De COVID-stijging in de winter staat voor de deur – Trump en de Republikeinen negeren het gewoon

De COVID-stijging in de winter staat voor de deur – Trump en de Republikeinen negeren het gewoon

16 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump achtervolgt electorale waanvoorstellingen en houdt zijn hele partij gegijzeld, en veroordeelt duizenden anderen ter dood.

Afgelopen zomer   verwelkomde gouverneur Kristi Noem van South Dakota motorrijders uit het hele land op de jaarlijkse bijeenkomst in de stad Sturgis. Honderdduizenden kwamen opdagen en ze feesten alsof er geen morgen was. Noem, een rijzende Republikeinse ster, heeft de staatsbeurs niet geannuleerd en weigerde veel advies te geven over hoe te voorkomen dat COVID-19 zou worden verspreid. Omdat de caseload van de staat tijdens de herfst snel steeg, gaf Noem $ 5 miljoen  aan federaal COVID-hulpgeld uit  om advertenties te maken om toerisme aan te moedigen.

Ze heeft alle adviezen van de CDC afgewezen en  heeft duidelijk gemaakt  dat ze ook alle mandaten van de nieuwe regering zal trotseren. Ze zegt dat ze het aan haar mensen overlaat om te doen wat het beste is voor hun gezin, omdat ze vrijheid waardeert. Blijkbaar vindt ze dat deze mensen ook de vrijheid moeten hebben om onschuldige omstanders te besmetten.

Morgen is er. De staat wordt nu  beschouwd  als een van de ergste COVID-hotspots ter  wereld  en ziekenhuizen bevinden zich in een wanhopige situatie. Afgelopen weekend schreef een verpleegster uit South Dakota  dit verontrustende bericht op Twitter :

Ik heb een avond vrij van het ziekenhuis. Terwijl ik met mijn hond op mijn bank zit, kan ik niet anders dan denken aan de Covid-patiënten van de afgelopen dagen. Degenen die opvallen, zijn degenen die nog steeds niet geloven dat het virus echt is. Degenen die tegen je schreeuwen om een ​​magisch medicijn en dat Joe Biden de VS gaat ruïneren. En dat terwijl hij naar adem snakt op 100% Vapotherm. Ze vertellen je dat er een andere reden moet zijn waarom ze ziek zijn. Ze noemen je uit en vragen waarom je al die “spullen” moet dragen omdat ze geen COViD hebben omdat het niet echt is. Ja. Dit gebeurt echt.

Ik weet zeker dat het dat doet. Hier zijn enkele Amerikanen die simpelweg weigeren de dreiging serieus te nemen, zelfs als een familielid is bezweken aan het virus:

No Title

“Can the masks really defend a microbe coming through the weaving of the fiber? I kinda doubt it.” – for heaven’s sake why would ABC give airtime to this painfully misguided view? We already understand there are lots of ignorant Trump supporters out there! pic.twitter.com/iRorDHzZkA

Noem wordt al genoemd als mogelijke presidentskandidaat in 2024 of daarna, wat logisch is. Ze is een van de natuurlijke erfgenamen van Donald Trump, gebruikt zelfs zijn gepatenteerde leugens en praatjes over het virus en vertelde de wetgevers onlangs dat ‘we in South Dakota geen eenduidige aanpak hebben gevolgd en de resultaten zijn was ongelooflijk. ” Ongelofelijk ja. Ongelofelijk gruwelijk.

Wat ze haar staat heeft aangedaan, doet Trump en de Republikeinse Partij het hele land aan. De wintergolf die alle wetenschappers voorspelden, staat voor de deur en is erg slecht. De president en zijn regering proberen obsessief hun kiezers ervan te overtuigen dat de verkiezingen van hen zijn gestolen (wat een leugen is), zodat ze niet eens pretenderen geïnteresseerd te zijn in de zich snel uitbreidende pandemie. Republikeinse functionarissen  worden in alles vermist, waarbij senatoren zelfs  weigeren om  op de zondagochtendshows te verschijnen voor het geval ze zouden kunnen worden gevraagd uit te leggen waarom hun president en hun partij kantelen naar electorale windmolens terwijl in sommige staten koelwagens worden gevorderd omdat de lijkenhuizen zijn allemaal vol.

Welnu, er zijn er die graag doorgaan met het verspreiden van roekeloze desinformatie:

No Title

Rand Paul: We have 11 million people in our country who have already had COVID. We should tell them to celebrate. We should tell them to throw away their masks, go to restaurants, and live again because these people are now immune(they are not immune) pic.twitter.com/Un2CQ1b5Tg

Lees ook:  Coronavirus: Het enige dat zich 'exponentieel' verspreidt, is angst

De Washington Post  meldde  dat ondanks officiële protesten van het tegendeel, “veel overheidsfunctionarissen een portret van chaos schetsen, waarbij senior adviseurs enkele van de meest twijfelachtige instincten van Trump over de pandemie mogelijk maken.” Als voorbeeld verwijzen ze naar de schijnbare overtuiging van de stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, dat “een van de belangrijkste manieren waarop het virus wordt verspreid, is dat obers de kopjes van verschillende mensen in restaurants aanraken”.

En ze doen dit omdat het Witte Huis zelf misschien wel de beroemdste hotspot ter wereld is, omdat het de locatie was van twee superspreader-evenementen die talloze personeelsleden, Republikeinse functionarissen, Trump-familieleden en zelfs de president zelf misselijk maakten. . Meer dan 130 leden van de geheime dienst  zijn naar verluidt in quarantaine vanwege Trump’s roekeloze campagnereizen.

En volgens de Post hebben de gezondheidsinstanties niet mogen samenwerken met het Biden-transitieteam te midden van een verslechterende volksgezondheidscrisis. Ze vragen niet langer om advies van gezondheidsdeskundigen voordat ze evenementen meer plannen.

Veel hiervan is naar verluidt toe te schrijven aan Jared Kushner, die verantwoordelijk was voor het overhalen van Trump om niet meer de moeite te nemen te doen alsof hij om het virus gaf, en die de meest verderfelijke ‘adviseur’ van allemaal, dr. Scott Atlas, een radioloog van de conservatieve Hoover, aanriep. Institute en regelmatig op Fox News. Er is niemand meer verantwoordelijk voor het verspreiden van een  ruwe “kudde immuniteit” -theorie  zonder te begrijpen dat dit alleen kan gebeuren zonder een massaal verlies van mensenlevens in combinatie met een vaccin en mitigerende strategieën in de loop van de tijd.

Atlas is er nog steeds mee bezig. Nadat de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, een aantal nieuwe beperkingen had aangekondigd om te proberen de snelle verspreiding van het virus in haar staat op zondagavond in te dammen,  tweette Atlas:  “De enige manier waarop dit stopt, is als mensen opstaan. Je krijgt wat je accepteert. #FreedomMatters. #StepUp “Hij was  zeer verontwaardigd  toen werd gesuggereerd dat hij niet zou aanzetten tot geweld in een staat waar onlangs gewapende militieleden zijn gearresteerd omdat ze plannen hadden om de gouverneur te ontvoeren en te executeren vanwege COVID-beperkingen.

Aantallen stijgen exponentieel.  De VS hebben op zondag 11 miljoen COVID-gevallen gemeld, en dat waren er nog maar 10 miljoen een week geleden. Een op de 400 mensen is sindsdien positief getest. Met de lakse houding die bij ongeveer de helft van de bevolking wordt aangetroffen, zullen ook het aantal ziekenhuisopnames en sterftecijfers snel stijgen.

Ed Yong van de Atlantische Oceaan tweette een huiveringwekkende herinnering voor het land:

No Title

In this story, I noted Iowa is already out of staffed beds. ICUs are at capacity. https://t.co/is2NGHdwRPHere are Iowa’s cases. The 12-day lag between cases & hospitalizations means people in the blue portion will be trying to enter those full ICUs over the next 2 weeks. HOW? pic.twitter.com/CG8hlzLQd3

No Title

Another way to think about these lags is that some of the people who are infected on Thanksgiving will enter the hospital in the middle of December, and the morgue around Christmas. pic.twitter.com/S9kqHW981l

Hij vervolgde met een herinnering om de langeafstandsvoertuigen niet te vergeten. “Veel van de 1,5 miljoen Amerikanen die deze maand besmet zijn – veel jonge en vorige gezonde – zullen tot ver in 2021 nog steeds ziek zijn.”

In North Dakota staan  ambtenaren toe dat  COVID-positieve gezondheidswerkers blijven werken. Ze hebben geen keus. Er is een tekort, en in tegenstelling tot in de lente, toen gezondheidswerkers uit het hele land kwamen om te helpen in het noordoosten, is het hele land deze keer getroffen en kunnen ze niet worden gespaard. In feite, terwijl federale en deelstaatregeringen spelletjes hebben gespeeld en we allemaal zijn afgeleid door de Trump-show, gaan die eerstelijnswerkers elke dag, maand na maand aan het werk om met deze dodelijke ziekte om te gaan. Ook het burn-outpercentage groeit snel.

Zoals Yong in dit artikel schrijft  : “De meest waardevolle hulpbron die het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem heeft in de strijd tegen COVID-19 is niet een of ander wondermiddel. Het is de expertise van zijn gezondheidswerkers – en ze zijn uitgeput.” Er is onderweg geen hulp. De federale regering is verlamd omdat de president zelfs nog minder bekwaam is dan hij was voordat hij de verkiezingen verloor en de meeste Republikeinse gouverneurs hebben hun handen min of meer van het probleem gewassen. Alle anderen worstelen in hun eentje. We staan ​​voor een paar zware maanden.

Lees ook:  Live resultaten voor de presidentsverkiezingen van 2020

Comments

comments