In Thanksgiving-bericht zegt Trump: ‘We zijn als een derdewereldland’ omdat hij de verkiezingen verloor

In Thanksgiving-bericht zegt Trump: ‘We zijn als een derdewereldland’ omdat hij de verkiezingen verloor

27 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Hij beantwoordt voor het eerst sinds weken vragen van de pers en zegt: “we zijn een derdewereldland” – omdat hij heeft verloren.

Tijdens een verrassende persconferentie op Thanksgiving Day beantwoordde president Trump voor het eerst sinds het verlies van herverkiezingen vragen van de pers – maar hij verdubbelde zijn ‘vervalste’ verkiezingsclaims en leek de realiteit te ontkennen dat zijn presidentschap ten einde loopt. het zal “erg moeilijk” voor hem zijn om toe te geven aan Joe Biden.

“Ik denk dat het niet juist is dat hij een kabinet probeert te kiezen”, klaagde Trump na uitlatingen tegen de vermeende “massale fraude” die volgens hem Biden de overwinning opleverde.

Terwijl hij zijn beweringen over kiezersfraude in Michigan, Pennsylvania en Georgia herhaalde, ondanks het feit dat de staatsautoriteiten de verkiezingsresultaten in die staten al hebben gecertificeerd, leek Trump strijdlustig te worden toen hem werd gevraagd of hij zou toegeven als het Electoral College in december op Biden zou stemmen. 14. Hoewel hij uiteindelijk wel zei dat hij het Witte Huis zou verlaten als de stemming niet in zijn voordeel was, kwam dat antwoord nadat hij eerst herhaaldelijk twijfel had geuit over het Kiescollege en de verkiezingen in het algemeen.

‘Het wordt heel moeilijk om toe te geven. Omdat we weten dat er massale fraude was ”, zei hij toen hij voor het eerst werd gevraagd of hij zou toegeven.

“De tijd staat niet aan onze kant … dit was een enorme fraude, dit zou nooit in dit land mogen plaatsvinden, we zijn net een derdewereldland”, zei hij, suggererend dat defecte stemtelmachines Biden miljoenen extra’s gaven stemmen.

Toen hem een ​​tweede keer werd gevraagd of hij zou toegeven als het Kiescollege op Biden stemt, antwoordde Trump: “Als ze dat toch doen, hebben ze een fout gemaakt”, voordat hij zei dat het een “mogelijkheid” was en een verslaggever die hem drukte uitschold: Praat zo niet tegen me, je bent maar een lichtgewicht. “

Gevraagd door een andere verslaggever of hij “dit gebouw zou verlaten” als het Kiescollege Biden kiest, zei hij: “Zeker, dat zal ik doen.”

Lees ook:  Is dit het einde van de Europese Unie zoals we kennen?

Hoewel Trump en zijn juridische team herhaaldelijk hebben geprobeerd stemmen uit te brengen in staten die Joe Biden voerde, is geen van hun uitdagingen succesvol gebleken.

Belangrijke staten zoals Michigan, Pennsylvania en Georgia – die Trump allemaal droeg in 2016, voordat ze dit jaar blauw omdraaien – hebben deze week hun resultaten gecertificeerd en ervoor gezorgd dat ze een democratische lijst van kiezers naar het Electoral College zullen sturen. Wisconsin en Arizona, nog twee staten die naar Biden zijn omgedraaid, zullen volgende week hun resultaten certificeren.

“Er is massale fraude gevonden. We zijn net een derdewereldland ”, zei Trump, voordat hij terugkwam op beschuldigingen van kiezersfraude die herhaaldelijk zijn afgewezen in de rechtbank en door verkiezingsfunctionarissen van beide partijen.

“Ik heb het zo goed gedaan … dat ze niet wisten wat ze moesten doen”, zei hij op een bepaald moment tijdens de verkiezingsuitslag in Georgië, bewerend dat de stembiljetten voor hem “weggegooid” waren.

‘Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik weet één ding, Joe Biden kreeg geen 80 miljoen stemmen. En ik kreeg 74 miljoen, maar er werden veel stembiljetten weggegooid, dus ik kreeg veel meer dan dat. Maar ik heb 74 miljoen, 74 miljoen is 11 miljoen meer dan de vorige keer. … En het zijn miljoenen meer dan Hillary Clinton kreeg. “

Onder alle bravoure gleed Trump op een gegeven moment uit en vernietigde ‘de Biden-regering’, blijkbaar onbedoeld de overwinning van Biden te erkennen.

Hoewel Trump heeft geweigerd toe te geven en volgehouden dat hij op de een of andere manier staten zou winnen die hij al had verloren, heeft zijn regering achter de schermen toegegeven.

Eerder deze week tekende Emily Murphy, het hoofd van de General Services Administrations – een door Trump aangestelde – een brief af waarmee de presidentiële overgang officieel kon beginnen. Murphy had dit eerder geweigerd, een partijdige verhuizing van een historisch onpartijdig bureau.

Zelfs Trump leek donderdag een moment van duidelijkheid te hebben over een mogelijke COVID-19-remedie en zijn toekomst (of het gebrek daaraan) in het Witte Huis.

‘Laat Joe Biden niet de eer opeisen voor het vaccin,’ zei hij.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Er bestaat niet zoiets als een "populist"

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Wisconsin bewijst dat de oorlog van Trump tegen stemmen gaat over het beëindigen van de democratie, niet alleen om te winnen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments