Twee gejuich voor de Never Trumpers: ze spreken zich nu tenminste uit

Twee gejuich voor de Never Trumpers: ze spreken zich nu tenminste uit

24 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Hoewel de meeste Republikeinen zwijgen tijdens de poging tot staatsgreep van Trump, moet u conservatieven die zijn opgestaan ​​niet afweren

De krankzinnige capriolen van het juridische team van Trump gingen het afgelopen weekend onverminderd door. Na zijn mysterieus druipende persconferentie afgelopen donderdag, hield de persoonlijke advocaat van Donald Trump, Rudy Giuliani, een ongewoon laag profiel aan. Jenna Ellis, zijn partner in de “elite-stakingsmacht”,  ging naar Twitter  om de oude Republikeinse enquêteur Frank Luntz te beledigen en beschuldigde hem van “micropenissyndroom”, maar verder bleef zij ook stil. Ze lieten de openbare optredens over aan Sidney Powell, het lid van het team dat vooral bekend staat als de minst competente advocaat van voormalig nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn.

Powell verscheen zaterdag op Newsmax dat ronduit historisch was. Ze beloofde  deze week  een “bijbelse” kiezersfraudezaak te bezorgen in de staat Georgia en beweerde dat er massale  smeergeld was  van stemmachinebedrijven aan overheidsfunctionarissen, waaronder Bernie Sanders en de Republikeinse gouverneur en staatssecretaris van Georgië. De Trump-gelovigen begonnen onmiddellijk  een campagne  om de uitloopwedstrijden van de Senaat in januari te boycotten om de GOP terug te betalen voor het falen van hun Beste Leider, die alarmbellen deed rinkelen in Washington.

Zondagavond fluisterde iemand blijkbaar in het oor van de Trump-campagne dat ze een mensenoffer nodig hadden om de zaken te kalmeren. Dus Giuliani en Ellis deelden  een verklaring uit  waarin ze erop stonden dat Powell toch niet in hun team zat. Het valt echter nog te bezien of Trump zal proberen te helpen de stemming in Georgië te verspreiden. Hij is niet bekend voor het helpen van iedereen als het hem niet onmiddellijk profiteren.

We hebben wederom voornamelijk krekels gehoord van het Republikeinse establishment. Een handvol senatoren, zoals Lisa Murkowski uit Alaska, Kevin Cramer uit North Dakota en Lamar Alexander uit Tennessee (die met pensioen gaat), zijn schuchter naar voren gekomen om te zeggen dat het misschien het beste zou zijn als de regering niet probeerde de Republikeinse ambtenaren om een ​​wettelijke verkiezing ongedaan te maken. Sommigen , zoals de voormalige gouverneur van New Jersey Chris Christie en Ari Fleischer, een perssecretaris van het Witte Huis onder George W.Bush, hebben  ooit  zo beleefd gesuggereerd   dat het juridische team van Trump misschien niet in staat is om te snuiven. Maar voor het grootste deel hebben de Republikeinen hun gebruikelijke passiviteit gehandhaafd in het licht van de laatste aanval van Trump op de democratie.

Lees ook:  De komende afvoer van het Europese moeras

Er zijn echter enkele voormalige Republikeinen die apoplectisch worden: de Never Trumpers. Dit spel na de verkiezingen drijft hen steeds verder van hun voormalige partij af. Ik betwijfel nu of ze ooit de weg terug zullen vinden.

We hebben allemaal de gebruikelijke verdachten onder deze menigte waargenomen tijdens de campagne, van de Cicero van Never Trumpers, Steve Schmidt, tot de scherpe humor van Rick Wilson en de gevoelvolle zelfanalyse van Stuart Stevens (wiens politieke memoires ‘ It Was All a Lie “is een van de ruwste mea culpas die ik ooit heb gelezen.) Er zijn er nog genoeg, en ze wekken begrijpelijkerwijs veel cynisme en wantrouwen onder liberalen en linksen op. Hun levenswerk was tenslotte het kiezen van Republikeinen en het leggen van de basis voor Donald Trump.

Maar dankzij sociale media zien we de sluier in realtime van hun ogen vallen. Ik vind dat fascinerend omdat het gewoon zo zeldzaam is dat  iemand  in de politiek ooit van gedachten verandert, laat staan ​​mensen wiens carrière is opgebouwd rond het niet doen. Neem bijvoorbeeld  deze ongelooflijke Twitter-thread  van Michael Gerson, een conservatieve evangelische christen, voormalig Heritage Foundation-fellow, en speechschrijver en adviseur buitenlands beleid van George W. Bush. Hij schrijft nu opiniestukken voor de Washington Post en is vanaf het begin geschokt door Trump. Maar tot voor kort verzette Gerson zich tegen het idee dat de Republikeinse Partij zelf corrupt is. Zondag twitterde hij:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenWe zijn getuige van de poging van een Amerikaanse president om de macht te behouden door eerlijke verkiezingen ongedaan te maken. We zien de vervolging van overheidsfunctionarissen voor de misdaad van het vervullen van hun duidelijke plicht. En we zien dat de meeste GOP-wetgevers omstanders of cheerleaders worden tijdens een frontale aanval op Amerikaanse idealen.

Het is maar goed dat we maskers dragen, want de stank van GOP-hypocrisie is overweldigend. ..

Verkozen Republikeinen die over patriottisme spreken, kunnen niet de moeite nemen om op te komen voor Amerikaanse tradities, overtuigingen en instellingen … Degenen die fronsen maar niets zeggen, zijn bijzonder schandelijk. Beter weten is niet vrijgevig, maar belastend.

Hun geweten is niet langer een gids, maar een medeplichtige. Op een gegeven moment wordt geduld met ongerechtigheid medeplichtigheid.

We vragen niet veel van gekozen Republikeinen. De angst om het doelwit te worden van een presidentiële tweet en een primaire tegenstander te krijgen, is reëel genoeg. Maar het is nauwelijks het risico van een jonge soldaat op D-Day, of een demonstrant aan een afgezonderde lunchbalie.

Ik hou van veel Republikeinse leden van het Congres. Maar degenen die hun idealen opofferen aan de ambities en onzekerheden van een enkele corrupte heerser, dienen het land niet langer. Hun falen om de democratie te verdedigen op dit moment van testen kan niet worden verontschuldigd en zal niet worden vergeven.

Dat is een hele aanklacht. Dan concludeert Gerson: “Ik weet dat dit oordeel hard is. Maar ik ben boos op de gekozen R’s omdat ik in veel van hen geloofde. Omdat ik weet dat ze beter kunnen worden. Het verliezen van een openbaar ambt is uiteindelijk een kleine kwestie in het lange avontuur van de ziel. En het verliezen van een functie voor een rechtvaardige zaak is een van de eer van de geschiedenis. ” Hij vraagt ​​hen om te onthouden wie ze zijn.

Lees ook:  Extinction Rebellion activists dreigen een wereldwijde hongerstaking te organiseren

In feite hebben die mensen laten zien wie ze waren door de afgelopen vier jaar met Donald Trump samen te werken om de macht te behouden en hun eigen doelen te bereiken door zijn onwetendheid, onbekwaamheid en verdorvenheid uit te buiten. De jaren daarvoor waren niet veel beter, aangezien ze cynisch elke beweging van Barack Obama tegenhielden en keer op keer te kwader trouw handelden.

Enkelen spraken zich uit tegen Trump en gingen met pensioen of verlieten de partij, mensen als senator Jeff Flake uit Arizona, senator Bob Corker uit Tennessee en afgevaardigde Justin Amash uit Michigan. Maar de meesten van hen maakten cynisch gebruik van de macht die Trump verleende en boden dekking voor zijn overduidelijke ongeschiktheid voor hun eigen doeleinden.

De Republikeinse Partij zet zich al heel lang in voor de degradatie van de Amerikaanse democratie. Zijn inzet voor totale obstructie en het delegitimeren van hun tegenstanders werd jaren geleden gedetailleerd uiteengezet  door voormalig huisvoorzitter Newt Gingrich . De wil tot macht was nooit verborgen en de methoden die Gingrich gebruikte, waren direct in de openbaarheid. Toen de racisten en de nationalisten zich allemaal verenigden in één partij, werd Trumpisme – met of zonder Donald Trump – onvermijdelijk.

No Title

It was all a lie. https://t.co/iS56fIIB2O

Het zou gemakkelijk zijn om de Never Trumpers ronduit te ontslaan en hen te vertellen een wandeling te maken omdat ze deel uitmaakten van deze degradatie van onze politiek. Ik vind dat dwaas. Wat ze ook hebben gedaan om bij te dragen aan wat de GOP is geworden, ze waren niet bereid om die laatste stap te zetten en zich te onderwerpen aan de waanzin van Donald Trump. Dat is niet iets wat je kunt zeggen over de rest van de aan de macht zijnde Republikeinen, die er nog steeds zullen zijn nadat Trump weg is en machtiger dan ooit zal zijn, nadat ze hebben ontdekt dat er geen grenzen zijn, geen grenzen en geen gevolgen.

Lees ook:  Koning Willem-Alexander in Israël bij World Holocaust Forum maar overgrootmoeder koningin Wilhelmina beschermde de joden totaal niet

Mensen als Gerson en het Lincoln Project, hun eigen voormalige collega’s, houden de Republikeinse Partij een spiegel voor en laten zien wat ze zijn geworden. Dat is iets waardevols en ze lijken het serieus te nemen om dat project voort te zetten:

Zoals we kunnen zien met de instemming van het Republikeinse establishment met de grove maar gevaarlijke pogingen van Trump om de verkiezingen ongedaan te maken en de vastberadenheid van Mitch McConnell om de aankomende Democratische regering te saboteren, is dit niet voorbij. Donald Trump is niet het echte probleem. Zijn leger van cynische enablers is. Als de Never Trumpers zich willen wijden aan het bestrijden van hen, ga ik ze zeker niet wegzwaaien. Het is een smerige klus, maar iemand moet het doen.Comments

comments