De presidentiële overgang begint als de GSA de overwinning van Biden formeel erkent

De presidentiële overgang begint als de GSA de overwinning van Biden formeel erkent

24 november 2020 0 Door Indignatie redactie

GSA-chef Emily Murphy “stelt” formeel “vast” Biden als de verkiezingswinnaar, na weken van vertraging en toenemende druk van twee partijen.

De presidentiële overgang is officieel begonnen.

No Title

Full letter: pic.twitter.com/Zf9hGmlH0g

Maandag stuurde Emily Murphy, hoofd van de General Services Administration (GSA) , een brief naar de verkozen president Joe Biden, waarin hij officieel toestemming gaf voor de start van de presidentiële overgang. Murphy publiceerde de brief van “bevestiging” na weken van uitstel , en onder toenemende druk van de democraten , en tweeledige terugdringing van nationale veiligheids- en openbare gezondheidsdeskundigen om het proces te starten. Sommige Republikeinse politici begonnen zich ook uit te spreken.

De vaststelling zal financiering opleveren voor de overgang tussen Biden en Harris , en het belangrijkste is dat het team van Biden de kans krijgt om hun tegenhangers van de federale agentschappen te ontmoeten om zich voor te bereiden op de nieuwe regering die in januari zal overnemen.

“Als administrateur van de Amerikaanse General Services Administration heb ik de mogelijkheid onder de Presidential Transition Act van 1963, zoals gewijzigd, om bepaalde middelen en diensten na de verkiezingen beschikbaar te stellen om te helpen in het geval van een presidentiële overgang”, schreef Murphy in haar brief aan de verkozen vice-president Biden.

“Ik neem deze rol serieus en, vanwege recente ontwikkelingen met juridische uitdagingen en certificeringen van verkiezingsresultaten, stuur ik deze brief vandaag om die middelen en diensten voor u beschikbaar te stellen”, zei ze.

Die “recente ontwikkelingen” verwijzen hoogstwaarschijnlijk naar de mislukte pogingen van Trump in de rechtbank om de verkiezingen aan te vechten , en naar staten op het slagveld, waaronder Michigan en Georgia , die officieel de stemmen voor de overwinning van Biden hebben gecertificeerd. In het verleden hebben de meeste GSA-beheerders hun oordeel gevormd op basis van mediaprojecties, waarna de verliezende kandidaat doorgaans toegeeft. Maar Murphy had dat niet gedaan, ondanks dat Biden door alle grote Amerikaanse mediakanalen tot winnaar was uitgeroepen en de juridische uitdagingen van Trump grotendeels nergens toe leidden in de rechtbank .

De GSA erkent de overwinning van Biden en de formele start als het overgangsproces waarschijnlijk een deel van de bezorgdheid over de weigering van Trump om de verkiezingsresultaten te accepteren, zal wegnemen. Nu de Republikeinen zich terugtrekken van hun verdediging van de president en de juridische wegen van Trump snel sluiten, haalt de realiteit die Trump wekenlang probeert op afstand te houden hem eindelijk in. Biden wordt op 20 januari president – en nu kan hij zich in ieder geval goed voorbereiden.

De rol van de GSA in de transitie is normaal gesproken plichtmatig. Dit jaar was – zoals met zoveel andere zaken die verband houden met de overgang – niet normaal.

Na de meeste presidentsverkiezingen – met uitzondering van de betwiste verkiezingen van 2000 tussen George W. Bush en Al Gore – hebben GSA-bestuurders snel de nieuwe president vastgesteld nadat nieuwsuitzendingen de race hadden opgeroepen en de verliezende kandidaat toegaf.

Lees ook:  Joe Biden had gelijk over zwarte mensen en Trump - en links moet voorbij zuiverheidstests komen

Murphy’s weigering om dit te doen, had de druk van Capitol Hill opgevoerd, ook van House Democrats die wilden dat Murphy hen op de hoogte zou brengen van de overgangsvertraging . En naarmate de juridische verliezen van Trump toenamen, braken enkele prominente Republikeinen ook de gelederen met de president en feliciteerden ze de komende regering en riepen ze op om met de overgang te beginnen.

Murphy verdedigde maandag in haar brief haar besluitvorming en zei dat het leek op “precedent van eerdere verkiezingen met juridische uitdagingen en onvolledige tellingen. GSA dicteert niet de uitkomst van juridische geschillen en hertellingen, noch bepaalt het of dergelijke procedures redelijk en gerechtvaardigd zijn. ” Nogmaals, het enige moderne voorbeeld van de GSA die een presidentiële overgang vertraagde, kwam in 2000 vanwege de hertelling in Florida.

Murphy ontkende ook dat het Witte Huis haar onder druk zette om de verificatie achterwege te laten. “Ik heb een groot deel van mijn volwassen leven gewijd aan openbare dienstverlening, en ik heb er altijd naar gestreefd het goede te doen. Weet alsjeblieft dat ik onafhankelijk tot mijn besluit ben gekomen, op basis van de wet en beschikbare feiten. Ik werd nooit direct of indirect onder druk gezet door een functionaris van de Executive Branch – inclusief degenen die bij het Witte Huis of de GSA werken – met betrekking tot de inhoud of timing van mijn beslissing ‘, schreef Murphy. “Voor alle duidelijkheid, ik heb geen aanwijzingen ontvangen om mijn besluit te vertragen.”

Maar president Donald Trump ondermijnde dat een beetje door in een tweet te zeggen kort nadat de GSA had gehandeld: “in het beste belang van ons land beveel ik Emily en haar team aan om te doen wat er moet gebeuren met betrekking tot de eerste protocollen, en vertelde mijn team hetzelfde te doen. “

No Title

I want to thank Emily Murphy at GSA for her steadfast dedication and loyalty to our Country. She has been harassed, threatened, and abused – and I do not want to see this happen to her, her family, or employees of GSA. Our case STRONGLY continues, we will keep up the good…

Hoewel Trump zei dat zijn zaak “STERK voortduurt”, is dit een van de meest directe erkenningen van de president tot nu toe dat zijn ambtstermijn afloopt – ook al is het niet bepaald een concessie.

Het overgangsteam van Biden heeft ondertussen geprobeerd vooruit te komen zonder de medewerking van de regering-Trump. Biden is begonnen met het benoemen van belangrijke leden van zijn kabinet , en heeft vergaderingen gehouden met staatsleiders over hoe de federale en nationale Covid-19-reactie beter kunnen worden gecoördineerd . Hij ontving ook een briefing over de nationale veiligheid van voormalige functionarissen – hoewel dat niet helemaal hetzelfde is als een briefing over bedreigingen van Amerikaanse inlichtingendiensten. Met de GSA-vaststelling is de verwachting dat zowel de nationale veiligheid als de pandemische coördinatie serieus zullen beginnen.

In een verklaring noemde Yohannes Abraham, de uitvoerend directeur van de Biden-Harris-transitie, de vaststelling van de GSA “een noodzakelijke stap om de uitdagingen aan te pakken waarmee onze natie wordt geconfronteerd, waaronder het onder controle krijgen van de pandemie en het weer op de rails krijgen van onze economie.”

“Deze definitieve beslissing is een definitieve administratieve handeling om formeel het overgangsproces met federale agentschappen te beginnen”, vervolgde de verklaring. “In de komende dagen zullen overgangsfunctionarissen beginnen met een ontmoeting met federale functionarissen om de pandemische respons te bespreken, een volledige verantwoording van onze nationale veiligheidsbelangen te hebben en volledig inzicht te krijgen in de inspanningen van de Trump-regering om overheidsinstanties uit te hollen.”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Raad eens wie China de schuld geeft van de rellen in Hong Kong?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Geweld Op Straat - Politiek In 2020-Stijl
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments