Bijna alles wat Trump zei tijdens een Republikeins evenement in Pennsylvania over de verkiezingen was een leugen of een complottheorie

Bijna alles wat Trump zei tijdens een Republikeins evenement in Pennsylvania over de verkiezingen was een leugen of een complottheorie

26 november 2020 0 Door Indignatie redactie

President Donald Trump belde woensdag bij een door de Republikeins georganiseerd evenement in Gettysburg, Pennsylvania om ongegronde beweringen over kiezersfraude naar voren te brengen en vroeg waarom de resultaten van de race van 2020 niet teniet werden gedaan omdat zijn juridische uitdagingen blijven mislukken.

  • President Donald Trump sprak op een Republikeins evenement in Pennsylvania om samenzweringstheorieën over dode mensen die stemmen te luchten en te vragen waarom verkiezingsfunctionarissen de stembiljetten van de race van 2020 niet ongeldig hebben verklaard.
  • ‘Waarom zouden ze de verkiezingen niet vernietigen?’ vroeg hij, ook al hebben de Republikeinen geen greintje geloofwaardig bewijs geleverd dat er wijdverbreide kiezersfraude was.
  • Trump was aanvankelijk gepland om het evenement persoonlijk bij te wonen, maar annuleerde later de reis nadat een campagneadviseur positief testte op COVID-19.
  • Verkozen president Joe Biden is de verwachte verkiezingswinnaar en sindsdien hebben meerdere staten hun resultaten gecertificeerd. De Trump-campagne heeft ook bijna elke juridische uitdaging verloren die is ingediend.
  • Scroll naar beneden om enkele van de grootste joekels van de president van het evenement van woensdag te lezen en hoe ze zich meten met de realiteit.

Trump was oorspronkelijk gepland om het evenement in het Wyndham hotel persoonlijk bij te wonen, maar annuleerde de reis nadat een campagneadviseur, Boris Epshteyn, positief was getest op het nieuwe coronavirus. Trumps persoonlijke verdedigingsadvocaat, Rudy Giuliani, ging naar het evenement ondanks dat hij ook werd blootgesteld aan het virus nadat ten minste twee mensen met wie hij in contact was, positief waren getest, waaronder zijn zoon Andrew.

Giuliani loopt voorop bij de inspanningen van Trump om de verkiezingsresultaten teniet te doen. De president en zijn advocaat hebben onder meer gesuggereerd dat grote aantallen doden bij de verkiezingen stemden, dat er met stemmachines werd geknoeid, stembiljetten in het geheim werden gedumpt en democraten samenzweerden met ‘grote media’ om de race te manipuleren ten gunste van president – selecteer Joe Biden.

Geen van deze beweringen is waardevol, en Trumps eigen Department of Homeland Security heeft veel van de samenzweringen ontkracht via haar “Rumour Control” -website. In feite, zoals Insider eerder meldde, waren de verkiezingen van 2020 de veiligste en meest zekere verkiezing in de geschiedenis van de VS vanwege het gebruik van papieren stembiljetten en stemmachines met verifieerbare papieren sporen.

Toch heeft de president woensdag veel van die praatpunten herhaald.

Hier zijn enkele van zijn meest opmerkelijke beweringen, en hoe ze overeenkomen met de realiteit

Wat Trump zei: “Dit was een verkiezing die we gemakkelijk hebben gewonnen. We hebben ze met veel gewonnen. Deze verkiezing was vervalst … we hebben al deze swing states met veel gewonnen.”

Feitencheck:  Biden heeft de verkiezingen gewonnen . Hij ontving meer dan zes miljoen stemmen meer dan Trump en zal naar verwachting 306 stemmen van het kiescollege winnen, wat aanzienlijk meer is dan de 270 kiesstemmen die een kandidaat nodig heeft om het presidentschap te bekleden. Hij pakte bijna elke swing-state op, inclusief Michigan, Pennsylvania en Wisconsin, die Trump allemaal won in 2016. Biden droeg ook Arizona en Georgia, die een Democratische kandidaat sinds respectievelijk 1996 en 1992 niet had gewonnen.

Wat Trump zei:  dode mensen ‘vroegen om stembiljetten’ en mensen kregen ‘drie of vier stembiljetten’.

Feitencontrole:  de Trump-campagne heeft geen verifieerbaar bewijs geleverd dat mensen wijdverbreide kiezersfraude hebben gepleegd door illegaal te stemmen met de namen van overleden personen. En verkiezingsdeskundigen hebben toegegeven dat het gebeurt, maar  niet in voldoende mate dat het de resultaten van een verkiezing zou beïnvloeden.

