Het is rustig rondom Trump

Het is rustig rondom Trump

18 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Na een flitsende start met vergaande beschuldigingen over fraude bij de presidentsverkiezingen, die hij gewonnen zou hebben, en aankondigingen van rechtszaken waarin hij dat zou bewijzen, is het betrekkelijk rustig geworden.

Anderzijds heeft Trump zich nog niet gewonnen gegeven. Dus mogen we nog vuurwerk verwachten? Of sputtert het uit als een nachtkaars? Of wordt er niks bewezen, maar blijft hij zitten tot hij uit het Witte Huis wordt gedragen? De eerste rechtszaken, en pogingen om zaken aanhangig te maken bij lokale rechtbanken, waren voor Trump geen opsteker, ook al was er voor hem ook wel goed nieuws. Voor zijn tegenstanders andermaal een reden om een beroep op hem te doen om zijn verlies toe te geven, en Joe Biden te feliciteren. Onder andere Obama maakt zich zorgen over de toekomst voor de democratie in de Verenigde Staten als Trump het er op aan laat komen.

Wat bijdraagt aan de relatieve stilte, is dat de ‘Gevestigde Media’, en de ‘platforms’, Trump nu openlijk censureren als hij over fraude begint. Daarnaast hebben ‘Never-Trump’-partijgenoten, die eerder het ‘Lincoln Project’ hebben opgezet om van Trump af te komen, de jacht geopend op zijn advocaten. Waar die met de staart tussen de benen afdruipen, bang om na de ‘Big Reset’ die eraan zit te komen zonder werk te zitten, of alleen zaken in de ‘sociale advocatuur’, waar in de Verenigde Staten geen droog brood mee te verdienen valt, wordt het er voor Trump zeker niet eenvoudiger op. Dat er geen strorm opsteekt als politici advocaten zo openlijk chanteren, is ook kenmerkend voor het klimaat en de rol van de ‘Gevestigde Media‘ in deze.

Lees ook:  Europese gezondheidszorg kapotbespaard door neoliberaal beleid

Op zich is het een peulenschil om fraude bij verkiezingen in de Verenigde Staten aan te tonen. HIER het verhaal van een bejaarde dame die al dertig jaar niet stemde, en ineens geregistreerd stond als ‘Democrate’, en ook zo gestemd zou hebben, in 2017. Dat had dus niks met deze verkiezingen te maken. Maar HIER een identiek verhaal, waarbij het ging over een vrouw die van de ene naar de andere staat was verhuisd. Maar iemand had, onder haar naam, met haar geboortegegeven, op het oude adres, een stemformulier aangevraagd voor stemmen per post. En inmiddels wemelt het van dat soort verhalen. Daarbij zou de verificatie per handtekening handmatig zijn teruggeschroefd naar een ’40% nauwkeurigheid’. Zo zijn er ook mensen die jaren na hun dood nog stemmen. Maar om dat allemaal na te trekken, en te verifiëren, gaat járen duren. Er daar gaan Biden en de zijnen niet op zitten wachten. En het Hooggerechtshof ook niet.

Zou Trump kunnen bewijzen dat dit niet individuele fraudeurs betreft, met een passie voor politiek, en voor die vriendelijke Joe Biden, maar een van bovenaf georchestreerde coup-poging, dan zou dat uiteraard anders liggen. Maar in het huidige censuur-klimaat is het dan nog steeds de vraag of hij dat voor het voetlicht weet te brengen, en of hij toegang krijgt tot de rechtbanken die hij nodig heeft om er juridisch ‘hard’ bewijs van te maken. En ja, natuurlijk is het verschrikkelijk beschamend dat ze in de Verenigde Staten niet allang dat soort fraude met wortel en tak hebben uitgeroeid.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  In gesprek met Thierry Baudet

De advocate van Generaal Flynn, die inmiddels (buiten beeld van de ‘Gevestigde Media’) de vloer heeft aangeveegd met de beschuldigingen tegen haar cliënt, het ‘Openbaar Ministerie’, de regering van Obama, én de rechtbank, keurig volgens alle procedures, meent eveneens dat er sprake is van grootschalige, bewijsbare, van bovenaf georganiseerde fraude, en ze kondigde in een interview aan dat het juridische team rond Trump de ‘Kraken’ in zou zetten. Die dame is geen Trump, en ze flapt er niet zomaar iets uit. Dus zou er nog iets in de pijplijn zitten?

Degenen die menen dat Trump dit niet gaat redden doen een beroep op hem om alles openbaar te maken rond ‘Russiagate’, bij wijze van afscheidscadeau, of ‘trap na’. Anderzijds is die specifieke kennis ook veel waard in het ‘politieke spel’, maar niet meer als je het vrijgeeft. Mijn kennis van het juridische oerwoud in de Verenigde Staten waar het verwijst naar verkiezingen schiet hier tekort om u een overzicht te geven van alle mogelijk vervolgstappen, als Trump de handdoek niet in de ring gooit. In elke staat gelden ook weer andere regels. En het zijn de individuele staten die primair verantwoordelijk zijn voor de integriteit van de verkiezingen. Procedurele fouten bieden Trump nog altijd kansen, terwijl het tellen nog doorgaat, sommige reeds getelde stemmen weer moeten worden afgetrokken van de reeds gepubliceerde totalen, en in Georgia het tellen opnieuw is begonnen.

Naast fraude met poststemmen is een andere grote ‘klapper’ voor wie kwade bedoelingen heeft, de soft- en hardware in machines en computers die worden gebruikt. Ook daar geen gebrek aan geruchten, en zelfs een alweer wat ouder interview met een directeur van ‘Dominion’, die stemmachines levert, waarin hij toegeeft dat de uitslag via die machines te manipuleren is. Maar hoeveel van die verdenkingen zijn doodlopende straatjes? Zo verscheen er op enig moment een filmpje dat moest bewijzen dat er gefraudeerd was, terwijl dat identieke filmpje eerder was gebruikt om verdenkingen van fraude bij Russische verkiezingen te ondersteunen. Het lijken misschien pogingen om het standpunt van Trump te ondersteunen, maar ze zuigen slechts tijd en energie weg van de meest kansrijke claims. Dus ‘desinformatie’, en het leveren van materiaal dat gemakkelijk ‘debunked’ kan worden, om vervolgens bij associatie alle claims overboord te kieperen.

Lees ook:  In oorlogen en wapens geloven we

Belangrijker voor ons in Nederland is of we ook iets gaan leren van deze aanfluiting? Temeer daar een weelde aan partijen ineens mooie mogelijkheden lijkt te zien in stemmen per post. En over ’stemmachines’ is eerder al het nodige te doen geweest, ook in Nederland. Een combinatie van niet bepaald ongefundeerde twijfel aan de integriteit van het electorale systeem, gekoppeld aan economisch zware tijden, plannen voor een ‘Big Reset’ die verder niet aan de kiezer worden voorgelegd, een pandemie die maar blijft opduiken, een deken van censuur die wordt uitgerold, en burgeroorlog in de Verenigde Staten, of iets wat daar dicht tegenaan hangt, zou ik op dit moment een hogere prioriteit geven dan de eksterogen van ‘TransTruus’, of wie er de ‘Gemaskerde Zanger’ is, en hoe hoog de extra belasting moet zijn voor ‘thuiswerkers’ om noodlijdende banken uit de wind te kunnen houden.

In een flits kan alles veranderen.Comments

comments