Dit is wat Lame-Duck Trump zou kunnen doen

Dit is wat Lame-Duck Trump zou kunnen doen

27 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Zoals typerend is voor een lame-duck president, haast Donald Trump zich om een ​​laatste blitz van beleidswijzigingen uit te brengen wanneer hij uit zijn ambt komt. Sommige van de gerapporteerde bewegingen die Trump overweegt, zullen moeilijker ongedaan te maken zijn dan andere. Hoewel de verkozen president Joe Biden relatief gemakkelijk wijzigingen kan terugdraaien die bij een uitvoerend bevel zijn aangebracht, zal het voor zijn regering moeilijker zijn om dit te doen voor andere kwesties, zoals zaken die te maken hebben met nationale veiligheid, buitenlands beleid en strafrecht. Dit is wat Trump naar verluidt overweegt te doen met zijn resterende tijd als president.

Excuseer zijn trawanten en de aangeslotenen

Trump is naar verluidt van plan om een ​​reeks gratie- en commutaties te verlenen voordat hij zijn ambt verlaat, ook aan bondgenoten die zijn veroordeeld in zaken die voortvloeien uit het onderzoek van speciale raadsman Robert Mueller naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. Woensdag vergaf Trump Michael Flynn, zijn voormalige nationale veiligheidsadviseur, die schuldig pleitte aan het liegen tegen FBI-onderzoekers over zijn Russische contacten. Eerder dit jaar Trump omgezet het vonnis van Roger Stone, een andere medewerker in rekening gebracht in het Russische onderzoek. Rick Gates en George Papadopoulous, voormalige Trump-campagneadviseurs die ook werden aangeklaagd voor misdaden die verband houden met het onderzoek van Mueller, hopen volgens de Times allebei op clementie.. De inspanningen van Trump kunnen buiten zijn binnenste cirkel reiken. Jared Kushner, de schoonzoon en adviseur van de president, leidt een geïmproviseerd team van het Witte Huis ‘met als doel om maar liefst honderden commutaties aan te kondigen voor overtreders die nu in de gevangenis zitten voor misdaden variërend van geweldloze drugsveroordelingen tot postfraude en het witwassen van geld. , ” Meldde de Times .

Val de belangrijkste nucleaire site van Iran aan

Trump zou naar verluidt zijn belangrijkste nationale veiligheidsmedewerkers hebben gevraagd naar opties om het kernwapenprogramma van Iran te schrappen nadat het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie op 11 november had onthuld dat de uraniumvoorraad van het land aanzienlijk was gegroeid. De president wees op de mogelijkheid om de uraniumverrijkingssite van Iran in Natanz aan te vallen, waar internationale inspecteurs meldden dat de voorraad nucleair materiaal nu 12 keer groter was dan toegestaan ​​onder de nucleaire deal met Iran (waarvan Trump zich in 2018 terugtrok). Volgens de Times ‘ontmoedigden’ senior adviseurs Trump om een ​​dergelijke staking te bevelen . De Israëlische regering, Axios rapporten, gaven onlangs de Israëlische strijdkrachten opdracht om voorbereidende stappen te ondernemen voor een Amerikaanse aanval op Iran, die Iraanse vergelding tegen Israël zou kunnen veroorzaken, hetzij rechtstreeks, hetzij via Iraanse gevolmachtigden in naburige landen.

Trump zal naar verwachting ook het huidige tempo van de terugtrekking van troepen uit Afghanistan en Irak versnellen, wat de Amerikaanse strategie in het Midden-Oosten zou kunnen verstoren voordat Biden aantreedt . Pentagon-functionarissen zeiden dinsdag dat het Amerikaanse leger het aantal troepen in Afghanistan zal halveren en tegen 15 januari kleinere terugtrekkingen in Irak zal doen. Trump voerde in 2016 campagne om troepen uit Afghanistan naar huis te brengen en is tijdens zijn ambtsperiode zowel publiek als privé de zaak blijven voortzetten. .

Lees ook:  Hoe de Trilaterale Commissie een bankcoup in heel Amerika heeft voortgebracht

Breng vuurpelotons terug

Het ministerie van Justitie stelt een regel voor die vuurpelotons en elektrocuties voor de doodstraf op federaal niveau zou kunnen terugbrengen, meldt ProPublica . Hoewel de regel elke dag zou kunnen worden afgerond – de herziening van het Witte Huis werd op 6 november goedgekeurd – zullen de dodelijke gevolgen waarschijnlijk nooit in praktijk worden gebracht: er zijn vijf dodelijke injecties gepland vóór de inauguratiedag – een recordaantal mensen dat door de federale overheid zal worden geëxecuteerd tijdens een presidentiële overgangsperiode – en Biden heeft gezworen de federale doodstraf te beëindigen.

Maak het gemakkelijker om te vervuilen

De Environmental Protection Agency is ook dicht bij het afronden van een regel die het gemakkelijker zou maken om vervuild te raken , aldus ProPublica, evenals een beleid dat strengere limieten voor fijnstof zou voorkomen, wat nieuw onderzoek van de Harvard’s School of Public Health heeft gekoppeld aan sterfgevallen door coronavirus. . De last-minute milieuregels sluiten vier jaar van ongekende deregulering af, waarbij de regering-Trump sinds 2017 meer dan 125 klimaatbeschermende regels en beleidsmaatregelen heeft verzwakt of ontmanteld, aldus de Washington Post .

Bewaar verbonden monumenten

De president blijft zich verzetten tegen de poging om militaire bases te hernoemen die de Zuidelijke generaals eren en dreigt een veto uit te spreken tegen een wetsvoorstel voor defensie-uitgaven waarin een bepaling is opgenomen om dit te doen. Trump heeft de Republikeinse wetgevers privé verteld, volgens NBC News , dat hij de jaarlijkse National Defense Authorization Act zal blokkeren als deze een wijziging bevat om de bases te hernoemen.

Maak het nog moeilijker om asiel aan te vragen

Trump is bijna klaar met het afronden van een aantal lopende regels die zijn uitsluitende immigratie-erfenis zouden uitbreiden door ‘mensen met strafrechtelijke veroordelingen uit te sluiten (zelfs degenen die zijn geschrapt), de aanvraagtijd drastisch te verkorten en immigratierechters meer vrijheid te geven om te kiezen welk bewijsmateriaal te overwegen, ”aldus ProPublica.

Het Department of Homeland Security probeert naar verluidt ook de immigratie in te perken door uitvoering te geven aan de Asylum Cooperative Agreements van vorig jaar, die tot doel hebben asielzoekers van de VS naar andere landen over te brengen terwijl hun aanvragen worden verwerkt – een poging om het aantal mensen dat zoekt te verminderen. asiel. De VS bevinden zich in verschillende stadia van de overeenkomsten met Guatemala, El Salvador en Honduras, maar alleen in Guatemala is het proces echt van kracht.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Schandaal barst los na onthulling van uitwisselingen tussen magistraten over Salvini

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Wat de geschiedenis van de Ku Klux Klan ons kan leren over de oproer in het Capitool
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments