De “War on Christmas” staat op het punt de pandemie exponentieel erger te maken

De “War on Christmas” staat op het punt de pandemie exponentieel erger te maken

21 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Dit feesteizoen is partijdige houding over wie een hekel heeft aan ‘familie’ de beste versneller waarop het coronavirus kan hopen.

De gemeenteraadslid van New York Joe Borelli heeft genoeg van de vakantie-hatende nanny-staat. In een tweet van 11 november verkondigde Borelli dat hij en de zijnen een normale Thanksgiving zouden hebben, compleet met een dessert buiten het seizoen: “Kinderen zullen hun grootouders zien, neven zullen in de tuin spelen, schoonzus brengt aardbeienrabarbertaart , & een kalkoen zal te gaar zijn. ” 

No Title

I’ll be having more than 10 ppl at my house on Thanksgiving. My address is public record. Some family will come from (gasp!) New Jersey.Kids will see their grandparents, cousins will play in the yard, sis in law will bring strawberry rhubarb pie, & a turkey will be overcooked.

Borelli tweette dat vorige week, als reactie op de 10-persoons cap die de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo binnenshuis organiseerde. Deze week – zoals de Centers for Disease Control and Prevention aanbeveelden dat Amerikanen niet reizen of mensen zien met wie ze niet samenwonen voor Thanksgiving – is er een festival van de rechtse ondeugdsignalering uitgebroken: echtAmerikanen zullen hun grote vakantiebijeenkomsten houden, verdorie, wat jullie COVID-nee-zeggers ook zeggen.

Parker Molloy rondde de uitgebreide reacties van de rechtse media op het idee van Thanksgiving op MediaMatters af. Het is niet nodig om er teveel te citeren, omdat ze allemaal hetzelfde klinken. “Links wil gewoon onze tradities opheffen. Laat ze niet toe, ” tweette Danielle D’Souza Gill woensdag. Simone Gold tweette maandag, nadat burgemeester van Chicago, Lori Lightfoot, zei dat mensen “traditionele Thanksgiving-plannen annuleren”: “We zullen Thanksgiving niet annuleren. We zullen Kerstmis niet annuleren. We zullen familie niet annuleren. Maar we zullen lockdowns annuleren. ” “Wees voorbereid op de democraten om Kerstmis te annuleren”, kopte een column in Breitbart woensdag. (Waarop COVID-gelovigen intern antwoordden:Nou ja, als je deze superspreader Thanksgivings houdt waar je trots op bent, is de kerst van iedereen zeker een goner .)

Ik denk dat het nog niet echt is geregistreerd, aan de linkerkant, hoe dodelijk de botsing van de pandemie met de reeds bestaande vakantiecultuuroorlog zal zijn. Dat komt omdat dit specifieke gevecht altijd zo ontspannend belachelijk leek voor de kosmopolitische types die zogenaamd uit waren op de vernietiging van Kerstmis. De ‘Oorlog tegen Kerstmis’, schreef Daniel Denvir in 2013 in een ‘Korte geschiedenis’ van het concept in Politico, is ‘saaie routine geworden, een jaarlijkse optocht waarin cultuurstrijders langs de loopgraven lopen, en als mechanische speelgoedsoldaatjes in een winkelcentrum laten zien, bajonetten bevestigen en dezelfde strijd keer op keer voeren. ” Als de jaarlijkse veldslagen enige amusementswaarde bieden aan degenen aan de linkerkant van het spectrum, is het een aanleiding voor spot, vrolijk uitgebuit door mensen als Jon Stewart .

De zaden voor deze slow-motion ramp voor de volksgezondheid, waarbij familieleden hoogstwaarschijnlijk COVID-19 aan elkaar zullen doorgeven, samen met de aardappelpuree, werden jaren geleden gezaaid. Het idee van een ‘oorlog tegen Kerstmis’, schrijft Denvir, dook op in antisemitische geschriften die in de jaren twintig door Henry Ford’s Dearborn Publishing Co. werden gepubliceerd; kreeg nieuw leven dankzij een pamflet van de John Birch Society in 1959 (de Birchers waren bang dat warenhuizen kerstversieringen zouden vervangen door “VN-symbolen en emblemen”); kwam eind jaren negentig weer boven water dankzij anti-immigratieactivist Peter Brimelow; en explodeerde in volledige vorm in 2004-2005, met de 21 ste eeuw opkomst van Fox News.

Lees ook:  Amerikanen steunen meestal etnische zuivering wanneer hun regering dat doet

Donald Trump heeft natuurlijk vrolijk “de oorlog tegen Kerstmis” in zijn eigen voordeel gebruikt. Vorig jaar, rond deze tijd, probeerde Trump zelfs een nieuw front te openen in het conflict en beweerde tijdens een bijeenkomst in Florida dat “sommige mensen” “de naam Thanksgiving willen veranderen”. Het concept leek op dat moment uit het linker veld te komen, maar Mediaite wees erop dat de president het thema aangreep net nadat Fox News-commentatoren ervoor kozen om een ​​vrij anodieus HuffPost-servicestuk over de milieu-impact van het Thanksgiving-diner te kiezen. Natuurlijk hebben mensen aan de linkerkant al lang kritiek geuitbij de romantisering van een ontmoeting tussen blanke kolonisten en hun inheemse ‘gastheren’ tijdens de kerstvakantie in november en wees op alle misvattingen over de Amerikaanse geschiedenis die deze romantisering in stand houdt. Maar er was geen nieuwe “War on Thanksgiving” op komst – er was gewoon een nieuwe manier voor Trump om Amerikanen aan de linkerkant af te schilderen als familie-hatende, traditie-hatende, vreugdeloze freaks.

Het is het idee dat liberalen op gespannen voet staan ​​met het idee van ‘familie’ dat ten grondslag ligt aan het deel van de vakantiecultuuroorlog dat verreweg het krachtigst en gevaarlijkst is in 2020. Denk eens aan de tweet die ik hierboven citeerde en die suggereerde dat COVID-vakantieannuleringen slechts liberalen waren ” familie opzeggen. ” In 2019 kozen die Fox-commentatoren met het oor van de president ervoor om dat stuk van HuffPost verkeerd voor te stellen als een aanbeveling dat je “niet reist om je familie te zien”. (In werkelijkheid deed het stuk slechts een vriendelijke suggestie dat lezers overwegen “lokaal te vieren met vrienden en familie, of een plek te zoeken waarvoor iedereen minder hoeft te reizen.”) En Molloy merkte dat op dinsdag Fox & Friends, commentator Charles Payne beschreef de inspanningen van Cuomo om binnenbijeenkomsten te beperken om de verspreiding van COVID te stoppen als een “scheiding van families” – een schandalig beledigende herbestemming van de taal die werd gebruikt om te beschrijven wat de regering-Trump deed aan de grens in 2017 en 2018.

De bewering dat liberalen je gezin willen opsplitsen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je nadenkt over de zogenaamde War on Christmas, maar het is er altijd. In een persbericht getiteld‘Top tien redenen waarom liberalen de feestdagen haten’, maakte een kerk in Colorado dit verband expliciet. De kerk verzamelt het argument van godsdienstvrijheid in één punt op de lijst (nr. 4: “De letters Christus zijn nog steeds te zien in het openbaar”). Andere inzendingen zijn onder meer “Komwedstrijden op school stimuleren concurrentie”, “Winterpauze in hype van de opwarming van de aarde” en “Kerstverlichting verspilt elektriciteit”, maar de veelzeggende is “Kinderdagverblijven zijn gesloten”. “Liberalen geven de voorkeur aan kinderen die opgroeien in kinderdagverblijven en overheidsscholen dan dat ze thuis worden opgevoed door liefhebbende ouders”, beweerde de kerk. Hygge weken van uitgebreide familiesamenwerking, zo stelde het persbericht, zijn niet de toekomst die liberalen willen.

Documenten als deze laten zien hoe diep de oorlogen in de vakantiecultuur zijn, die zo belachelijk lijken voor degenen aan de linkerkant die alles aan de kerstperiode leuk vinden, maar het niet erg vinden om over te schakelen naar ‘fijne feestdagen’ als dat is wat sommige mensen meer op hun gemak maakt, trek dan uit lange -standige partijdige divisies. Het idee dat liberalen het gezin willen opsplitsen, bestaat althans sinds de antifeministische activisten van de jaren zeventig., samen met hun conservatieve bondgenoten, slaagden erin iedereen ervan te overtuigen dat elke poging van de regering om in te grijpen in de werking van een huishouden ons een glibberige helling naar het communisme zou kunnen duwen. De gevreesde bemoeienis omvatte zaken die sommigen misschien materieel nuttig vinden, zoals gesubsidieerde kinderopvang, geld voor boodschappen of bescherming tegen huiselijk of kindermishandeling. Vandaag zijn blijkbaar aanbevelingen voor de volksgezondheid om uw oudtante te helpen niet besmet te blijven door een dodelijk nieuw coronavirus, op de lijst gekomen.

De culturele wortels van onze volksgezondheidscrisis zijn diep, en ons leiderschap helpt niet . Bijeenkomsten binnenshuis doden mensen, en Amerikanen die al jaren klaar zijn om de continuïteit van traditie rond Thanksgiving en Kerstmis te zien als een punt van partijdige trots, staan ​​op het punt enkele groten bijeen te roepen. Terwijl we door onze pandemische winter heen worstelen om een ​​vaccin te krijgen (alsjeblieft, laat dat snel zijn), zouden we er goed aan doen om het gesprek over “War on Christmas” serieus te nemen.

Lees ook:  Britse verkiezingen: Kan iets het Verenigd Koninkrijk verenigen?

Comments

comments