De COVID-reactie van de GOP: Give Me Liberty and Give Me Death

De COVID-reactie van de GOP: Give Me Liberty and Give Me Death

21 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De top 5 staten met de ergste uitbraken worden gerund door Republikeinen.

In het voorjaar, toen de uitbraak van het coronavirus zich vooral in het liberale noordoosten concentreerde – met een bijzonder wrede aanval op New York City – hadden conservatieven bezwaar tegen het idee van economische hulp en het verplicht dragen van een masker. President Donald Trump geloofde niet eens dat de stad te weinig persoonlijke beschermingsmiddelen voor haar belaagde gezondheidswerkers had. Waarom zou de rest van het land zich moeten houden aan de zogenaamde regels van New York?, was de vraag die sommige conservatieve intellectuelen stelden terwijl ze de wrok van de Republikeinse massa destilleerden. Het was frustrerend om te zien, aangezien de virulentie van het virus duidelijk betekende dat geen enkele regio gespaard zou blijven. En toch vond ik enige troost toen ik me voorstelde dat zodra het virus opdook in de staten die voornamelijk door Republikeinen worden bestuurd, de leiders van de rode staat en hun kiezers de dwaling van hun wegen zouden beseffen en snel hun onverschilligheid voor de verplichte volksgezondheid zouden terugdraaien om te redden levens.

Weer fout!

Acht maanden vooruitspoelen. Meer dan 250.000 mensen zijn omgekomen, de dagelijkse infectiecijfers zijn de hoogste ter wereld, en de mogelijkheid dat Republikeinen de ernst van de wetenschap serieus nemen, lijkt een door drugs veroorzaakte droom.

De tweede golf waarvan elke volksgezondheidsexpert ons vertelde dat deze in de herfst en winter zou instorten, onze ziekenhuizen zou overweldigen en elke week duizenden mensen zou doden, is gearriveerd. En toch hebben veel Republikeinse verkozen leiders in het hele land, ondanks de benarde situatie waarin het hele land zich bevindt, en in de nabije toekomst, hun presidentiële rolmodel gevolgd en volledig afstand gedaan van hun verantwoordelijkheid.

Sinds het begin van de pandemie is er een duidelijke manier om het besmettingspercentage te bestrijden terwijl de wereld op een vaccin wacht: betaal bedrijfseigenaren en werknemers om thuis te blijven, maak het dragen van een masker verplicht en beperk activiteiten die bekend staan ​​als superspreader-evenementen. Maar het zogenaamde machtigste land ter wereld (snel achteruitgaand) maakte een onmenselijke politieke berekening. Wat zijn een paar honderdduizend doden in naam van het robuust houden van de economie en de Republikeinse partij? Dit heeft natuurlijk tot een voorspelbare uitkomst geleid: de Verenigde Staten bevinden zich nu op het kruispunt van economische rampen en massadoden. Maar terwijl infecties omhoogschieten en de lichamen zich opstapelen, lijkt het erop dat de Republikeinse Partij niet meer onverschillig staat tegenover het lijden en de dood, maar het daadwerkelijk heeft omarmd. 

Trump is verbluffend onverschillig geweest voor het dodental en in plaats daarvan heeft hij zich schuldig gemaakt aan een aantal ongegronde claims van kiezersfraude, terwijl hij de verkozen president Joe Biden ervan weerhield om een ​​vliegende start te maken met een alomvattend, wetenschappelijk onderbouwd plan voor de volksgezondheid en de distributie van vaccins. Ondertussen hebben de tegenhangers van Trump op staatsniveau zich net zo slecht gedragen. Woensdag bood het Witte Huis de Republikeinen een dodelijk draaiboek aan. Nadat de Senaat was verdaagd voor het Thanksgiving-reces zonder wetgeving aan te nemen voor broodnodige economische hulp (geniet van je vakantie! We zullen hier gewoon doodgaan!), Sprak Stephen Moore, een van de economische adviseurs van Trump, dezelfde zin uit de lente na, wat impliceert dat al dit lijden en sterven is gewoon een probleem van de blauwe staat; alles is prima in rode staten.

No Title

WH economic adviser Stephen Moore on stimulus: “I don’t see Republicans budging on the blue state bailout, and the economy is doing fine — much better than anyone expected. We think the economy is strong because Trump didn’t go along with a deal”

Beste lezer, alles is niet in orde in de rode staten.

Volgens de New York Times wordt de top vijf van staten met de ergste uitbraken gerund door Republikeinen. In North Dakota is de situatie bijzonder nijpend. Ongeveer één op de 1.000 inwoners is overleden aan het coronavirus. Infecties liepen uit de hand en de Republikeinse regering Doug Burgum voerde eindelijk een maskermandaat uit , acht maanden na de volksgezondheidscrisis. Tegen de tijd dat hij actie ondernam, waren er in de hele staat slechts 18 IC-ziekenhuisbedden beschikbaar en waren er bijna 800 mensen overleden.

Het virus is ook uit de hand gelopen in South Dakota. Regering Kristi Noem, die zeker een medaille zou kunnen behalen in de beste Trump-achtige responsolympische spelen, heeft de ernst van de dreiging gebagatelliseerd, ontkend dat maskers werken ondanks het toenemende wetenschappelijke bewijs, en heeft in wezen South Dakotans verlaten om voor zichzelf te zorgen. Tot dusver zijn daar meer dan 700 doden gemeld. De staat, waar slechts 885.000 mensen wonen, heeft met 60 procent het hoogste testpositiviteitspercentage in het land. In Michigan, dat wordt geleid door de democratische gouverneur Gretchen Whitmire, stelden sommige Republikeinen in de staatswetgever voor haar af te zettenvoor de misdaad van … het implementeren van coronavirusbeperkingen. (Als ze niet bezig zijn met protesteren tegen levensreddende maatregelen, zijn de Michigan Republikeinen te vinden in het Witte Huis, in een poging Trump te helpen de wil van de kiezers in hun eigen staat omver te werpen .)

Lees ook:  We hebben niet genoeg N95 maskers om Pandemieën te voorkomen

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, opende berucht zijn staat veel eerder dan de volksgezondheidsfunctionarissen adviseerden en probeerde steden te verbieden hun eigen maskermandaten in te voeren voordat ze toegaf en in juli een mandaat over de gehele staat bevolen . Zelfs toen het aantal besmettingen in een gevaarlijke richting evolueerde, verzette Abbott zich tegen een andere lockdown. Deze strategie heeft tot desastreuze resultaten geleid. In El Paso, Texas, is de situatie zo nijpend geworden dat lokale functionarissen voor 2 dollar per uur gevangenen uit de gevangenis van de provincie hebben ingehuurd om lichamen te helpen verplaatsen uit overvolle mortuaria. Ziekenhuizen zitten zo vol met patiënten dat zorgverleners de zorg rantsoenerenen het sturen van patiënten naar andere faciliteiten. In een poging de verspreiding te vertragen, voerden stadsambtenaren een bevel tot stillegging uit. Maar een groep restaurants en de staat Texas daagden de stad voor de rechter , waar het bevel werd weggegooid. De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, die wordt onderzocht wegens een litanie van witteboordencriminaliteit, prees de beslissing en zei dat het “belangrijk is dat we de economie nooit meer afsluiten”.

No Title

I commend the 8th Court of Appeals for stopping El Paso Co. Judge Samaniego’s shutdown order – pending the final decision on the merits. It is important that we do not shutdown the economy ever again, & this decision allows small businesses to continue to operate & pay employees.

Hun economisch beleid met genereuze belastingverlagingen voor de rijken moet de welvaart nog doen sijpelen naar de massa, maar de egoïstische capriolen van de GOP hebben zeker het bredere publiek bereikt. Met Thanksgiving voor de deur waarschuwen volksgezondheidsfunctionarissen en enkele gekozen functionarissen mensen om thuis te blijven en grote bijeenkomsten binnenshuis te vermijden – anders wordt het diner een superspreader-evenement. Maar omdat de GOP elk facet van het Amerikaanse leven tot een knuppel heeft gemaakt voor hun belachelijke cultuuroorlogen, was er een opstand onder conservatieven. Waarom? u redelijkerwijs kunt vragen. Omdat te horen krijgen dat je thuis moet blijven, is een inbreuk op een van de aloude tradities van Thanksgiving: het recht om ziekten te verspreiden. De pelgrims deelden tenslotte ook hun ziektekiemen met nietsvermoedende inheemse mensen tijdens de allereerste Thanksgiving.

No Title

Every patriot should throw massive Thanksgiving celebrations. Make them fine and arrest all of us. The totalitarianism ends now.

Hoe durft de regering het recht af te nemen om per ongeluk oma te vermoorden terwijl ze smakeloze aardappelen at met 25 familieleden? Verstandige mensen zullen grote feesten overslaan, maar conservatieven plannen gigantische binnenfeesten die zeker tot meer doden zullen leiden, met als bijkomend voordeel dat ze de libs bezitten. Je zoekt tevergeefs naar één verantwoordelijke Republikeinse leider met genoeg macht, om nog maar te zwijgen van de moed om afstand te nemen van Trump, om deze mensen ervan te overtuigen dat hun leven en dat van hun dierbaren meer waard is dan vasthouden aan liberalen.

Terwijl de Democratische Partij haar publieke puinhoop heeft gehad (de Californische gouverneur Newsom moest zich verontschuldigen voor het bijwonen van een overdekt diner in een luxe restaurant) en verwarring met beperkingen heeft gezaaid , toont de passiviteit van de Republikeinse Partij de mate van minachting aan voor de mensen die dat niet deden Ik stem niet op hen – en zelfs op degenen die dat wel deden. (Het virus is schokkend onpartijdig.) Ondanks hun uiterlijke boodschap dat ze de partij van vrijheid, een sterke economie en een vurig pro-life beleid zijn, heeft hun plichtsverzuim hen onthuld als de partij van de massale dood. Na een kwart miljoen verloren levens – en nog veel meer – is hun vernederende versie van vrijheid verwant aan een pitch van een misdadige verkoper: voor de lage, lage prijs van uw leven kunt u ook vrij zijn.

Lees ook:  Trump, Als Een Dictator, Blijft Hakken op de Democratie

Comments

comments