Kan Amerika het hoofd bieden aan zijn dodelijke mislukking?

Kan Amerika het hoofd bieden aan zijn dodelijke mislukking?

25 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump en zijn acolieten staan ​​nu elk samenhangend nationaal plan om de pandemie het hoofd te bieden in de weg, wat alleen maar bijdraagt ​​aan het bloed aan hun handen door het dagelijkse aantal doden.

Net toen je dacht dat je in Amerika een zucht van verlichting zou kunnen slaken met de zegevierende regering-Biden onderweg, blijkt dat meer dan 73 miljoen mensen op Trump, de verliezer, hebben gestemd. Dat is echt moeilijk te bevatten voor de meesten van ons die dat niet deden.

Erger nog, aangezien de nationale reactie op de coronaviruspandemie duidelijk op de agenda stond, moet je aannemen dat de meeste van die “verlichte” zielen voldoende onder de indruk waren van de pandemische reactie van Trump dat ze hem bleven steunen. En ondanks overweldigend bewijs dat COVID-19 exponentieel door de bevolking raasde toen de verkiezingen naderden en dat ruim 200.000 Amerikanen al dood waren terwijl hij op wacht, stemden ze toch op hem.

Nu verdeelt Trump de tijd tussen een bunker na de verkiezingen en de golfbaan en weigert hij iets te doen om een ​​nationaal plan voor de confrontatie met het coronavirus te bevorderen, terwijl hij het ontkenningsverhaal van het coronavirus blijft steunen. Dat laat die 73 miljoen zielen achter in een dilemma – draag een masker of geef al je vrijheden op. Wat te doen?

Te weinig, te laat?

Een eerste nationaal plan om vooruitgang te boeken is herhaaldelijk geformuleerd – een maskermandaat, afgedwongen sociale afstand op openbare plaatsen, direct beschikbare tests en contactopsporing, en consistente berichten van overheidsfunctionarissen en de wetenschappelijke gemeenschap over persoonlijke hygiëne en de gevaren van binnenbijeenkomsten van elk soort. Daar beginnen en nu beginnen is van cruciaal belang, vooral met het nieuws dat er mogelijk een vaccin aan de horizon is. Hoewel dit zeker goed nieuws is, kan het niet worden toegestaan ​​om de natie nog een excuus te geven om het ongemak te vermijden van collectief heel hard proberen om sommige levens te redden en zoveel anderen te beschermen tegen tragische gevolgen.

Het potentieel voor toekomstige vaccinatie van de bevolking is echter zo beladen met ernstige logistieke en volksgezondheidsproblemen dat zelfs de meest optimistische vaccinleveranciers niet geloven dat vaccinatie in grote aantallen zal plaatsvinden vóór de lente. Dat duurt bijna 60 dagen tot de inauguratie van Biden en vier maanden voordat de lente aanbreekt. Met het huidige tempo van meer dan 150.000 nieuwe gevallen van coronavirus per dag, dat zijn meer dan 9 miljoen nieuwe gevallen op de dag van de inauguratie en meer dan het dubbele van dat tot de eerste lentedag. De COVID-19-sterftecijfers zijn even duizelingwekkend met een huidig aantal van meer dan 1.500 mensen per dag.

Er is en blijft zo veel mis met de reactie van de VS op de pandemie en de daaruit voortvloeiende slachtoffers dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen. Maar voor alle duidelijkheid, Trump en zijn acolieten staan ​​nu de ontwikkeling en uitvoering van elk samenhangend nationaal plan in de weg, en dragen alleen maar bij aan het bloed aan hun handen van het dagelijkse aantal doden. Als natie waren we klaar om oorlog te voeren, de vlag te hijsen en onze nationale macht uit te bazuinen toen er op 9/11 zelf 3.000 door terroristen werden gedood. Nu lijken 73 miljoen Amerikanen tevreden met hun “patriottische” handen, terwijl dat aantal vermijdbare sterfgevallen om de twee dagen sterft en telt.

Lees ook:  Orban geeft Soros op als aanstichter van de nieuwe toestroom van migranten

Om te illustreren hoe we hier zijn gekomen, is het nog niet zo lang geleden dat de gouverneur van South Dakota, een volwaardige cheerleader voor de coronavirusontkenner, Trump en duizenden gasten verwelkomde op een grote oude 4 juli-bijeenkomst op Mount Rushmore. Vrijheid was overal, in elke ongemaskerde glimlach en virusspuwend gejuich. Geen behoefte aan sociale afstand nemen, het was allemaal één grote Trump-gekke familie die er een nam voor de ontmaskerde keizer.

En om vervolgens de berichtgeving op te volgen en te versterken, wat dacht je van een enorme motorrally midden in een pandemie? Nog een goed idee van de gouverneur van South Dakota – breng in augustus tienduizenden dronken en gedrogeerde Trump-biker- “patriotten” uit heel Amerika om dit geweldige land van ons te vieren in een plaats genaamd Sturgis, met 7.000 inwoners. Nou, met ingang van vandaag, de COVID-19-test positiviteit tarief in de grote staat van South Dakota is iets minder dan 50%, en er is nog steeds geen masker mandaat van de gouverneur.

Door even achterom te kijken en te proberen het heden te begrijpen, zou het duidelijk moeten zijn dat de verkozen president Joe Biden een behoorlijke uitdaging voor zich heeft. De planning kan nu beginnen, maar een nationaal plan kan pas worden uitgevoerd als Trump uit de weg is.

Aangezien Trump en zijn acolieten niet kunnen accepteren dat ze verliezers zijn, laten we ze als moordenaars bestempelen en kijken of we hun aandacht kunnen trekken. Nu, zelfs meer dan voorheen, is dat zeker wat ze zijn. Ze vermoorden mensen in Amerika die niet hoeven te sterven. Hoewel dit misschien niet het moment is voor juridische aardigheden, lijkt ” moord door nalatigheid ” bij de rekening te passen. En het is zeker tijd om er een onderdeel van te maken.

COVID-19 en de feestdagen

Terwijl ik dit schrijf, weet ik zeker dat het aantal sterfgevallen door het coronavirus de komende dagen en weken zal stijgen. Dit is geen medische conclusie. Het is eerder de enige conclusie die de reden suggereert, terwijl we miljoenen Amerikanen zien samenkomen voor de feestdagen in de overtuiging dat “zij” immuun zijn voor tragedie, een soort van mensen die sms’en en rijden en geladen wapens binnen handbereik houden van de kinderen, zeggen ze. zij houden van. Maar meer dan dat, het zal de prijs zijn die de natie betaalt voor haar zwaaiende en falende collectieve moraliteit.

Terwijl vrijheid luidt en kerstklokken rinkelen, koren zingen en gezinnen samenkomen rond een boom die vrolijkheid delen, zal dit voor velen ook het seizoen zijn om ziekenhuizen en uitvaartcentra te bezoeken om erachter te komen hoe het mogelijk is dat papa dood is. Nou, laat me je vertellen, papa is dood omdat een natie met de middelen om papa in leven te houden en dit collectief niet heeft gedaan.

Het is ook vanwege een mislukking van nationaal leiderschap dat geen historisch precedent heeft. Laat me dit herhalen: Trump en zijn acolieten hebben bloed aan hun handen. Degenen die zijn voortdurende weigering steunen om het gezag onmiddellijk af te staan ​​aan de komende Biden-regering voor de uitvoering van een nationale pandemische reactie, moeten ook hun handen controleren.

Ja, ik ben een Trump-hater, en ik zal de dag juichen dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn misdaden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De nieuwe Amerikaanse daklozen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Gaat jonkvrouw Ollongren onze menings- vrijheid verder aanpakken
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments