4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Totale bewaking vanwege Corona: China wil streepjescode-tracking introduceren voor reizigers

china

 9 total views,  3 views today

Groeten uit het postcorona-tijdperk! Machtige staatshoofden geven al een indruk van hoe ons leven eruit zou kunnen zien in de “wereldwijde reset” na de pandemie. Barcode-tracking zoals George Orwell het in zijn werk uit 1984 niet beter had kunnen beschrijven.

Het communistische staatshoofd van China, Xi Jinping, vroeg onlangs om een wereldwijd erkende gezondheidsstreepjescode die informatie geeft over iemands gezondheid en reisvergunningen. Mensen kunnen dan ongehinderd over de grenzen reizen. Dat moet een “mondiaal mechanisme” zijn, er zouden meer landen moeten deelnemen.

Volledige controle

Het systeem zou gebaseerd kunnen zijn op “nucleïnezuurtestresultaten” in de vorm van internationaal erkende QR-codes. Men moet richtlijnen en normen verder harmoniseren en snelle opvolgingsmogelijkheden creëren om een ​​ordelijke stroom van mensen te vergemakkelijken, zei hij vorige week op de virtuele G-20-top. Het is te hopen dat meer landen zullen deelnemen. Xi sprak niet over hoe het internationale systeem zou kunnen werken en of het het voorbeeld zou volgen van het gezondheidscodesysteem dat veel wordt gebruikt in China .

Hoe goederen worden gescand via barcode

QR-codes zijn streepjescodes die kunnen worden gelezen door mobiele telefoons en zijn een veelgebruikte tracking- en controletool in het communistische China. Critici spreken nu al over een stap richting social engineering. De streepjescode zou in het begin waarschijnlijk op de mobiele telefoon staan , maar na een periode van wennen zou hij ook direct op het lichaam kunnen worden gedragen en gemakkelijk kunnen worden gescand – zoals goederen op een loopband, sommigen vrezen.

Technisch gezien zou dat gewoon mogelijk zijn. In een tweet waarschuwde Human Rights Watch-chef Kenneth Roth voor het Xi-voorstel. “Een eerste focus op gezondheid zou gemakkelijk een Trojaans paard kunnen worden voor breder politiek toezicht en marginalisering”, zei hij.

Kenneth Roth on Twitter: “Beware of the Chinese government’s proposal for a global QR code system. An initial focus on health could easily become a Trojan Horse for broader political monitoring and exclusion, akin to the dangers associated with China’s social-credit system. https://t.co/rKfmCZQ376 / Twitter”

Beware of the Chinese government’s proposal for a global QR code system. An initial focus on health could easily become a Trojan Horse for broader political monitoring and exclusion, akin to the dangers associated with China’s social-credit system. https://t.co/rKfmCZQ376

Gezichtsherkenning in drie seconden

China gaf zijn burgers in februari een gezondheidscode in verkeerslichtstijl op hun mobiele telefoons. Groen betekende bewegingsvrijheid, oranje of rood betekende quarantaine voor maximaal twee weken. De codes zijn gebaseerd op een combinatie van big data en informatie die door de gebruikers zelf is aangeleverd. China heeft het afgelopen decennium een ​​eigen grootschalig surveillancenetwerk opgebouwd met honderden miljoenen straatcamera’s.

Het surveillancenetwerk wordt beschouwd als het krachtigste gezichtsherkenningssysteem ter wereld en zal naar verwachting binnen drie seconden een van de 1,4 miljard burgers identificeren. China is voortdurend op zoek naar meer digitale methoden om ervoor te zorgen dat zijn burgers voldoen aan de voorschriften van de eenpartijstaat.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments