Waterkanonnen tegen burgers

Waterkanonnen tegen burgers

23 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Honderdduizenden gingen de straat op om de republiek te verdedigen.

Man met de Turkse vlag

‘Het moet wel goed komen!’ De man met de Turkse vlag zwaaide. Op de vraag waarom hij ze bij zich droeg: men zou moeten kunnen zien dat degenen met een islamitisch geloof ook tot de verdedigers van de basiswet behoren. Net als de vrouw uit Wuppertal, de man uit Neurenberg en de groep uit Neukölln. Daar waren ze: de strijders voor de Duitse Republiek. In de vroege ochtend leek het alsof de meerderheid van de 2.000 politieagenten. Maar toen stroomden honderdduizenden de straten en pleinen op.

Doordrenkt bij de Brandenburger Tor

Veel van de verdedigers waren in het donker nog kletsnat bij de Brandenburger Tor. Een flink aantal van hen zijn niet goed in de onzinnige maskers. Dat was voldoende als excuus voor de ontbinding. Eerst bij een afgezette kruising naar de Reichstag: de dreiging van waterkanonnen was genoeg voor de menigte om zich langzaam en hardnekkig terug te trekken. Vervolgens werden bij de volgende tak van de Bondsdag de waterkanonnen gebruikt. De Berlijnse SPD-senator Andreas Geisel had eerder beloofd geen zwaar materieel te gebruiken. Het machinegeweer dat in de beugel van de gepantserde personendrager paste, zat immers niet vast.

48 procent van de Duitse complottheoretici?

De achtergrond van de coronapandemie zal nooit aan het licht komen – volgens een onderzoek is bijna 48 procent van de Duitsers het met deze stelling eens. Alle complottheoretici? Waar een theorie is, is de samenzwering niet ver weg: de minister van Binnenlandse Zaken had op voorhand al twaalf demonstraties in Berlijn verboden.

Lees ook:  De verkiezingswaanzin van Donald Trump komt eraan: journalisten moeten bereid zijn om terug te vechten

Juridisch gezien komt dit neer op een grondwettelijk verbod: volgens de basiswet “hebben alle Duitsers het recht om vreedzaam en zonder wapens te vergaderen zonder registratie of toestemming”. En behalve de politie droeg niemand wapens. Maar tot op heden heeft nog geen constitutionele rechter gesproken. Geen enkele officier van justitie verhief zijn stem tegen de grondwettelijke schending van het Corona-regime. Welke commissie van de Bondsdag doet onderzoek naar het maffia-achtige opiniekartel van de meerderheidsmedia?

De grondwet is geboeid

Bij de demonstratie in Berlijn tegen de coronabeschermende maatregelen arresteerde de politie tijdelijk meer dan 200 mensen. De grondwet is geboeid. De verontwaardiging van de demonstranten veranderde daar niets aan: “Schaam je, schaam je!”. Altijd gezongen als vijf of meer politieagenten zich op een demonstrant wierpen. De vorst lag constant op de grond in Berlijn.

Toen de Berlijners van de actie thuiskwamen, vonden ze een brief van hun regerende burgemeester in hun brievenbus. De koning van alle paperclips beloofde minzaam: “We houden scholen en kinderdagverblijven open”. Alsof het recht op onderwijs niet in mensenrechten is verankerd, maar in een genade.

Noodgoedkeuring voor coronavaccin

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer staat op het punt om in noodgevallen goedkeuring te krijgen voor zijn coronavaccin, dat het samen met het in Mainz gevestigde bedrijf Biontech ontwikkelde. Op een podium in Berlijn waarschuwde een arts voor dit materiaal, dat niet uit de medische wetenschap komt, maar uit de politiek. Ook beloofde hij de politieagenten op het randje dat ze certificaten zouden krijgen tegen een gedwongen vaccinatie: “Zelfs politieagenten mogen niet als proefkonijn worden gebruikt”.

De bedrijven zijn van plan dit jaar tot 50 miljoen vaccindoses te produceren. In 2021 willen ze tot 1,3 miljard vaccindoses produceren. Alleen al de eerste vaccinatiegolf belooft een omzet van $ 20 miljard. Een samenzwering is het waard.

“Niemand is van plan een gedwongen vaccinatie te bestellen”

De noodtoestand voor democratie is allang ontstaan. De noodsituatie voor lijf en leden is in voorbereiding. Het is waar dat in het hele land beloften worden gedaan “Niemand is van plan een verplichte vaccinatie te bestellen”. Maar hoe onzorgvuldig de grondwet op dit moment ook wordt geschonden, de profiteurs en hun handlangers zullen een belofte even ongegeneerd breken. We moeten elkaar weer ontmoeten. In Berlijn en elders. Voor de constitutie en gezondheid.

Lees ook:  Het ondenkbare denken, het onzegbare zeggen
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De regering van Trump heeft elke verbinding met de waarheid weggenomen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments