeningverificatie voor gebruik op stembiljetten. Kyle Wiggers, een journalist die AI covert voor Venture Beat , merkte bijvoorbeeld op dat de nauwkeurigheid van dergelijke systemen tussen 74 en 96 procent varieert. Hij verklaarde echter ook dat “we geen benchmarks hebben van de systemen die in gebruik zijn om handtekeningen op deze mail-in-stembiljetten te verifiëren. We moeten in principe uitgaan van wat de fabrikanten van de systemen ons vertellen, namelijk dat de systemen nauwkeurig zijn. ” Aangezien staten en provincies zelf op bedrijven vertrouwen voor informatie over de nauwkeurigheid van hun algoritmen, wordt het belangrijk om dieper in te gaan op Parascript, hun partners en hun software.

Een niet-geteste ‘Xpert’

In mei kondigde Parascript een nieuwe versie aan van zijn geautomatiseerde software voor het verifiëren van handtekeningen, genaamd SignatureXpert, waarvan het bedrijf zei dat het in staat was om “handtekeningen van stembiljetten te evalueren en deze te vergelijken met handtekeningen van kiezersrecords die uit rijbewijzen zijn gehaald”, eraan toevoegend dat “met geavanceerde machine learning beeldperfectie, zelfs rijbewijzen met een lage resolutie kunnen worden gebruikt. “

Op het moment van de aankondiging verklaarde Greg Council, vice-president marketing en productbeheer van Parascript :

“ We hebben veel onderzoek gedaan met onze partners en kwamen er vaak achter dat de meest efficiënte manier voor gemeenten om databases met kiezershandtekeningen te maken, was door ze uit de handtekeningen op rijbewijzen te halen. . . . Maar we ontdekten dat deze afbeeldingen vaak met lagere resoluties worden opgeslagen. Met onze nieuwe geavanceerde machine learning-beeldverwerking kunnen we afbeeldingen met een lagere resolutie maken en deze verbeteren tot een hoog kwaliteitsniveau, waardoor automatische handtekeningverificatie op meer stembiljetten kan worden gebruikt. “

Wat de Raad niet vermeldde, is dat de meeste handtekeningen van rijbewijzen worden verkregen via een elektronische tablet of handtekeningblok, wat vaak resulteert in een heel andere handtekening dan op een papieren stembiljet.

Met betrekking tot het gebruik van hun nieuwe SignatureXpert-software bij de verkiezingen van 2020, verklaarde het bedrijf in een blogpost dat “ASV [automatische handtekeningverificatie] tegenwoordig wordt gebruikt in de stem-per-mailprocessen van veel staten om solide garanties te bieden dat elke stem eerlijk behandeld en grondig herzien. Voor deze verkiezing gebruiken enkele van de grotere steden en provincies in Amerika ASV-software van Parascript om hun verificatieteams te helpen nauwkeurige resultaten te produceren. “

Parascripts blogpost van 30 oktober over zijn software merkte ook op dat het algoritme nog niet geverifieerd moest worden voor gebruik op stembiljetten, maar het probeerde dit feit te verhullen. In antwoord op de vraag “Is dit bewezen technologie?” het bericht reageerde:

“ In het geval van Parascript is het antwoord ja. De AI die SignatureXpert aandrijft, is al meer dan een decennium in de praktijk bewezen in de banksector en wordt vertrouwd om betrouwbare stemresultaten te produceren. Staten als Oregon, Colorado, Washington en Utah gebruiken het om ervoor te zorgen dat elke verkiezing efficiënt, legitiem en veilig is. Kiezers kunnen er ook zeker van zijn dat SignatureXpert altijd wordt gebruikt om verkiezingsfunctionarissen te helpen, niet om ze te vervangen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de ASV-bots in het geheim de verkiezingen organiseren! “

Hoewel de AI die SignatureXpert aandrijft, is getest voor gebruik in de banksector, is deze niet getest voor gebruik op post-in-stembiljetten. Bovendien laat de verklaring dat verschillende staten de software gebruiken “om ervoor te zorgen dat elke verkiezing efficiënt, legitiem en veilig is”, weg dat de versie van SignatureXpert die moet worden gebruikt op stembiljetten pas in mei werd aangekondigd en nog moest worden aangekondigd. getest op post-in-stembiljetten, die alleen eerder in Colorado zijn gebruikt om handtekeningen op verzoekschriften te verifiëren. Bovendien verschilt de bewering dat SignatureXpert alleen verkiezingsfunctionarissen ondersteunt en niet vervangt per provincie, aangezien elke provincie beslist of er menselijk toezicht is en in welke mate. Zoals eerder vermeld, ontdekte Reuters dat in verschillende provincies slechts 1 procent of minder van de stembiljetten die door de software van Parascript worden geaccepteerd, door mensen wordt beoordeeld.

Opvallend is ook de slotverklaring van Parascript over zijn promotie van het gebruik van zijn AI-software voor het insturen van stembiljetten bij de presidentsverkiezingen. Het bedrijf stelt dat “ongeacht welke kandidaat de verkiezingen van 2020 wint, het stemproces voor altijd zal zijn veranderd. AI zoals die van Parascript zal steeds gewoner worden in de nooit eindigende strijd om onze verkiezingen veilig te houden en te beschermen tegen fraude. “

Parascript Post

Tegenwoordig heeft Parascript klanten in tal van sectoren , waaronder financiën, gezondheidszorg, logistiek en de publieke sfeer, met als een van hun meest prominente klanten de US Postal Service. Sinds 2011, Parascript heeft verstrekt de USPS met het geautomatiseerd en gebundeld-mail sorteermachines die optische tekenherkenning (OCR) -technologie van het bedrijf maakt gebruik van.

Naast hun miljoenencontracten met de USPS, werkt Parascript samen met een andere grote USPS-aannemer, Lockheed Martin. Hoewel hij vooral bekend staat als wapenfabrikant en een belangrijk onderdeel van het militair-industriële complex, is Lockheed Martin ook lange tijd de aannemer geweest van het USPS-systeem voor computerlezers op afstand, dat gebruikmaakt van de software van Parascript. Door de samenwerking met Lockheed, heeft Parascript de software een onderdeel van USPS’ geautomatiseerde mail sorteerproces al sinds ten minste 2003 .

In een persbericht van Parascript stond het volgende over de relatie Lockheed Martin-Parascript in relatie tot dit USPS-systeem:

“ Parascript werd in het bijzonder erkend [ door Lockheed Martin ] voor het leveren van zeer geavanceerde en betrouwbare Optical Character Recognition (OCR) -software voor handgeschreven adresherkenning en interpretatie op briefpoststukken met zijn AddressScript-technologie. Het primaire doel van het AddressScript OCR-systeem is om nauw samen te werken met de geavanceerde e-mailverwerkingstechnologie van Lockheed Martin om te voldoen aan de vereisten van de USPS en deze zelfs te overtreffen. “

Sinds 2017 levert Lockheed Martin de USPS ook zijn “volgende generatie” verwerkingssystemen voor pakketten en post. Deze verwerkingsmachines “zijn in staat om automatisch poststukken te scheiden, gedrukte en handgeschreven adressen te lezen en pakketten, prioritaire en gebundelde post te sorteren”, aldus een persbericht van Lockheed Martin . De AI-software van Parascript identificeert en sorteert de adressen automatisch.

Met name Lockheed Martin is een van de belangrijkste investeerders in het aan inlichtingen gekoppelde cyberbeveiligingsbedrijf Cybereason, dat al ruim een ​​jaar verschillende chaotische scenario’s voor de Amerikaanse verkiezingen van 2020 heeft gesimuleerd . De verschillende simulaties van Cybereason eindigden met het feit dat het vertrouwen van de Amerikanen in het verkiezingsproces volledig werd vernietigd en daaropvolgende verklaringen van de staat van beleg. Ondanks de duidelijke en duurzame banden van Cybereason met het inlichtingenapparaat van een buitenlandse mogendheid (Israël) met een geschiedenis van het gebruik van achterdeurtjes in software om de Amerikaanse regering te bespioneren, heeft Lockheed Martin gediend als de belangrijkste doorgeefluik waardoor de cyberbeveiligingssoftware van Cybereason toegang kreeg tot sommige van de meest geclassificeerde systemen van de Verenigde Staten. Deze verkiezingscyclus, aangesloten bij Lockheed Martinschonk zwaar aan beide kandidaten, maar gaf bijna $ 27.000 meer aan Biden dan aan Trump.

Bovendien werkt Parascript ook samen met Pitney Bowes, een particuliere “werkpartner” die jaarlijks naar schatting 15 miljard poststukken sorteert en verwerkt namens de USPS. Pitney Bowes is ook een van de leidende bedrijven die heeft aangedrongen op de privatisering van de USPS, en heeft zelfs een rapport gefinancierd dat is opgesteld door de National Academy of Public Administration (NAPA) dat een stappenplan heeft opgesteld om de USPS om te vormen tot een ‘publiek-private hybride ”Waarin alle detailhandel- en verwerkingscomponenten van de USPS zouden worden geprivatiseerd. Pitney Bowes “Exemplar Mail Sorting Solution” gebruikt de software van Parascript volgens het promotiemateriaal van het bedrijf . Meer recentelijk is Pitney Bowes sterk gefocust op e-commerce, in ontwikkelingeen zeer nauwe relatie met eBay , dat eigendom is van Silicon Valley-miljardair en donor van de Democratische Partij Pierre Omidyar .

Pitney Bowes biedt al lang een geautomatiseerd mail-in-stemsysteem voor verkiezingen, genaamd Relia-Vote, dat werd gebruikt om post-in-stembiljetten te sorteren tijdens de presidentsverkiezingen van 2020 . Relia-Vote is nu echter eigendom van Bluecrest, een spin-off van Pitney Bowes dat sinds 2018 onafhankelijk opereert van het moederbedrijf. Bluecrest is momenteel eigendom van Platinum Equity, een investeringsmaatschappij die is opgericht en geleid door Tom Gores. Gores schonk $ 100.000 aan Hillary Clinton in haar mislukte bod op het presidentschap in 2016. Het is onduidelijk of de nieuwste versie van Relia-Vote, die werd gebruikt bij de presidentsverkiezingen van 2020, de AI-software van Parascript gebruikt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Oplopende spanningen in aanloop naar Thanksgiving

Gezien het gebruik van de onbewezen AI-software van Parascript voor de verificatie van handtekeningen op post-in-stembiljetten tijdens de zeer omstreden verkiezingen van dit jaar, de bijna alomtegenwoordige aanwezigheid van de software van dit bedrijf op geautomatiseerde postsorteermachines en de langdurige banden met de USPS en andere prominente USPS-aannemers is het vermelden waard.

Parascript’s krachtige partners

Naast Lockheed Martin heeft Parascript partnerschappen met andere vooraanstaande bedrijven die al lang verbonden zijn met Amerikaanse inlichtingendiensten. Parascript is bijvoorbeeld een partner van Hewlett-Packard, een bedrijf waarvan de nauwe banden met de CIA en de durfkapitaalafdeling In-Q-Tel , met name onder leiding van Carly Fiorina , een publiek geheim is.

Parascript werkt ook samen met IBM. Vorig jaar huurde de CIA IBM Federal vice-president Juliane Gallina in om te dienen als Chief Information Officer van de inlichtingendienst. In die functie houdt Gallina toezicht op ‘de moderniseringsinspanningen van de CIA en maakt ze beter gebruik van de enorme hoeveelheid gegevens die ze bezit’. Bovendien is IBM een belangrijke onderneming die de druk zet om ‘slimme steden’ te creëren in de Verenigde Staten en wereldwijd, maar tot op heden hebben ze veel van hun inspanningen op het gebied van slimme steden op China gericht en hebben ze langdurige banden met de politieke en economische elites van China. . Daarnaast is IBM een van de vier sponsorsvan het Center for Presidential Transition, dat op zondag (8 november) een verklaring aflegde waarin hij er bij president Trump op aandrong toe te geven aan zijn rivaal Joe Biden. IBM had eerder het kankerinitiatief van Biden voor het Department of Veterans Affairs gesponsord toen hij vice-president was en tijdens deze verkiezingscyclus doneerde hij $ 640.801 aan Biden, vergeleken met $ 139.373 aan Trump.

Naast zijn partnerschappen met HP en IBM is Parascript ook een “gouden” applicatie-ontwikkelingspartner van Microsoft en heeft het een langdurige relatie met de techgigant. Parascripts vorige iteratie als bedrijf, Paragraaf International, ontwikkelde de eerste handschriftherkenningstechnologie die in de jaren negentig door Microsoft werd gebruikt. Toen Paragraaf International veranderde in Parascript, werd de samenwerking voortgezet door de ontwikkeling van applicaties, waarbij Microsoft in 2014 de beeldherkenningstechnologie van Parascript volledig integreerde in haar SharePoint-software.

Met name de twee voormalige Parascript-softwareleden voor het ontwikkelen van USPS-mailsortering hebben nu prominente posities bij Microsoft. De ontwikkelingsleider voor Parascripts geautomatiseerde adresleessoftware, Mikhail Parakhin , is nu de corporate vice president of technology van Microsoft. Max Lepikhin , die direct onder Parakhin werkte om toezicht te houden op de ontwikkeling van Parascripts software voor het sorteren van mails, werkt momenteel bij Microsoft als hoofdsoftware-engineer.

gates
Stepan Pachikov, de oprichter van Parascript, met Bill Gates in 1990

Microsoft-leidinggevenden hebben tijdens deze verkiezingscyclus duidelijke steun voor Biden getoond, met bijna $ 2 miljoen aan hem gedoneerd in zijn poging om Trump te verdrijven. Bovendien schonk de vrouw van voormalig Microsoft-CEO Steve Ballmer het maximale bedrag voor een persoon aan de Biden-campagne, terwijl de huidige president van Microsoft, Brad Smith, inzamelingsacties organiseerde voor Biden. Kevin Scott, chief technology officer van Microsoft, heeft ook gedoneerdmeer dan $ 50.000 om de verkiezingsinspanningen van Biden te ondersteunen, en Reid Hoffman, de oprichter van LinkedIn die in het bestuur van Microsoft zit, was een van de grootste donateurs van Biden in deze campagnecyclus en bracht meer dan een half miljoen naar Biden, de DNC en aanverwante PAC’s. Aan de RNC gelieerde ondernemingen hebben gedoneerd tijdens deze verkiezingscyclus, maar die donaties vallen in het niet bij de bijdragen aan de DNC en Biden.

Momenteel wordt de Amerikaanse verkiezingsinfrastructuur gecontroleerd door de Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Department of Homeland Security, onder leiding van Chris Krebs, die een topman van Microsoft was voordat hij zijn huidige functie op zich nam. Onder leiding van Krebs omvat het verkiezingscentrum van CISA voor 2020 vertegenwoordigers van grote bedrijven in Silicon Valley, waaronder Google, Facebook en Twitter, evenals niet-gespecificeerde “verkiezingstechnologie” -bedrijven. Het centrum werkt ook samen met het Center for Internet Security, dat wordt gefinancierd door eBay-miljardair Pierre Omidyar’s Democracy Fund en heeft verschillende leden van het cyberbeveiligingsteam van de regering-Obama en / of de Nationale Veiligheidsraad in het bestuur.. Microsoft werkte rechtstreeks samen met de inspanningen van het Center for Internet Security met betrekking tot de verkiezingen van 2020 afgelopen juni en IBM is ook een partnerschap aangegaan met het centrum.

Krebs heeft in zijn hoedanigheid van CISA-directeur gepleit voor de landelijke implementatie van de controversiële ElectionGuard-software van Microsoft . ElectionGuard is mede ontwikkeld door Microsoft en Galois, een cybersecurity-aannemer voor de nationale veiligheidsstaat, wiens enige investeerders het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) van het Pentagon en het Office of Naval Research zijn. In de afgelopen twee jaar heeft Microsoft overeenkomsten gesloten of is het bezig met het opstellen van overeenkomsten met de belangrijkste fabrikanten van stemmachines in de Verenigde Staten. Microsoft heeft de afgelopen week verschillende keren publiekelijk verklaarddat het verwacht dat ElectionGuard op grote schaal in het hele land zal worden aangenomen voor de presidentsverkiezingen van 2024 en ogenschijnlijk alle daaropvolgende presidentsverkiezingen. ElectionGuard ontving onlangs een lovende recensie van het neoconservatieve American Enterprise Institute.

Stepan Pachikov en de DNC’s “Russian Interference” Double Standard

Gezien zijn partners zou het niet moeten verbazen dat de oprichter van Parascript en veel werknemers nauwe banden hebben met prominente miljardairs in Silicon Valley en bekend staan ​​om hun steun aan de Democratische Partij en hun afwijzing van president Trump.

Paragraaf International, moet worden opgemerkt, werd opgericht door een team van immigranten uit de Sovjet-Unie onder leiding van Stepan Pachikov en gefinancierd door Amerikaanse durfkapitalisten. Als Paragraaf International sloot het in de jaren negentig verschillende grote deals met Apple en Microsoft voordat het in 1996 Parascript werd. De meeste topmanagers van Parascript zijn Russische staatsburgers die al decennia bij het bedrijf werken, te beginnen toen het Parascript was.

Pachikov is, zoals gezegd, beter bekend als medeoprichter van Evernote. De oprichter en CEO van Evernote, Phil Libin, heeft nauwe banden ontwikkeld met Jeff Bezos van Amazon en Reid Hoffman van LinkedIn. Pachikov, zoals velen in Silicon Valley, is een fervent transhumanist die blijft bevorderen van het gebruik en de ontwikkeling van de hersenen implantaten aan “verbetering van het geheugen” en “ dromen van onsterfelijkheid door het uploaden van alle herinneringen aan kunstmatige intelligentie.” In feite was Pachikovs oorspronkelijke visie voor Ever note een hersenmachine-interface waarmee een gebruiker “alles kon onthouden”. In een stuk voor de blog van Ever Notegeschreven door Pamela Rosen, geeft Pachikov zijn overtuiging aan dat “toekomstige technologie [zal bestaan] als een letterlijke fysieke uitbreiding van het menselijk brein, misschien als een ingebedde chip”, waarbij Pachikov eraan toevoegt dat “we geen keus hebben” als het gaat om het samenvoegen van de menselijk lichaam met machines. “Het is gewoon een ander soort integratie”, stelt hij.

Naast zijn omhelzing van het transhumanisme, is Pachikov al lange tijd donor van kandidaten voor de Democratische Partij, die heeft bijgedragen aan Obama in zijn presidentiële campagnes, Hillary Clinton in haar mislukte presidentiële campagne van 2016 en eerdere senatoriale campagnes, en aan de Democratische Partij bij deze verkiezingen fiets. Pachikovs afkeer van Donald Trump was het onderwerp van zijn 2016 Bloomberg opiniestuk getiteld ” Russian-Americans Don’t All Back Trump .”

Gezien deze achtergrond is een ding dat bijzonder vreemd is aan de rol van Parascript bij de verkiezingen van 2020, dat er geen klachten waren van het Democratisch Nationaal Comité of enige prominente “Russiagaters” over een bedrijf dat is opgericht en grotendeels wordt bemand door Russische burgers. Russen die zo nauw betrokken zijn bij de verificatie van post-in-stembiljetten bij zeer omstreden presidentsverkiezingen, vooral wanneer dergelijke technologie ervan wordt beschuldigd bevooroordeeld te zijn tegen etnische minderheden en immigranten voor wie Engels een tweede taal is, is iets waarvan je zou denken dat het zou oproepen verontrusting van degenen die zich zorgen maken over buitenlandse inmenging in ons verkiezingsproces.

De DNC en vele prominente Democraten hebben claims ingediend (in diskrediet gebracht ) van Russische verkiezingsinmenging namens Donald Trump (en tegen Hillary Clinton) tijdens de verkiezingen van 2016, met veel waarschuwing in de afgelopen maandendat “Russen” zich zouden willen bemoeien met de 2020-wedstrijd tussen Donald Trump en Joe Biden. Inderdaad, zeer omstreden delen van het land, waaronder Clark County, Nevada, gebruikten de software van Parascript en werden vervolgens beschuldigd van verkiezingsfraude, iets dat vermoedelijk overal de woede van Russiagaters zou opwekken. Maar aangezien voorstanders van Russiagate over het algemeen aanhangers zijn van Biden en kritisch zijn over Trump, lijkt het erop dat uitstekende kansen om het in diskrediet geraakte Russiagate-verhaal nieuw leven in te blazen, snel terzijde worden geschoven wanneer het hun favoriete kandidaat ten goede komt.Lees ook:  Ja, het WHO-rapport waarschuwt voor een wereldwijde griepuitbraak die de wereld binnen 36 uur kan omcirkelen en 80 miljoen mensen kan doden

Comments

comments