Donald Trump zegt dat hij het Witte Huis zal verlaten als het kiescollege op Joe Biden stemt

Donald Trump zegt dat hij het Witte Huis zal verlaten als het kiescollege op Joe Biden stemt

27 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De opmerkingen van de president komen het dichtst in de buurt bij het toegeven van een nederlaag bij de verkiezingen en hebben de weg geëffend voor de stemming op 14 december

Donald Trump heeft gezegd dat hij het Witte Huis zal verlaten wanneer het kiescollege stemt op de democratische president-elect Joe Biden op het punt dat de vertrekkende president de nederlaag toegeeft.

Biden won de presidentsverkiezingen met 306 stemmen van het kiescollege – veel meer dan de vereiste 270 – tegen de 232 van Trump. Biden leidt Trump ook met meer dan 6 miljoen in de populaire stemming.

Trump heeft tot dusverre de traditie getrotseerd door te weigeren nederlaag toe te geven, in plaats daarvan een reeks ongegronde beweringen te doen over vermeende stembiljetfraude en juridische pogingen te ondernemen om de uitkomsten in verschillende staten zoals Pennsylvania en Michigan aan te vechten.

Maar wanhopige pogingen van Trump en zijn assistenten om resultaten in belangrijke staten omver te werpen, hetzij door rechtszaken of door staatswetgevers onder druk te zetten, zijn mislukt.

Trump zei tegen verslaggevers over de Thanksgiving-feestdag dat als Biden – die op 20 januari wordt beëdigd – door het kiescollege als verkiezingswinnaar zou worden verklaard, hij het Witte Huis zou verlaten.

De opmerkingen van Trump, gemaakt aan verslaggevers in het Witte Huis nadat hij met troepen had gesproken tijdens de traditionele Thanksgiving Day-toespraak voor Amerikaanse militairen, lijken hem een ​​stap dichter bij het toegeven van zijn nederlaag te brengen.

Toen hem werd gevraagd of hij het Witte Huis zou verlaten als de stemming van het college tegen hem zou uitgaan, zei Trump: “Zeker zal ik dat doen. En dat weet je, “eraan toevoegend:” Als ze dat doen, hebben ze een fout gemaakt. ”

Trump zei echter dat het “heel moeilijk zou zijn om toe te geven” en weigerde te zeggen of hij aanwezig zou zijn bij de inauguratie van Biden, die op 20 januari zal plaatsvinden.

Lees ook:  Luxe rijtjeshuizen exclusief voor vluchtelingen: Moeder Merkel zorgt goed voor haar gasten

Het was de eerste keer dat hij sinds de verkiezingsdag vragen had beantwoord van verslaggevers, en soms werd hij strijdlustig door een verslaggever een ‘lichtgewicht’ te noemen en hem te zeggen ‘praat niet zo tegen me’.

De regering van Trump heeft al groen licht gegeven voor een formele overgang om van start te gaan. Maar Trump had er bezwaar tegen dat Biden vooruitging.

“Ik denk dat het niet juist is dat hij een kabinet probeert te kiezen”, zei Trump, ook al werken ambtenaren van beide teams al samen om Biden’s team op gang te helpen.

Op een gegeven moment drong hij er bij verslaggevers op aan Biden niet de eer toe te staan ​​voor in afwachting van coronavirusvaccins.

“Laat hem niet de eer opeisen voor de vaccins, want ik was de vaccins en ik heb mensen harder gepusht dan ooit tevoren”, zei hij.

Wat betreft het al dan niet formeel verklaren van zijn kandidatuur om in 2024 opnieuw actief te zijn – zoals hij met assistenten heeft besproken – Trump, hij “wilde nog niet praten over 2024”.

In tweets laat op de avond klaagde Trump dat de media zijn persconferentie niet hadden behandeld zoals hij had gewild, waarbij hij zei dat het belangrijkste punt dat hij had geprobeerd te maken was dat hij de verkiezingen had gewonnen . Twitter markeerde zijn opmerkingen.

No Title

I gave a long news conference today after wishing the military a Happy Thanksgiving, & realized once again that the Fake News Media coordinates so that the real message of such a conference never gets out. Primary point made was that the 2020 Election was RIGGED, and that I WON!

Het kiescollege komt op 14 december bijeen, wanneer de voorgedragen kiezers van elke staat hun stem zullen uitbrengen voor de winnaar van de presidentiële stemming van de staat. De stemmen worden officieel geteld door het Congres op 6 januari.

Lees ook:  Het terugkerende natuurbrandprobleem in Californië, uitgelegd

Toen hem werd gevraagd naar de opmerkingen van Trump, zei de campagnewoordvoerder van Biden, Michael Gwin: “Verkozen president Biden won 306 verkiezingsstemmen. Staten blijven die resultaten certificeren, het kiescollege zal binnenkort bijeenkomen om die uitkomst te bekrachtigen, “eraan toevoegend:” Biden zal op 20 januari 2021 worden beëdigd als president. ”

Trump liet zien dat hij van plan is om tot het einde van zijn ambtstermijn in de politieke strijd te blijven, en zei donderdag dat hij op 5 december zou afreizen naar Georgië, een eens solide Republikeinse staat die hij nipt verloor van Biden, om campagne te voeren voor twee Republikeinse Senaatskandidaten.

De twee tweede verkiezingen op 5 januari in Georgië zullen bepalen of de Republikeinen hun meerderheid in de Senaat behouden.

Biden en Trump bleven allebei dicht bij huis om Thanksgiving te vieren terwijl de pandemie van het coronavirus door het hele land woedde.

Biden bracht de vakantie met zijn gezin door in Delaware en gaf een presidentiële toespraak in een bericht op Twitter. Hij zei dat Amerikanen een “gezamenlijk offer voor het hele land” en een “verklaring van gemeenschappelijk doel” brachten door thuis te blijven bij hun naaste families.

Trump viert vaak graag vakantie in zijn Mar-a-Largo-resort in Florida. Maar donderdag bleef hij in de omgeving van Washington en bracht een deel van de ochtend door op zijn Trump National Golf Club in Virginia, waar hij een rondje golf speelde.

De VS naderen snel 13 miljoen bevestigde Covid-19-infecties , en tegen donderdag waren meer dan 263.000 mensen in het land omgekomen door het coronavirus.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Met nog maar een paar dagen te gaan, zet Trump flink in op Pennsylvania

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments