Kayleigh McEnany  ‘activistische’ verslaggevers niet welkom

Kayleigh McEnany ‘activistische’ verslaggevers niet welkom

23 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Kayleigh McEnany zegt dat ze geen beroep doet op ‘activistische’ verslaggevers nadat ze een beroep heeft gedaan op rechtse activistische verslaggever van complot nieuwszender One America News, Trump´s nieuwe favoriete zender.

De persvoorlichter van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, doet niet de moeite om activistische verslaggevers op te roepen tijdens briefings, tenzij het toevallig verslaggevers zijn die voor rechtse nieuwsnetwerken werken.

McEnany’s eerste perser sinds het contracteren van covid-19 begin oktober eindigde vrijdagmiddag op een beknopte toon toen CNN’s Witte Huis-correspondent Kaitlan Collins bezwaar maakte tegen McEnany die de briefing abrupt afrondde.

“Ik roep geen activisten op,” antwoordde McEnany.

‘Ik ben geen activist, en je hebt sinds 1 oktober geen vragen meer beantwoord, en je hebt er net ongeveer vijf genomen, Kayleigh,’ wierp Collins terug toen McEnany de kamer verliet. “Dat doet je werk niet … je door de belastingbetaler gefinancierde baan.”

No Title

WH Press Sec. McEnany ends the briefing after only a few questions, telling reporters “I don’t call on activists.”CNN’s @kaitlancollins responds: “I’m not an activist and you haven’t taken questions since October 1st … That’s not doing your job. Your taxpayer-funded job.” pic.twitter.com/QkgE6d1Rzl

Hoewel de minachting van de Trump-regering voor CNN goed gedocumenteerd is, is het idee dat Collins een linkse activistische oproerkraaier is, lachwekkend. Van 2014 tot 2017 was Collins werkzaam bij Tucker Carlson’s rechtse nieuwssite Daily Caller, waar ze werkte als entertainmentverslaggever en correspondent in het Witte Huis. Bovendien had McEnany er geen probleem mee om Chanel Rion van One America News de gelegenheid te geven om tijdens de pers een vraag te stellen.

No Title

Chanel Rion, the OAN “reporter” who is not supposed to be in the White House briefing room and who refuses to wear a mask, asks Kayleigh McEnany why the FBI hasn’t been asked to investigate the vast and intricate conspiracy she believes has stolen the election. pic.twitter.com/AUlTEuL03H

Rion, een covid-19-scepticus en niet-aanhanger van QA , vergeleek ooit het alarmerende covid-19-dodental van Amerika met de “kinderen die elke dag door hun moeders worden vermoord door middel van electieve abortussen” tijdens een briefing van een coronavirus-taskforce .

Rion is volgens McEnany geen activist, maar Collins blijkbaar wel.

In een tweet na het incident zei Collins: “Het is begrijpelijk waarom iemand die zijn werk niet heeft gedaan – vragen van verslaggevers beantwoordt – binnen weken iemand anders die de zijne doet, zou verwarren met activisme.”

No Title

Appearing in her professional capacity, @PressSec takes only a handful of questions in her first briefing since Oct. 1. Asked why can’t call on all reporters – given it’s been so long and there are not many of us due to social distancing – she called me “an activist.”

De logica van McEnany is natuurlijk alleen logisch als men een Trumpiaanse benadering hanteert: activisten hebben het lef om vragen te stellen en weigeren elke beslissing van de regering te volgen. Activisten zijn vijand, bekwame verslaggevers zijn dus de vijand, en vijanden worden op de shitlist gezet.

Misschien moet Collins dit dan als een compliment beschouwen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments