BAM! Het explodeert totaal bij #FVD. Nanninga, Pouw-Verweij, Vlaardingerbroek én Eerdmans WEG

BAM! Het explodeert totaal bij #FVD. Nanninga, Pouw-Verweij, Vlaardingerbroek én Eerdmans WEG

26 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is ongelooflijk wat er zojuist gebeurd is bij Forum voor Democratie. Waar het er alle schijn van had dat de Nanninga-vleugel op het punt stond de macht definitief te grijpen bij de partij horen we nu ineens dat… ze zo ongeveer allemaal opstappen. En zo zijn niet zij, maar de Baudet-vleugel dichter dan ooit bij de overwinning.

Annabel Nanninga maakt vandaag bekend op Twitter dat ze breekt met het Forum voor Democratie. Nadat ze zelf de partij zo ongeveer opblies door zich publiekelijk tegen Thierry Baudet te keren (ze was de eerste die dat openlijk deed) houdt ze het nu dus voor gezien.

 

De reden is dat het partijbestuur de beslissing om Baudet “met onmiddellijke ingang te royeren” heeft ingetrokken… en het wil overlaten aan de leden. Je zou denken dat dit een volstrekt normaal idee is – dat je leden laat beslissen wat er gebeurt met de (voormalige?) leider – maar daar denkt de Nanningavleugel dus heel anders over. Niks geen inbreng van de leden. Zíj bepalen wie er wel niet lid mogen zijn.

Lees ook:  Meer bewijs VS bewapende Syrië terroristen als Trump pleit voor staakt-het-vuren

Ook Nicki Verweij, Eva Vlaardingerbroek én Joost Eerdmans verlaten de partij. Allemaal officieel om dezelfde redenen als Nanninga.

Het lijkt er dus op dat Thierry Baudet deze strijd gewonnen heeft — aangenomen, tenminste, dat de Nanninga-vleugel geen spelletjes speelt en het opstappen écht is.

En ja, daar lijkt het wel op. Want in Gelderland laat vier van de vijf leden van de Statenfractie weten zich af te splitsen van de partij:

No Title

Bij Forum voor Democratie Overijssel is het geloof in een goede afloop van de interne partijstrijd verloren. Vier van de vijf Statenleden kondigen aan dat zij zich afsplitsen van de partij.https://t.co/GULtFkyJaU

En de bom is nog vérder gebarsten. Ook de Nanninga-vleugels in de Staten van Flevoland hebben aangekondigd zich af te splitsen van de partij, én in Noord-Holland is er minimaal één opstapper.

FVD is na vandaag dus behoorlijk wat kleiner dan een week geleden. De partij is nu écht geëxplodeerd. Maar het lijkt erop dat Baudet dan toch aan het langste einde trekt. Hij heeft er ongelooflijk voor moeten knokken, maar zijn passie lijkt hem er doorheen te trekken. Nu kijken hoe FVD er uiteindelijk uitziet als de rook eenmaal is opgetrokken en we de brokstukken kunnen zien.

Lees ook:  'Ku Klux Klan cowboys van het Witte Huis': Maduro lost in vurige toespraak op Trumps 'extremistische' regering

Oh, en nu moet Baudet natuurlijk nog wel een regeling treffen met het zittend bestuur. Is dat mogelijk? Een uur of 12 geleden zou je zeggen van niet, maar dit is zo’n rollercoaster dat alles mogelijk lijkt.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  De maatschappij is in verval - wanneer het ergste het eerste is en het beste het laatste

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments