De verloren zaak van Trump

De verloren zaak van Trump

20 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De president is all-in op een strategie uit de jaren 1870 om de zwarte stemmen van hele steden teniet te doen.

De laatste ontwikkelingen in het Amerikaanse democratische proces zijn niet per se echt democratisch :

• De twee Republikeinse leden van het vierkoppige Wayne County, Michigan, die aanvankelijk weigerden om de resultaten van Detroit te certificeren, maar om na een urenlange vergadering van gedachten te veranderen en om hen te stemmen … hebben verklaard dat ze re -changed hun verstand en denk niet dat de resultaten moeten worden gecertificeerd na alles. (Een van hen zegt dat Donald Trump haar na de vergadering aan de telefoon heeft gesproken , hoewel ze beweert dat hij haar niet heeft gevraagd haar stem voor certificering af te wijzen.) Voor zover iedereen kan zien, heeft deze ‘terugname’-verklaring echter geen wettelijke macht. De wervingsraad op staatsniveau van Michigan komt maandag bijeen om de stemmen van de staat als geheel te certificeren. Het is ook tweeledig; zegt een van zijn Republikeinse ledenhij kan vragen om de certificering uit te stellen om te onderzoeken of stemmachines de stemmen van Trump in Biden hebben veranderd. (Hierover later meer.)

• De Republikeinse leiders van het staatshuis en de senaat in Michigan zeggen dat ze hebben ingestemd met een uitnodiging voor een ontmoeting met Donald Trump op vrijdag in het Witte Huis, waar ze, naast hen bloot te stellen aan niveaus van coronavirusverzadiging die waarschijnlijk tot de hoogste in het Westen behoren halfrond, wordt van hem verwacht dat hij hen probeert over te halen om te proberen de verkiezingsresultaten van Michigan te negeren en pro-Trump-kiezers naar het kiescollege te sturen op basis van de redenering dat de stemmen van Detroit frauduleus zijn. Voor wat het waard is, hebben beide wetgevende leiders van Michigan eerder erkend dat Joe Biden hun staat lijkt te hebben gewonnen en zeiden dat de wetgevende macht niet zal ingrijpen bij het tellen van de stemmen.

• Trump-advocaat Rudy Giuliani hield een persconferentie op het hoofdkantoor van het Republikeinse Nationale Comité waarin hij eerdere beweringen herhaalde dat de stemmen in Detroit en Philadelphia frauduleus zijn; gelijktijdige rapportage door Reutersgeeft aan dat de campagne van plan is om ook in Pennsylvania een electorale opheffing van de staatswetgevende macht te proberen. Zoals uitvoerig is gedocumenteerd op Slate en elders, presteerde Biden in feite beter dan Hillary Clinton met grotere marges in wittere buitenwijken dan hij deed in overwegend zwarte steden, en de verschillende snel afgewezen rechtszaken van de Trump-campagne hebben dezelfde hoeveelheid bewijs van fraude opgeleverd in stedelijke gebieden (geen) zoals ze hebben van fraude in de buitenwijken (geen). Het enige dat de stemmen onderscheidt die de campagne nu wil dat wetgevers proberen te diskwalificeren, is dat ze zijn uitgebracht in gebieden met een meerderheid in het zwart.

Lees ook:  Bankrun niet meer ver weg (?) de bank speculeert met hoge winsten DE BURGERS NIETS VAN DAT!

• Een andere advocaat genaamd Sidney Powell sprak ook op het RNC-evenement en beweerde – serieus – dat Democraten nepstemmen genereerden door een fraude-algoritme te gebruiken, waarvan ze zei dat het oorspronkelijk was ontwikkeld door wijlen Venezolaanse linkse Hugo Chavez, op stemmachines gemaakt door een bedrijf genaamd Dominion in Colorado. Dit is het bedrijf dat de onderzoeker van de staat Michigan wil laten onderzoeken. Dominion heeft geen banden met Venezuela . Powell zei in een verklaring die de Republikeinse Partij later op haar Twitter-account benadrukte , dat haar doel om de verkiezingsresultaten ongedaan te maken is om “de Verenigde Staten van Amerika terug te eisen voor de mensen die voor vrijheid stemmen”.

• Ik vergat dit te vermelden, maar het verdient een eigen opsommingsteken: Monica Palmer, de Canvasser van Wayne County die met Trump aan de telefoon sprak, zegt dat ze is bedreigd door “antifa” van Grosse Pointe . Grosse Pointe is een notoir welvarende, exclusieve buitenwijk van Detroit; het is alsof je zegt dat je het doelwit bent van maoïstische doodseskaders uit East Hampton.

Al dit gedrag blijft absurd en zinloos lijken, omdat het ver buiten de voorwaarden valt waarop de hedendaagse Amerikanen verwachten dat er verkiezingen worden beslist. Dat betekent echter niet dat er helemaal geen historisch precedent is voor wat er gebeurt. Er is namelijk de “Redemption” -periode van de zuidelijke geschiedenis, waarin terreurgroepen, waarvan de KKK, wat je zou kunnen noemen het meest prominente legacy-merk, de resultaten van de burgeroorlog en de 14e en 15e Amendementen ongedaan wilden maken. Ze bereikten dit door verkiezingen te verstoren en zwarte burgers te doden om hun stemmen te onderdrukken en blanke gouverneurs en wetgevers te installeren, die vervolgens wetten aannamen die valse juridische rechtvaardigingen creëerden voor het handhaven van regeringen en verkiezingen die alleen voor blanken bestaan. Binnen een decennium of twee.

Dit is waar het bod van Trump om de verkiezingen te ‘winnen’ op neerkwam: de blanke wetgevers vragen om honderdduizenden stemmen te diskwalificeren op geen andere echte basis dan het ras van de mensen die ze hebben uitgebracht. Niemand heeft er tot nu toe mee ingestemd om hem ermee aan de slag te gaan, en de constitutionele situatie die het zou creëren, zou behoorlijk warrig zijn. (Het zou blijkbaar een zware lift zijn voor de rechtbanken, zelfs volgens de normen van de moderne rechtse rechterlijke macht , en daarna zou het door het Congres moeten gaan , waar er misschien manieren zijn waarop democraten in het Parlement het zouden kunnen verslaan .) Hij ‘ d moeten ook de resultaten in een derde staat naast Michigan en Pennsylvania omverwerpen om een ​​kiescollege een theoretische mogelijkheid te laten winnen.

Niettemin hebben de samenzweerderige verhalen die zijn advocaten en volgelingen vertellen – over hoe de dreiging van opstandelingen en buitenstaanders de massale beperking van het stemmen rechtvaardigt – meer dan een paar echo’s van wat de Southern Redeemers zeiden over hun misbruik door ‘scalawags’ en ‘ tapijtzakken. ” Op dit moment lijkt het een verloren zaak. Maar dat – de “verloren zaak” – is wat blanke zuiderlingen de Confederatie noemden, terwijl ze geleidelijk aan uitvonden hoe ze de principes ervan, staat voor staat, konden heroveren.

Lees ook:  Koude oorlog 2.0 en het gezoem rond de nieuwe ultrazware drone van Rusland

Comments

comments