Wat Trump zei: “We hebben honderden en honderden beëdigde verklaringen, van verhalen die nog erger zijn dan de verhalen die ik hoor. Waarom zouden ze een verkiezing niet vernietigen – zeker in uw staat vernietigen. Omdat we andere staten hebben die dat wel zijn? net zo erg. “

Lees ook:  Volgens het UWV zijn er in maart 17.000 werklozen bijgekomen

Feitencontrole:  het is waar dat de Trump-campagne en de Republikeinen die de president steunen rechtszaken hebben aangespannen met honderden pagina’s met beëdigde verklaringen, maar tot nu toe hebben ze geen enkele noemenswaardige zaak gewonnen . En tijdens het weekend verloor de campagne haar grootste verkiezingsuitdaging, die probeerde Pennsylvania te beletten zijn verkiezingsresultaten te certificeren, toen een federale rechter de zaak verwierp en zei dat de Trump-campagne probeerde zeven miljoen kiezers in Pennsylvania te ‘ontnemen’.

No Title

Brutal ruling in the Trump campaign’s biggest PA election lawsuit seeking to block the state from certifying its results. Judge Brann dismissed the suit, saying the Trump campaign was asking “this Court to disenfranchise almost seven million voters.” https://t.co/6jQm6f6KYS

Wat Trump zei: “Het enige wat je hoefde te doen, was om 10 uur ‘s avonds naar de cijfers kijken, toen iedereen dacht dat de verkiezingen voorbij waren, en toen gebeurden er heel rare dingen.”

Feitencontrole:  het is waar dat vanaf 22.00 uur ET op de verkiezingsavond Trump voorop liep na het behalen van vroege overwinningen in staten als Florida en Texas. Verkiezingsdeskundigen verwachtten echter algemeen dat het minstens een paar dagen zou duren om de verwachte eindresultaten te krijgen, gezien de ongekende toename van het aantal mail-in-stemmen dit jaar en het feit dat de algemene verkiezingen plaatsvonden te midden van een pandemie.

Bovendien werd verwacht dat staten die de post-in-stembiljetten mochten verwerken vóór de verkiezingsdag, Biden zouden zien met een vroege voorsprong die Trump uiteindelijk inhaalde, terwijl degenen die de post-in-stembiljetten pas mochten tellen nadat de peilingen waren geopend op Op 3 november zou Trump een vroege voorsprong kunnen zien die Biden uiteindelijk inhaalde.

Wat Trump zei: “Ze werden gepakt. Net zoals ze betrapt werden bij het bespioneren van mijn campagne. Dus ik waardeer het echt, en het land waardeert het, en we moeten de verkiezingen omdraaien. Het enige wat we nodig hebben is een rechter te laten luisteren. naar behoren, zonder een politieke mening te hebben of een ander soort probleem te hebben. “

Feitencontrole:  meerdere rechters in het hele land hebben de aantijgingen van de Trump-campagne en de Republikeinen met betrekking tot de verkiezingen gehoord. De president, de Republikeinen en de kiezers die Trump steunen, hebben sinds de verkiezingen bijna 40 juridische uitdagingen aangespannen en hebben er slechts één gewonnen – en die overwinning heeft de resultaten van de race niet wezenlijk veranderd.

No Title

🚨BREAKING: Nevada Court REJECTS Republican congressional candidate effort to challenge the mail ballot processing machine in Nevada and request a new election.Trump and his allies are now 1-37 in post election litigation.https://t.co/Q24LXE6ozX

Toen hij zei dat Democraten ‘betrapt werden op het bespioneren van mijn campagne’, verwees Trump naar een langlopende Republikeinse samenzweringstheorie die beweert dat de regering-Obama in het geheim het onderzoek van de FBI naar Russische inmenging om het presidentschap van Trump te ondermijnen te ondermijnen, en dat een kliek van senior FBI en ambtenaren van het ministerie van Justitie hebben de Trump-campagne in 2016 illegaal gecontroleerd als onderdeel van die inspanning.

De inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie onderzocht die beweringen en vond geen bewijs om ze te ondersteunen . Procureur-generaal William Barr, een van Trump’s meest loyale bondgenoten, hield ook toezicht op een tweede, afzonderlijk onderzoek naar de zaak, dat vorige maand eindigde zonder enig bewijs van een democratische samenzwering tegen Trump aan het licht te brengen. En een ander onderzoek dat Barr opende naar beschuldigingen in verband met de beweringen van Trump, waarin de regering-Obama werd beschuldigd van het illegaal “ontmaskeren” van de namen van de voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn in inlichtingenrapporten, eveneens afgesloten zonder strafrechtelijke aanklachten of een openbaar rapport .Lees ook:  "Het treft vrijwel niemand": Trump wist de slachtoffers van het coronavirus uit, terwijl het dodental in de VS 200.000 bedraagt

Comments

comments