Totale bewaking vanwege Corona: China wil streepjescode-tracking introduceren voor reizigers

Totale bewaking vanwege Corona: China wil streepjescode-tracking introduceren voor reizigers

27 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Groeten uit het postcorona-tijdperk! Machtige staatshoofden geven al een indruk van hoe ons leven eruit zou kunnen zien in de “wereldwijde reset” na de pandemie. Barcode-tracking zoals George Orwell het in zijn werk uit 1984 niet beter had kunnen beschrijven.

Het communistische staatshoofd van China, Xi Jinping, vroeg onlangs om een wereldwijd erkende gezondheidsstreepjescode die informatie geeft over iemands gezondheid en reisvergunningen. Mensen kunnen dan ongehinderd over de grenzen reizen. Dat moet een “mondiaal mechanisme” zijn, er zouden meer landen moeten deelnemen.

Volledige controle

Het systeem zou gebaseerd kunnen zijn op “nucleïnezuurtestresultaten” in de vorm van internationaal erkende QR-codes. Men moet richtlijnen en normen verder harmoniseren en snelle opvolgingsmogelijkheden creëren om een ​​ordelijke stroom van mensen te vergemakkelijken, zei hij vorige week op de virtuele G-20-top. Het is te hopen dat meer landen zullen deelnemen. Xi sprak niet over hoe het internationale systeem zou kunnen werken en of het het voorbeeld zou volgen van het gezondheidscodesysteem dat veel wordt gebruikt in China .

Hoe goederen worden gescand via barcode

QR-codes zijn streepjescodes die kunnen worden gelezen door mobiele telefoons en zijn een veelgebruikte tracking- en controletool in het communistische China. Critici spreken nu al over een stap richting social engineering. De streepjescode zou in het begin waarschijnlijk op de mobiele telefoon staan , maar na een periode van wennen zou hij ook direct op het lichaam kunnen worden gedragen en gemakkelijk kunnen worden gescand – zoals goederen op een loopband, sommigen vrezen.

Lees ook:  De extreme paniek die het Coronavirus elders op de wereld veroorzaakt, zou binnenkort naar de VS kunnen komen

Technisch gezien zou dat gewoon mogelijk zijn. In een tweet waarschuwde Human Rights Watch-chef Kenneth Roth voor het Xi-voorstel. “Een eerste focus op gezondheid zou gemakkelijk een Trojaans paard kunnen worden voor breder politiek toezicht en marginalisering”, zei hij.

No Title

Beware of the Chinese government’s proposal for a global QR code system. An initial focus on health could easily become a Trojan Horse for broader political monitoring and exclusion, akin to the dangers associated with China’s social-credit system. https://t.co/rKfmCZQ376

Gezichtsherkenning in drie seconden

China gaf zijn burgers in februari een gezondheidscode in verkeerslichtstijl op hun mobiele telefoons. Groen betekende bewegingsvrijheid, oranje of rood betekende quarantaine voor maximaal twee weken. De codes zijn gebaseerd op een combinatie van big data en informatie die door de gebruikers zelf is aangeleverd. China heeft het afgelopen decennium een ​​eigen grootschalig surveillancenetwerk opgebouwd met honderden miljoenen straatcamera’s.

Het surveillancenetwerk wordt beschouwd als het krachtigste gezichtsherkenningssysteem ter wereld en zal naar verwachting binnen drie seconden een van de 1,4 miljard burgers identificeren. China is voortdurend op zoek naar meer digitale methoden om ervoor te zorgen dat zijn burgers voldoen aan de voorschriften van de eenpartijstaat.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Chaos in het koninkrijk

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Wat is er gebeurd met de grote, mooie muur van Trump?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments