Pandemiepaniek is ongegrond, gebaseerd op massahysterie en falend beleid

Pandemiepaniek is ongegrond, gebaseerd op massahysterie en falend beleid

20 november 2020 1 Door Indignatie redactie

Net als veel andere verontrusten vraag ik mij af wat er nu werkelijk speelt. Moet ik weer de nieuwe  bevelen volgen van een twijfelend kabinet wanneer na de zoveelste persconferentie weer wat regeltjes zijn gewijzigd? Voor veel mensen niet meer te volgen. Een brij van beteugelende regeltjes worden afgekondigd om te voorkomen dat onze ziekenhuizen overbelast raken en teveel patiënten overlijden aan Covid-19. De corona-epidemie is door de WHO gelabeld als een pandemie en dat betekent dat overheden diepgaande maatregelen mogen nemen om te voorkomen dat teveel mensen overlijden. De overheid is er per slot van rekening voor de burgers. Om ze te beschermen en de diensten te verlenen waar burgers recht op hebben. Hier in democratisch Nederland met flink wat partijen die ons vertegenwoordigen in de Tweede Kamer zit dat wel snor, zo denkt de gemiddelde burger. Nu we bijna een jaar ervaring hebben met deze epidemie wordt er steeds meer duidelijk over bijvoorbeeld het sterftecijfer.

Is er vertrouwen in vaccin

In maart 2020 claimde de WHO dat de IFR (het sterftepercentage) 3,4% bedroeg. Later bleek dat percentage aan de hoge kant te liggen. Er kwamen cijfers van andere wetenschappelijke bronnen waaruit bleek dat het percentage misschien maar 0,3% tot 0,5% bedraagt. Later ook bevestigd door de WHO die na een nieuwe studie met een sterftepercentage kwam van zelfs 0,23 procent: https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf . Ook is er twijfel binnen de medische wetenschap over de werking van de verschillende vaccins vanwege de snelheid waarmee deze ontwikkeld worden. Er is meer tijd nodig om de bijwerkingen in kaart te brengen. Ook daarover komen steeds meer publicaties: https://www.nbcnews.com/health/health-news/covid-19-vaccines-may-have-potentially-unpleasant-side-effects-n1247485 . Ik vrees dat er door de verwarrende brij aan berichtgeving over vaccins en latere vaccinatie nog veel twijfel ontstaat onder de bevolking. Bepaald niet bevorderend voor het vertrouwen in de beleidsmakers.

Lees ook:  Voor de derde keer deze maand waren we getuige van de grootste crash op één dag in de geschiedenis van de aandelenmarkt

Een crisis komt zelden alleen

Er rijzen steeds meer vragen over het coronabeleid van de overheid dat desastreus is voor ondernemers en werknemers in diverse sectoren. Nu mogen we in NL nog niet klagen omdat het MKB volop wordt gesteund door ons kabinet met de NOW-regeling, maar hoe zal dat volgend jaar zijn wanneer het geld op is. Het gaat hier om ons eigen belastinggeld. Daarmee moet straks de flink opgelopen staatsschuld worden afgelost en de begrotingsgaten worden gedicht van de komende jaren. Een belastingverhoging zou de samenleving niet accepteren als volgend jaar de economische gevolgen van de ‘coronacrisis’ voelbaar worden. Beleidsmakers gebruiken al te graag deze term omdat tante Corona makkelijk als schuldige van de crisis kan worden aangewezen. Niet wij beleidsmakers, maar Corona heeft het gedaan. Uitgestelde faillissementen en oplopende werkloosheid zijn een aanslag op het nationale BBP. Dat betekent weer lagere belastinginkomsten door dalende omzetten en dalend consumentenvertrouwen. Een ongeluk komt zelden alleen. Om ons heen zien we dat veel lidstaten van de EU nog strengere lockdownregels afkondigen. Dat betekent dat de coronaschade in de economische grootmachten Frankrijk, Duitsland, Italië aanzienlijk is. O ja, daarvoor is een coronanoodfonds in het leven geroepen, echter zijn er intussen flinke schermutselingen over ontstaan, Nogmaals, een ongeluk komt zelden alleen.

Lees ook:  Trump heeft een $ 259 miljoen reden om Iran te bombarderen

Gaan we de VS achterna?

Een belangrijke factor in een complexe economie is vertrouwen. Zonder vertrouwen in beleidsmakers van overheden en monetaire instituten zal er geen economische groei zijn. Als een groot deel van de samenleving twijfelt over een reeks van beteugelende maatregelen en onzeker is over de betrouwbaarheid van vaccins dan zal het vertrouwen in beleidsmakers kunnen omslaan naar wantrouwen met verdenking van creëren van chaos. Dan worden de aantallen complotdenkers en coronawappies groter en zullen meer mensen gaan demonstreren tegen het regeringsbeleid. Nog sterker, coronawappies zullen zich gaandeweg beter inlezen in de coronamaterie en hun buren en familieleden wakker schudden. Ondernemers en hun werknemers die economische schade ondervinden hebben de tijd gekregen om de laatste coronalessen te bestuderen. Mensen gaan de repressieve maatregelen van het kabinet bestrijden met demonstraties, vooral als het fatale beleid wordt voortgezet in de naderende winter. Als de griepjes en de aanverwante piek van luchtweginfecties in de eerste 3 maanden van 2021 weer opduiken en er massaal getest gaat worden. Angst en twijfel groeien, het wantrouwen groeit en de woede op de autoriteiten. Een ideale mix voor ordeloosheid in een verdeelde samenleving. Gaan we in Europa de VS achterna?

Vaccinatiepaspoort

Iedereen verlangt naar het oude normaal, niet naar het nieuwe normaal, zoals door sommigen wordt verkondigd. Niet met alle beperkingen van de anderhalve-meter-samenleving en afgelaste evenementen. Nu de opbeurende berichten van beursgenoteerde farmaceuten over hun vaccins op de voorpagina’s prijken worden sommigen enthousiast. Het einde van de ‘pandemie’ nadert. Naast de discussie of er nu wel of niet een echte pandemie was/is, is inmiddels de discussie gestart over het wel of niet verplicht stellen van vaccineren. Vaccinatie is in ons land niet wettelijke verplicht maar intussen wordt er wel nagedacht over een ‘indirecte vaccinatieplicht’. Zonder een bewijs van inenting(coronapaspoort?) krijg iemand geen toegang tot evenementen, openbare gebouwen, enzovoort. Dat zal een flinke discussie worden want de bereidheid om zich te laten vaccineren is behoorlijk gedaald. Uit een onlangs gepubliceerd onderzoek van I&O Research bleek dat in juni nog 73 procent van de ondervraagden bereid was, in september 65 procent en in november was nog maar 60 procent bereid zich te laten inenten.

Lees ook:  Merkel dreigt scholen weer te sluiten als ouders zich niet houden aan de regels

Bedenktijd

Heb zelf ook mijn twijfels. Hoor en lees teveel ongedefinieerde berichten over de gejaagde ontwikkeling van vaccins waarmee de grote farmaceuten enorme winsten boeken. De research, het testen en de toestemming van de autoriteiten voor de fabricage van vaccins duurt onder normale omstandigheden vele jaren, puur om veiligheidsmaatstaven. Ik vraag nog een mooi poosje bedenktijd. Gezien de dalende bereidheid voor vaccinatie zal er nog een stevig robbertje worden gevochten in politiek Den Haag. Niet alleen in de Tweede Kamer maar mogelijk ook op of rondom het Binnenhof. Al met al geeft het bar weinig vertrouwen op een goeie afloop van het gecontroleerd laten verdwijnen van tante Corona. In tijden van crises zijn meningen vaak sterk verdeeld en ligt een oplossing niet zomaar voor het oprapen. Het worden spannende tijden.

GWComments

comments