BREAKING: Diego #Maradona, een van de grootste voetballers aller tijden, sterft op 60-jarige leeftijd

BREAKING: Diego #Maradona, een van de grootste voetballers aller tijden, sterft op 60-jarige leeftijd

25 november 2020 0 Door Indignatie redactie

• Argentijn inspireerde zijn land tot WK-glorie in 1986
• Hij bezat sublieme vaardigheden en leidde een moeilijk persoonlijk leven

Diego Maradona, beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden, is op 60-jarige leeftijd overleden.

De Argentijn, die deze maand een hersenoperatie onderging , inspireerde zijn land tot WK-glorie in 1986 toen hij als aanvoerder een niveau van vaardigheid, creativiteit, kracht en verlangen liet zien dat aantoonbaar niet eerder of daarna was gezien. In de 2-1 kwartfinale overwinning op Engeland scoorde hij ook misschien wel het grootste doelpunt aller tijden , een wedstrijd waarin de aanvaller ook zijn donkere, ondeugende kant liet zien met de beruchte ‘ Hand of God ‘.

Maradona behaalde ook succes op clubniveau, met name met Napoli, die hij naar hun eerste Serie A-titel leidde in 1987. Een tweede volgde in 1990, naast een Italiaanse beker in 1987 en een Uefa Cup in 1991, en dat was de impact van de speler. bij een club die voorheen in de schaduw van de noordelijke grootmachten van Italië had geleefd, met name Juventus, Milaan en Internazionale, dat Napoli in 2000 aankondigde dat ze met pensioen gingen met zijn nummer 10-shirt.

Het was echter tijdens zijn zeven jaar in Napels dat Maradona’s verslaving aan cocaïne greep kreeg. Hij kreeg een schorsing van 15 maanden wegens drugsovertredingen in 1991 – het jaar dat hij Napoli verliet – en drie jaar later werd hij uit het WK in de VS gegooid nadat hij positief had getest op efedrine.

Van daaruit liep Maradona’s persoonlijke leven uit de hand en in 2000 en 2004 werd hij in het ziekenhuis opgenomen vanwege hartproblemen, de tweede keer dat hij een beademingsapparaat nodig had om goed te kunnen ademen. Het jaar daarop onderging hij een maag-bypass-operatie om zijn obesitas te helpen verminderen.

Niets van dat alles kon echter zijn talenten op het veld overschaduwen, die op hun hoogtepunt bijna bovennatuurlijk waren.

Diego Armando Maradona, geboren in Buenos Aires op 30 oktober 1960, was een wonderkind en trad toe tot Los Cebollitas, een jeugdteam van Argentinos Juniors, op 10-jarige leeftijd speelde hij een sleutelrol in het behalen van een ongelooflijke reeks van 136 wedstrijden. , wat er op zijn beurt toe leidde dat hij net voor zijn 16e verjaardag zijn debuut maakte voor de senioren.

Lees ook:  Orgaandonor? een schokkende en gruwelijke nieuwe wetenschappelijke studie

Kort daarna – op 27 februari 1977 – maakte Maradona zijn debuut voor Argentinië en kwam hij als vervanger in de 65e minuut in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Hongarije in La Bombonera, de thuisbasis van Boca Juniors ‘, bij wie Maradona in 1981 kwam werken. de club maar scoorde in die tijd een verbluffend solo-doelpunt tegen aartsrivaal River Plate en hielp Boca om de titel te winnen.

Gezien zijn snelle ontwikkeling en consequent indrukwekkende vertoningen, was het geen verrassing dat Maradona al snel het hof werd gemaakt door de grootste clubs van Europa en in 1982, nadat hij op zijn eerste WK in Spanje had gespeeld, trad hij toe tot Barcelona voor een toenmalig wereldrecordbedrag van £ 5 miljoen.

Hij had echter moeite om zijn beste vorm voor de Catalanen te laten zien, deels vanwege de gebroken enkel die hij opliep in september 1983 na een tackle van de “Butcher of Bilbao”, Andoni Goicoechea . Maar Maradona herstelde zich uiteindelijk en sloot zich in 1984 aan bij Napoli. Twee jaar later kwam het WK in Mexico en het moment waarop hij zich als een echte grootheid vestigde.

De aanvoerder van Argentinië speelde elke minuut van elke wedstrijd, scoorde vijf doelpunten en gaf assists aan vijf anderen. Hij was overal oppermachtig, de meest dynamische en opwindende speler van het toernooi en was adembenemend met zijn tweede doelpunt tegen Engeland in het Azteca Stadium toen hij langs twee spelers op de middenlijn draaide voordat hij langs een ander paar barstte en, onder druk van Terry. Butcher’s lunge, ging om Peter Shilton heen voordat hij de bal in een leeg net gooide. Het was een verbluffend vertoon van vaardigheid gekoppeld aan moed en het is geen wonder dat de staking door sommigen nog steeds wordt beschouwd als ‘het doel van de eeuw’.

Lees ook:  Prinses Christina: Eerste crematie binnen de koninklijke familie: 'Breuk met de traditie'

Vier minuten eerder scoorde Maradona zijn eerste van de wedstrijd. De No10 van Argentinië sloeg de bal duidelijk voorbij Shilton toen het paar uitdaagde voor een hoge bal, maar ondanks protesten van de mannen van Bobby Robson bleef het doel staan. ” Ik zal hem nooit vergeven”, zei Butcher in 2008 . “Het is niet fijn als je onder die omstandigheden een WK-kwartfinale verliest. In de gegeven omstandigheden is het erg moeilijk om te vergeven en te vergeten. “

Maradona nam deel aan nog twee World Cups – in 1990, toen hij Argentinië aanvoerder was naar de tweede plaats, en 1994, toen hij naar huis werd gestuurd nadat hij had gescoord in de 4-0 groepsoverwinning op Griekenland, wat zijn laatste optreden voor zijn land. In totaal werd Maradona 91 keer afgedekt en scoorde 34 doelpunten.

Op clubniveau kwam Maradona bij Sevilla na zijn vertrek uit Napoli voordat hij terugkeerde naar zijn geboorteland om te spelen voor Newell’s Old Boys en Boca, waar hij in 1997 met pensioen ging.

Na zijn persoonlijke gevechten leidde hij Argentinië twee jaar lang en nam ze mee naar het WK 2010 in Zuid-Afrika, waar een team met onder meer Juan Sebastian Veron, Carlos Tevez en Lionel Messi de kwartfinales bereikte . Een jaar later, en nadat hij de post van het nationale team had verlaten, nam hij de leiding over de in Dubai gevestigde club Al-Wasl voordat hij een aantal posities bekleedde, meest recentelijk manager van de Argentijnse eerste divisie-kant Gimnasia y Esgrima.

Maar het is vanwege zijn spelprestaties dat Maradona het best herinnerd zal worden. Nadat hij vijf keer werd uitgeroepen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar, werd hij in 2000 samen met Pele uitgeroepen tot Fifa’s Speler van de Eeuw na een combinatie van een internetpeiling en nominaties van Fifa-officials, coaches en spelers. Maradona won de populaire stemming.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  We worden met de dag steeds meer onderdrukt

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments