Trump beëindigt het presidentschap zoals hij begon – in totale ontkenning

Trump beëindigt het presidentschap zoals hij begon – in totale ontkenning

22 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse president Donald Trump beëindigt zijn termijn van vier jaar in het Witte Huis in schande. Twee weken na de verkiezingsdag op 3 november weigert Trump nog steeds toe te geven aan de democratische rivaal Joe Biden, ondanks dat laatstgenoemde met een duidelijke meerderheid won in zowel de populaire stemming als het Electoral College.

Maar de president die de reality-tv-ster is geworden, vecht ten onder, ook al betekent dit dat hij burgerlijke onrust en massaal geweld moet ontketenen van zijn gewapende blanke supremacistische aanhangers.

Deze bittere ontkenning van de werkelijkheid door Trump is een passend einde. Hij begon zijn presidentschap tenslotte met dezelfde blote vervorming. Onthoud de belachelijke media die spuugden na zijn inauguratie op 20 januari 2017, toen Trump beweerde dat het evenement de grootste aantallen ooit rond de gebouwen van het Capitool had verzameld. Toch lieten luchtfoto’s het tegenovergestelde zien. Menigte was lang niet in de buurt van het inpakken van het park zoals bij eerdere presidentiële inauguraties, in tegenstelling tot de bullish beweringen van Trump.

Vier jaar later hebben we nu Trump en trawanten zoals zijn persoonlijke advocaat Rudi Giuliani die beweren dat hij daadwerkelijk de stemming heeft gewonnen, maar dat hij de overwinning werd misleid door allerlei soorten fraude en manipulatie van de stembiljetten. In de geruchtenmolen die doorgaat voor pro-Trump-journalistiek, is het mogelijk om bizarre, ongefundeerde aantijgingen aannemelijk te maken als een reeks “alternatieve feiten” en “alternatieve realiteit”.

Lees ook:  Kracht van diplomatie en partnerschap bij Vladivostok

Talrijke Republikeinse staatsfunctionarissen die rechtstreeks bij het stemproces betrokken waren, hebben de beweringen van Trump over grootschalige stemmingsfoutjes afgewezen .

Het meest opvallende is dat zelfs de beste verkiezingsbeveiligingsfunctionaris van de Trump-regering de samenzweringen van kiezersfraude ronduit heeft afgewezen . Christopher Krebs, hoofd van Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, dat deel uitmaakt van het Department of Homeland Security, zei dat de recente verkiezingen de “veiligste in de Amerikaanse geschiedenis” waren.

Trump ontsloeg Krebs deze week prompt in een tweet omdat hij zijn beweringen durfde te weerleggen.

In het bijzonder verwierp de voormalige cyberbeveiligingsexpert voor verkiezingen beweringen dat computersystemen met stemtabellen de stembiljetten in het groot hadden omgedraaid van Trump naar Biden. Nogmaals, die beweringen zijn niet onderbouwd en berusten op insinuaties. Maar hier is het stukje realiteit dat begint. De functionaris die Trump in 2018 had aangesteld om toezicht te houden op de cyberbeveiliging van verkiezingen kwam naar buiten en verklaarde categorisch dat er geen sprake was van manipulatie of fraude. Toen werd hij ontslagen. Dat zegt alles over de waanvoorstellingen van Trump en zijn aanhangers.

Een lijst met andere beweringen over wangedrag bij het stemmen wordt hier uitgebreid ontkracht . Het is de reden waarom een aantal rechters al hebben gegooid rechtszaken dat door de Trump campagne als frivool en “van horen zeggen”.

Lees ook:  Legerleiding VS niet bang voor onrust tijdens verkiezingen

Er moet echter worden opgemerkt dat er inderdaad een ernstig probleem is met het vervalsen van stemmen in de VS dat decennia teruggaat. Maar deze manipulatie heeft niets te maken met het onderdrukken van stembiljetten voor Republikeinen of Trump in het bijzonder. We verwijzen naar de systematische onderdrukking van stemmen door Afro-Amerikanen, Latino’s en arme kiezers in het algemeen. Die groepen stemmen vaker op Democraat.

Deze schandalige kwestie van het onderdrukken van democratische rechten overschaduwt ver de misleidende beweringen over bedrog die Trump en zijn aanhangers aan de kaak stellen.

De kwestie is weer aan de oppervlakte gekomen met berichten dat de Republikeinse senator Lindsey Graham, een acoliet van Trump, ervan wordt beschuldigd juridische stemmen uit te sluiten. Mede-republikein en staatssecretaris voor Georgia Brad Raffensberger vertelde de media dat hij onder druk staat om af te treden door Graham en anderen nadat hij weigerde legaal uitgebrachte stemmen bij afwezigheid te annuleren.

Dominee William Barber, covoorzitter van de Poor People’s Campaign: A National Call for Moral Revival, wordt als volgt geciteerd : “Lindsey Graham die probeert [de staatssecretaris van Georgia] de wettelijke stemmen niet te laten tellen, is geen verrassing. Graham steunt al jaren de onderdrukkingstactieken van kiezers.

Hij voegde eraan toe: “Verkiezingsfraude is echt, maar het onderdrukt de Republikeinse stemming niet. Het [onderdrukt] zwarte, bruine, Indiaanse en arme kiezers. ”

Lees ook:  Birtherism 2.0, uitgelegd: Een Trumpiaanse wereld van "bullshit"

Trump zal ongetwijfeld voor altijd zijn graf ingaan en tot zijn laatste ademtocht beweren dat hij in 2020 niet herkozen werd.

En vanwege zijn goddelijke vermogen om in ontkenning te leven, zullen zoveel Amerikanen voortijdig naar hun graf gaan.

Het presidentschap van Trump eindigt met de schande dat hij niet alleen een norse megalomaan verliezer is en probeert burgerlijke rust aan te moedigen na onverantwoordelijke samenzwering.

Zijn ontkenning van de werkelijkheid is ook de reden waarom een ​​pandemie uit de hand loopt en de Verenigde Staten dreigt te overweldigen. Onthoud dat dit de president is die de ziekte van Covid-19 publiekelijk heeft afgedaan als niets meer dan een milde griep die spoedig zou verdwijnen.

De VS worden nu geconfronteerd met recordaantallen dagelijkse infecties van bijna 170.000 nieuwe gevallen en meer dan 1.000 doden per dag. Ziekenhuizen worden overweldigd terwijl Trump en zijn aanhangers leven in ontkenning over de ziekte en de noodzaak van elementaire voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van gezichtsmaskers. De mediasupporters van Trump doen een krankzinnige samenzwering over hoe zijn tegenstanders Covid-19 bewapenen.

De ontkenning van Trump is sociopathisch. Het gaat er niet alleen om de dood te brengen aan wat er overblijft van de Amerikaanse democratie als instelling. Het brengt de dood in de Amerikaanse samenleving en de natie zelf.

Comments

comments