Thierry Baudet — gevochten als een leeuw, tot de allerlaatste bloeddruppel

Thierry Baudet — gevochten als een leeuw, tot de allerlaatste bloeddruppel

27 november 2020 1 Door Indignatie redactie

Het was de afgelopen dagen ongelooflijk om te zien: Thierry Baudet lag extreem onder vuur. Hij werd steeds weer aangevallen — op keiharde wijze! — door zijn partijgenoten, maar hij weigerde op te geven. Hij zette door, hij vocht terug, om uiteindelijk als de Grote Winnaar uit de strijd naar voren te komen. 

Column Michael van der Galien

Toen de hele controverse uitbrak rond Thierry Baudet dit weekeinde had het er alle schijn van dat hij zou verliezen. Hij was zelfs bereid een stap terug te doen als lijsttrekker en als partijvoorzitter. Hij wilde lijstduwer worden, zei hij, en bestuurslid. Daar zou hij genoegen mee nemen. Een ander mocht hem opvolgen als échte partijleider.

Als de backstabbers in Forum voor Democratie ook maar een beetje gezond verstand hadden, hadden ze dat aanbod geaccepteerd. Maar nee. Onder leiding van Annabel Nanninga — verraadster, lekster, backstabber — werd er veel meer geëist. Baudet moest en zou met pek en veren uit zijn eigen partij gejaagd worden. Hij moest álles kwijtraken. Hij mocht niet voor zijn partij in het Europees Parlement zitten (wat een mogelijk compromis was), hij mocht geen leiding geven aan het wetenschappelijk instituut van FVD genaamd het Reinassance Instituut… alle banden met de man zonder wie FVD niet eens had bestaan moesten verbroken worden.

Lees ook:  Pensioenbedrog en diefstal van ons pensioen blijf met je poten af van ons pensioen

Het was totaal gestoord, belachelijk, én olie- oliedom. Want omdat ze hem álles wilden afpakken had Baudet niets meer te verliezen. Duizenden jaren geleden legde de Chinese strateeg Sun Tzu al uit dat je je tegenstander altijd een uitweg moet bieden. Doe je dat niet, dan zal hij zich vol passie, agressie en moed doodvechten. Maar ja, Nanninga is niet zo van het lezen en nadenken. Ze is vooral van het roepen en gillen. Dan krijg je dat he?

Maar goed, terug naar de grote winnaar. Wat Baudet heeft gedaan, daar hebben ze in het Turks een hele mooie uitdrukking voor. “Kaninin son damlasi kadar.” Of in goed Nederlands: tot de allerlaatste bloedruppel. Beter kan je het eigenlijk niet verwoorden. Dat is precies wat Baudet deed. Zolang er nog één bloeddruppel in zijn lichaam was hield hij dat zwaard vast en zwaaide hij lustig om zich heen.

Baudets tegenstanders dachten dat ze te maken hadden met een normale, typisch Nederlandse politicus. Iedere andere partijleider (misschien Geert Wilders uitgezonderd!) zou de handdoek in de ring hebben gegooid. Maar — en dit is misschien best wel ironisch — Baudet ís geen typisch Nederlandse politicus. Hij is een vechter. Hij gaat de confrontatie aan. Hij vecht tot de allerlaatste bloeddruppel zijn stervende lichaam verlaten heeft. Zolang dat niet gebeurt, zolang zijn hart pompt, zet hij door.

Lees ook:  Opiniepeilingen: Amerikanen denken dat Trump alleen de schuld heeft voor het betrappen van COVID

Uiteindelijk is dat waarom hij gewonnen heeft. Hij ging van het ene mediaoptreden naar het andere. Hij was onvermoeibaar. En steeds maar weer als zijn tegenstanders dachten dat ze hem nu toch gedwongen hadden om het op te geven stond hij weer op van het hete zand in de arena, pakte hij zijn zwaard op, zette hij zijn helm weer op, en zei hij tegen ze: “Bring. It. On. F*ck*rs.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Asielzoeker die man (73) in coma sloeg was pas vrijgelaten

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments