Waarom Trump de democratie aanvalt

Waarom Trump de democratie aanvalt

16 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Fred Hiatt van de Washington Post vat de verschillende theorieën samen over wat Trump eigenlijk doet met zijn zinloze weigering om toe te geven aan de verkiezingen ondanks het feit dat hij duidelijk verloor. Bij iemand anders zou je het hebben over het doen van een soort van interventie en het krijgen van professionele hulp, maar dit is Trump en hij handelt elke dag irrationeel en zijn aanhangers zijn er dol op, dus hij blijft aan de macht en doet wat hij doet:

Scenario 1 : begin met de grote leugen: dat de verkozen president Joe Biden de verkiezingen heeft gestolen. Verkondig het vanaf het moment dat de opiniepeilingen sluiten, herhaal het vaak en luid.

Zet rechtse media onder druk om de leugen te versterken, en laat de zweep knallen zodat je gezelschap het herhaalt.

Stuur de advocaten op pad om verhalen over fraude te verzamelen. Er is geen, maar het doet er niet toe; genereert onzin, en zet vervolgens de republikeinen van de provincie en de staat onder druk om eerlijke tellingen omver te werpen en naar behoren gekozen kiezers te vervangen.

Zorg ervoor dat wanneer de bedrieger het Congres bereikt, uw partij de schertsvertoning zal onderschrijven. Op dat front kan hij nog steeds hopen: Republikeinen zoals House Minority Leader Kevin McCarthy (Californië), Senate Judiciary Committee-voorzitter Lindsey O. Graham (SC) en Senate Majority Leader Mitch McConnell (Ky.) Tot nu toe juichen of berusten in zijn fictie.

Zorg er ook voor, zoals Robert Kagan  in dit gedeelte voor de verkiezingen uiteenzette , dat de “power ministries” bij u zijn. Een meegaande procureur-generaal William P. Barr droeg officieren van justitie op op zoek te zijn naar fraude; het ministerie van Defensie leek minder betrouwbaar, dus ontsloeg Trump  minister van Defensie Mark T. Esper .

Andere ontslagen zullen volgen als dat nodig is, en dan zal elke basis worden gedekt: staatsambtenaren nemen deel aan de Grote Leugen, de Senaat speelt mee, het Hooggerechtshof slaat elke uitdaging aan, en militaire, inlichtingen- en wetshandhavingsinstanties staan ​​klaar om ermee om te gaan. alle populaire bezwaren.

Ik ben ervan overtuigd dat ze echt bereid waren om met dit scenario mee te gaan. Ze hadden sinds juni echte advocaten opgesteld in de swing-staten, klaar om te vechten, vooral in Pennsylvania, waar ze die zaak hadden over de te laat arriverende stembiljetten. Hij drukt elke gedachte uit die door zijn hoofd gaat, dus vertelde hij ons dit tijdens de laatste weken van de campagne. Maar het hing ervan af of de verkiezingen dichtbij waren en neerkwamen op één staat. Dat gebeurde niet – en de overwinning in Pennsylvania was te groot voor hen om al die kiezers die de toen geldende regels volgden om de verkiezingen ongedaan te maken, hun stemrecht te ontnemen.

Zooo:

Scenario 2 : Trump weet dat hij heeft verloren en moet zijn ambt op 20 januari verlaten, maar hij is de grond aan het zouten om regeren onmogelijk te maken voor Biden terwijl hij zijn eigen politieke en financiële comeback voorbereidt.

In dit scenario is de grote leugen geen middel om de verkiezingen ongedaan te maken, maar een list om zoveel mogelijk van de bijna 73 miljoen kiezers van Trump ervan te overtuigen dat Biden geen legitiem gekozen president is. Zij zullen op hun beurt de Republikeinen in het Congres onder druk zetten om Biden’s inspanningen om verdeeldheid te genezen en dingen voor elkaar te krijgen, te belemmeren.

Nadat hij zijn ambt heeft verlaten, zal Trump de wrok aanwakkeren om geld in te zamelen om nieuwe bedrijven te ondersteunen en oude schulden te betalen. De gestolen verkiezingen zullen de verloren zaak zijn die hij inlost door zich in 2024 opnieuw kandidaat te stellen  voor president .

Dit is wat ik denk dat hij aan het doen is. Natuurlijk vindt hij het vernederd dat hij beslissend verloor, maar hij heeft vaak mislukkingen in zijn leven gehad waardoor hij zich een weg naar buiten kon banen en anderen ertoe kon brengen hem te redden, soms meer dan eens. Ik denk dat hij dat nu uitwerkt. Zijn verbale slip op vrijdag over ‘de volgende regering …’ en zijn wel / niet toegekende tweets geven aan dat hij weet dat de mal op is, hij gebruikt deze vernietiging van het geloof in de democratie gewoon als een wapen voor zijn eigen persoonlijke doeleinden (en de GOP is gaan ermee akkoord omdat ze zelf al 20 jaar of langer onze democratie kapot maken.)

Dan is er dit:

Scenario 3 : Trump heeft geen plan, maar haalt uit van woede en ongeloof dat hij een verkiezing had kunnen verliezen.

In dit scenario is de zuivering van het Pentagon een vereffening van rekeningen van mensen die hij kwalijk neemt en een verwoede poging om intelligentie te declassificeren waarvan hij denkt dat hij zijn imago zal oppoetsen. McConnell en anderen spelen gewoon mee totdat zijn woede opbrandt. Barr’s memo is bedoeld om de president te sussen, zorgvuldig geformuleerd om elke actie uit te sluiten. De rechtszaken in strijdtoneelstaten zijn zielige pogingen om een ​​gewond ego te kalmeren, achtervolgd door tweederangs advocaten, zonder hoop op succes.

Ja, dat hoort er vrijwel zeker bij. En zoals Hiatt zegt, zijn waarschijnlijk elementen van alle drie betrokken bij dit belachelijke spektakel. Hij geeft niet om abstracte concepten zoals waardigheid of nalatenschap – hij geeft alleen om de nieuwscyclus van vandaag en zijn eigen persoonlijke welzijn – dus hij had kunnen hopen op een nauwere verkiezing en had zijn toekomst uit de macht in de rug van zijn geest de hele tijd. En hij is een infantiele dwaas die een driftbui heeft. Dat is vanzelfsprekend.

Hiatt concludeert:

Eén ding is zeker: de weigering van Trump om zijn nederlaag te erkennen, schaadt de Amerikaanse democratie … We gingen ervan uit dat, in tegenstelling tot zoveel landen in de wereld, het verliezen van gevestigde exploitanten op een elegante manier zou wijken, wetende dat zij – of hun partij – een andere dag een kans zouden hebben .

Trump heeft dat veranderd. In de wereld die hij vormgeeft, zijn verkiezingsresultaten iets waar je partijdige ambtenaren op aandringt om ze ongedaan te maken. De realiteit is wat je zegt dat het is. Vreedzame overdracht van macht is voor chumps.

McConnell en McCarthy en de rest van hun laffe groep maken deze degradatie mogelijk. De lessen zullen niet verdwijnen als Trump dat doet.

Nee. Vanaf het moment dat Mitch McConnell in 2016 de zetel van het Hooggerechtshof van Barack Obama had gestolen, was het duidelijk dat de Republikeinen eindelijk helemaal los waren gegaan. Ze maakten duidelijk voordat Trump zelfs maar werd genomineerd dat ze niet langer om hypocrisie gaven en met alle mogelijke middelen de macht zouden behouden. Trump maakte dat gemakkelijker door alle stroppen en pijlen uit de rest van het land te pakken en hen te laten doen alsof ze in het geheim voor hem in verlegenheid waren gebracht, maar niet echt iets konden doen omdat hun kiezers een hoop rubes zijn en je kunt het niet zeggen ze alles.

Ze weten nu dat ze overal mee weg kunnen komen als ze de juiste hefboomwerking vinden. Het is nu wijd open. Het door Hiatt belichaamde ringwegstelsel begint daar eindelijk grip op te krijgen. Eens kijken of het blijft plakken.

Comments

comments