Alle verkiezingen die Trump heeft beweerd, zijn gestolen door kiezersfraude

Alle verkiezingen die Trump heeft beweerd, zijn gestolen door kiezersfraude

30 november 2020 0 Door Indignatie redactie

President Donald Trump heeft herhaaldelijk zonder bewijs beweerd dat de verkiezingen van 2020 van hem zijn gestolen door wijdverbreide fraude, maar het is verre van de eerste keer dat hij schreeuwde over een verkiezing.

TIJDLIJN

November 2012 Trump, die de Republikeinse kandidaat Mitt Romney had gesteund, tweette over apocriefe berichten over “stemmachines die Romney-stemmen omzetten in Obama” nadat hij in oktober supporters had gewaarschuwd om “voorzichtig te zijn met kiezersfraude!”

Februari 2016 Trump schreef zijn bekrompen verlies herhaaldelijk toe aan senator Ted Cruz (R-Tex.) In de caucus in Iowa voor kiezersfraude, waarbij hij vage, ongefundeerde beweringen aandreef die Cruz de verkiezingen ‘ bedroog ‘ en ‘ stal ‘ en eiste : ‘ plaatsvinden of Cruz-resultaten teniet gedaan. ”

November 2016 Ondanks het verslaan van Hillary Clinton in het Electoral College, tweette Trump ongegronde beschuldigingen van “miljoenen FRAUDE-stemmen” en beweerde hij “Ernstige kiezersfraude in Virginia, New Hampshire en Californië”.

December 2017 Trump duwde subtiel zijn twijfels over de legitimiteit van de speciale senaatsverkiezingen in Alabama, die democraat Doug Jones van streek won en toegaf dat “een overwinning is een overwinning”, maar eraan toevoegde: “De inschrijfstemmen speelden een zeer grote factor.”

November 2018 Trump mikte op verkiezingen van de Senaat in Arizona en Florida en een gubernatorial race in Georgië – de laatste twee van die Republikeinen won – bedrieglijk beweren Florida counties “miraculeus begon het vinden van Democraat stemmen” en het voorstellen van nieuwe verkiezingen in Arizona vanwege onverklaarbare “electorale corruptie. “

Augustus 2020 Een zeldzaam voorbeeld waarbij Trump geen directe persoonlijke inzet had, riep hij op om de recentelijk besliste Democratische primair in het 12e district van New York opnieuw te leiden, waarbij hij erop wees dat het een goed voorbeeld was van de mislukte post-in-stemming – hoewel analisten dergelijke voorbeelden aanvoeren. dienen beter als een weergave van de ondermaatse verkiezingsadministratie van New York.

Lees ook:  Nieuw bewijs dat de VS COVID-19 naar Wuhan hebben gebracht tijdens de militaire spelen

November 2020 Trump heeft enkele van zijn meest bizarre beweringen over kiezersfraude tot nu toe gedaan in een poging om ondanks de duidelijke overwinning van democraat Joe Biden aan de macht te blijven, waarbij hij herhaaldelijk beweringen aandrong dat stemmachines de stemmen veranderden die zelfs zijn eigen functionarissen bestraften .

BELANGRIJKSTE ACHTERGROND

Temidden van de voortdurende weigering van Trump om de verkiezingen toe te geven – ondanks het feit dat zijn General Services Administration Biden als de “schijnbare winnaar” heeft erkend en samenwerking in de richting van een machtsoverdracht heeft toegestaan ​​- heeft zijn juridische team rechtszaken aangespannen in belangrijke staten die door Biden zijn gewonnen om te proberen de resultaten. Die inspanningen zijn grotendeels mislukt , evenals de pogingen van Trump om staatswetgevers onder druk te zetten om de certificering van de resultaten van hun staten te blokkeren.

CRUCIAAL CITAAT

“Wanneer geeft Bill Nelson toe in Florida?” Trump zei van toenmalige Sen. Bill Nelson (D-Fla.), Die in 2018 herverkiezing verloor van Republikeinse senator Rick Scott (R-Fla.). “De personages die in Broward en Palm Beach stemmen zullen niet genoeg stemmen kunnen ‘vinden’, te veel schijnwerpers. op hen nu! “

GROOT GETAL

73%. Dat is het percentage Republikeinen dat het eens is met de valse beweringen van Trump dat hij de verkiezingen heeft gewonnen, volgens een CNBC / Change Research-peiling die maandag is vrijgegeven. Slechts 3% van de GOP-kiezers erkent daarentegen de realiteit van de overwinning van Biden.

HOOFDCRITICUS

Uitgaande vertegenwoordiger Denver Riggleman (R-Va.), Een van de weinige Republikeinen die de overwinning van Biden publiekelijk erkenden, vertelde Forbes in een interview dat Trumps kiezersfraudeclaims een ‘massale dwaasheid’ en ‘volkomen onethisch’ zijn en beweren dat de Republikeinen bereid zijn om meedoen is “gewoon geld verdienen voor de presidentsverkiezingen van 2024”.

Lees ook:  EU verbergt technologie voor immigratiebeheer voor het publiek
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Nu Assange veilig is opgesloten, laat Zweden zijn 'onderzoek' vallen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments